«

»

SAINT-GOBAIN RIGIPS: Produse incombustibile si sisteme rezistente la foc pana la 4 ore

Share

rigips aprilie fig 2 copyPe langa rezistenta si stabilitate, securitatea la incendiu reprezinta una dintre cerintele fundamentale ale Legii 10/1995 privind calitatea in constructii. Pentru a veni in sprijinul indeplinirii acestei cerinte obligatorii, Saint-Gobain Rigips Romania pune la dispozitia clientilor sai o gama variata de produse incombustibile pentru pereti si tavane, precum si sisteme capabile sa reziste la foc pana la 4 ore. 

Produsele Saint-Gobain Rigips au la baza ipsosul natural, acesta acti­onand ca o bariera in cazul unui incendiu deoarece moleculele de apa incorporate in material fac produsele incombustibile sau greu combustibile (clase de reactie Euro A1- A2). Iata mai jos o serie de produse si solutii care indeplinesc cele mai exigente nevoi, in ceea ce priveste protectia la foc:

 

Produse incombustibile 

 • Placi din gips-carton tip F Rigips® RF

Placa din gips-carton (SR EN 520 + A1:2010) cu fibra de sticla inserata in miezul din ipsos alb si invelis din carton rezistent, roz, greu combus­tibila (clasa de reactie la foc A2-s1,d0). Pentru spatii publice, in sisteme se poate ajunge si la 3 ore rezistenta la foc.

 • Placi din gips-carton tip FH Rigips® RFI

Placa din gips-carton (SR EN 520+A1:2010) cu fibre de sticla inserate in miezul de ipsos si invelis din carton verde rezistent tip FH2, pentru umiditate ridicata si cu cerinte de protectie la foc. Clasa de reactie la foc A2-s1, d0, greu combustibil. In sisteme de pereti sau plafoane (cu RFI15 mm grosime) se poate ajunge pana la 3 ore rezistenta la foc.

 • Placi speciale din ipsos armate cu fibra de sticla Glasroc F Ridurit

Placa din ipsos (SR EN 15283+A1/2009) armata cu fibra de sticla (placa alba fara carton), incombustibila (clasa de reactie la foc A1). Pentru compartimentari care trebuie sa reziste la actiunea focului pana la 4 ore.

 • Placi speciale FLEXIBILE din ipsos armat cu fibra de sticla Glasroc F Riflex

Placa din ipsos (SR EN 15283+A1/2009) armata cu fibra de sticla (placa alba fara carton), incombustibila (clasa de reactie la foc A1). Flexibila fara umezire. Ofera niveluri ridicate de protectie la foc, fiind un material incombustibil.

 • Chit alb de umplere si finisare rosturi Rigips®Vario

Chit alb (SR EN 13963) sub forma de pulbere pentru finisare rosturi placi din gips-carton, aplicabil manual, avand o rezistenta sporita la foc, fiind cel mai dur chit de ipsos marca Rigips®.

 • Placi pentru plafoane casetate EUROCOUSTIC – protectie ridicata la foc, clasa A1

Plafoane false casetate intr-o gama variata de culori, demontabile, pe baza de vata minerala bazaltica. Fonoabsorbante, rezistente la umiditate 100%, avand o clasa ridicata de reactie la foc, material incombustibil.

 • Placi acustice ACOUSTICHOC – rezistente la impact pentru sali de sport, protectie ridicata la foc, clasa A1

Placi din vata bazaltica, finisate cu tesatura din fibra de sticla si ranforsate cu plasa din fibra de sticla. Disponibile in sapte culori (alb, verde, albastru, galben, gri, bej, negru).

 

Solutii cu rezistenta la foc 

 • PLAFOANE nedemontabile cu rezistenta la foc

Plafoane suspendate realizate din placi de gips-carton sau placi speciale (Glasroc F Ridurit, Rigidur) fixate cu suruburi pe o structura metalica din profile Rigiprofil®, cu elemente de suspendare din tabla de otel zincat, cu performante de rezistenta la foc pana la 2 ore.

 • PERETI cu rezistenta la foc (solutii cu EI intre 30 si 240 min)

Pereti de compartimentare, auto-portanti, realizati din placi de gips-carton sau placi speciale (Glasroc F Ridurit, Rigidur) fixate pe o structura metalica din profile de otel zincate de 50, 75 sau 100 mm, cu rezistente la foc de la 30 la 180 sau 240 minute.

Materialele produse si comercializate de Saint-Gobain Rigips Romania sunt destinate tuturor tipurilor de spatii: cladiri rezidentiale, cladiri comerciale, spatii de birouri, spitale, institutii de invatamant, spatii industriale, teatre, mall-uri etc.

 

Glasroc F RIDURIT – Placa din ipsos armat cu fibre de sticla

 • Incombustibila, clasa A1 de reactie la foc
 • Pereti cu rezistenta la foc El 240
 • Tavane cu rezistenta la foc El 120
 • Protectia la foc a structurilor metalice
 • Canale de evacuare gaze fierbinti
 • Protectie la foc
 • Rezistenta la impact
 • Toleranta la umiditate
 • Suprafata neteda
 • Marcaj de certificare europeana

Informatii suplimentare pe www.rigips.ro

…citeste articolul integral in Revista Constructiilor nr. 124 – aprilie 2016, pag. 30

 Daca v-a placut articolul de mai sus
abonati-va aici la newsletter-ul Revistei Constructiilor
pentru a primi, prin email, informatii de actualitate din aceeasi categorie!
Share

Permanent link to this article: https://www.revistaconstructiilor.eu/index.php/2016/04/01/saint-gobain-rigips-produse-incombustibile-si-sisteme-rezistente-la-foc-pana-la-4-ore/

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicata.