«

»

ROMANIAN BUILDING AWARDS – Premiile Nationale pentru Spatiul Construit, la editia inaugurala

Share

rba_logoRomanian Building Award – Premiile Nationale pentru Spatiul Construit – este un proiect ambitios care porneste la drum cu gandul la necesitatea edificarii unei culturi a calitatii spatiului construit in Romania.

Avand ca initiatori si organizatori Ordinul Arhitectilor din Romania, Universitatea de Arhitectura si Urbanism ”Ion Mincu”, Federatia Patronatelor Societatilor din Constructii siAsociatia Pro Event, Romanian Building Awards isi propune sa identifice si sa promoveze cele mai valoroase proiecte construite recent in Romania, proiecte care au potentialul de a deveni parte a patrimoniului national.

Aflat la prima editie, Romanian Building Awards are ambitia sa devina cel mai mare eveniment de recunoastere a excelentei in proiectarea si executia spatiului construit din Romania. Proiectele vor fi evaluate nu numai din punct de vedere estetic si tehnic, dar mai ales din perspectiva impactului social, cultural, economic pe care il au asupra publicului larg.

”Am convingerea ca trebuie sa contribuim prin diferite mijloace la cresterea culturii construirii in Romania. Recunoasterea valorilor recente, ale prezentului si premierea lor este unul dintre acestea. Prin organizarea Romanian Building Awards, vrem sa construim o traditie din a celebra aceasta componenta fundamentala a vietii noastre, spatiul construit”, a declarat Serban Tiganas, presedintele Ordinului Arhitectilor din Romania.

La Romanian Building Awards sunt invitate sa participe proiectele finalizate in ultimii 2 ani.

”RBA este unul din cele mai potrivite proiecte ale momentului care pot provoca schimbarea”

Romanian Building Awards isi propune, de asemenea, saaduca la un nivel superior colaborarea dintre creatorii de proiecte, reprezentantii industriei de profil si beneficiari.

In acest sens, Cristian Romeo ERBASU, presedinte al Federatiei Patronatelor Societatilor din Constructii, crede ca ”Este nevoie ca sectorul constructiilor sa isi recapete forta si imaginea de motor al economiei si de resursa de sustenabilitate sociala. Pentru aceasta, cele mai reprezentative realizari din domeniu trebuie sa fie facute cunoscute tuturor. De aceea, consideram ca Romanian Building Awards – RBA este unul din cele mai potrivite proiecte de comunicare ale momentului care pot provoca schimbarea.”

 

Board-ul Romanian Building Awards

Romanian Building Awards va fi supervizat de un Board, format din personalitati ale mediului academic,cultural si antreprenorial din Romania, care va tine ridicate standardele de participare si jurizare pentru proiectele care vor fi inscrise pentru a primi Premiile Nationale pentru Spatiul Construit.

Prima intalnire de lucru a membrilor Board-ului RBA a avut loc luni, 25 aprilie. Membrii Board-ului au discutat despre conceptul acestui proiect, modul de organizare a programului, categoriile de premii, jurizare.

Componenta Board-ului Romanian Building Awards este urmatoarea:

 • Serban TIGANAS, presedintele Ordinului Arhitectilor din Romania;
 • dr. arh. Marian MOICEANU, Rectorul Universitatii de Arhitectura si Urbanism „Ion Mincu” Bucuresti;
 • Marian POPA, Manager al Deutsche Bank Global Technology;
 • Dan PASCARIU, presedintele Consiliului de Administratie UniCredit Bank Romania;
 • dr. Vintila MIHAILESCU, antropolog, director al Departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA;
 • Victor NEUMANN, istoric si flozof al culturii, profesor la Facultatea de Litere, Istorie si Teologie a Universitatii de Vest din Timisoara;
 • Ioana CIOLACU, arhitect, fashion designer; arh. Bruno ANDRESOIU, director general IGLOO;
 • Nicolas TRIBOI, peisagist, nascut in Franta;
 • ing. Cristian Romeo ERBASU, presedinte Federatia Patronatelor Societatilor din Constructii (FPSC);
 • dr. Sorin CIMPEANU, rector al Universitatii de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara Bucuresti, presedinte al Consiliului National al Rectorilor.
 • Florin MINDIRIGIU, presedinte Asociatia Pro Event, cu o experienta de 20 de ani in dezvoltarea de evenimente de amploare in arhitectura si constructii.

 

Cele mai importante evenimente din calendarul de desfasurare a Romanian Building Awards sunt:

• 30 mai – lansarea;
• 30 mai-30 septembrie – perioada de inscriere a proiectelor;
• 13 iunie – Conferinta inspirationala internationala NEW CITIES;
• 31 octombrie – Gala RBA;
• conferinte teritoriale (Iasi, Cluj Napoca, Timisoara).

Romanian Building Awards (RBA) completeaza seria conferintelor internationale de arhitectura LAUD, INGLASS, RIFF si GIS, consacrata ca o platforma pentru promovarea excelentei, reunind mari personalitati, lideri ai spatiului construit, reprezentanti ai mediului academic si ai institutiilor, figuri proeminente din sectorul artei si al culturii.

In ultimii sase ani, Asociatia Culturala ProEvent a organizat conferinte dedicate arhitecturii si patrimoniului la care au participat peste 5.500 de arhitecti din 30 de tari.

Mai multe detalii pe http://share-architects.com/

 Daca v-a placut articolul de mai sus
abonati-va aici la newsletter-ul Revistei Constructiilor
pentru a primi, prin email, informatii de actualitate din aceeasi categorie!
Share

Permanent link to this article: https://www.revistaconstructiilor.eu/index.php/2016/04/27/romanian-building-awards-premiile-nationale-pentru-spatiul-construit-la-editia-inaugurala/

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicata.