«

»

CONEST IASI: Peste 50 de ani de activitate

Share

De peste 50 de ani, CONEST si-a canalizat toate resursele catre atingerea performantei  in executia lucrarilor de constructii civile, industriale, edilitare, instalatii, de drumuri si poduri, restaurare si modernizare monumente istorice.

Ne-am pus in valoare experienta personalului nostru acumulata in decursul anilor si am realizat obiective importante, atat pe plan regional (Regiunea Nord-Est a tarii), national, cat si peste hotare (Ucraina, Iraq, Republica Moldova si Rusia) si deoarece in centrul atentiei noastre se afla grija si pretuirea fata de clienti, profesionalismul si inovatia sunt implementate din plin in fiecare proiect. 

irinel_tofanPentru a oferi o garantie in plus calitatii lucrarilor executate, compania noastra si-a certificat toate procesele, produsele si serviciile, con­form standardelor impuse, atat la nivel national cat si international. In acest sens, am implementat un Sistem Integrat de Management in domeniul calitatii: SREN ISO 9001:2008; SREN ISO 14001:2005;  SR OHSAS 18001:2008; SA 8000:2008; SR ISO/CEI 27001:2013; SREN ISO 50001:2011, mediului, SSM, securitatii informationale, eficientei energetice si responsabilitatii sociale.

Pentru a sustine dezvoltarea durabila, CONEST Iasi a desfasurat un program amplu de investitii in sectorul lucrarilor de infrastructura rutiera. In perioada 2012 – 2015 au fost alocate bugete semnificative pentru dezvoltarea parcului tehnologic al companiei, investitii care vor continua si in perioada urmatoare.

Evolutia pozitiva a valorii acti­velor companiei, peste 50% in ultimii doi ani, va continua si in anii urmatori, cu accent deosebit pe activele de productie generatoare de plus valoare in activitatea curenta si suport pentru cresterea producti­vitatii muncii.

 

2015 a insemnat consolidarea pozitiei companiei, ca jucator de an­vergura in industria constructiilor la nivelul Regiunii de Nord – Est, intr-un sector aflat in continuare sub influen­tele negative ale crizei economice propagate la nivel european si mondial.

Cifra de afaceri a companiei s-a situat pe acelasi trend puternic crescator inceput in urma cu 5 ani, odata cu investitiile semnificative in dezvoltarea capacitatilor tehnologice, dar mai ales in resursa umana. In anul 2015 am atins o cifra de afa­ceri de 37.000.000 Euro, iar pentru perioada 2012 – 2015, o valoare cumulata de 110.000.000 Euro.

La rezultatele bune pe care le-am obtinut, o contributie importanta a avut-o dotarea tehnico-materiala a societatii noastre, intre care:

 • 2 Baze de productie performante in Iasi si Targu Neamt, fiecare avand in componenta:

– statie de mixturi asfaltice;

– statie de betoane si mortare;

– sectie de elemente prefabricate din beton si beton armat;

– sectie de productie pavele si borduri vibropresate;

– sectie confectii metalice si armaturi.

 • Laborator modern de incercari in constructii, autorizat gradul II, care efectueaza determinari pentru profilele G.T.F., B.BA.BP., A.R., M.B.M., M.T.Z., A.N.C.F.D., D+MD, Z.P., U.N.C.E.C.
 • Depozite logistice pentru materiale de constructii / dotari / scule / echipamente in suprafata totala de 30.000 mp.
 • Parc auto complex si o baza de mecanizare. Avem in dotare un numar de circa 100 de utilaje care deservesc santierele celor trei divizii ale companiei, precum: autoutilitare, autobasculante, buldoexcavatoare, buldozere, macarale fixe si mobile, autogradere, incarcatoare frontale, trailere, cilindri compactori, vibrofi­nisor asfalt, freza asfalt, masina de raspandit emulsie, perii mecanice.
 • Balastiera – investitie de circa 2 milioane euro, care asigura materia prima (sorturi naturale si concasate) pentru betoane si mixturi asfaltice.
 • Avem implementat, de asemenea, un soft integrat, Enterprise Resource Planning (ERP), care asigura managementul costurilor, al resurselor utilizate in cadrul tuturor proiectelor, al calitatii lucrarilor si al termenelor de executie.

Dintre lucrarile semnificative din ultimii 5 ani, amintim:

 • Centrul expozi­tional Moldova – Iasi;
 • Consolidare Corp A – Universitatea „Al. I. Cuza“, Iasi;
 • Reabilitare si restaurare Filarmonica Iasi (Casa Bals) – Universitatea de Arte „George Enescu“, Iasi;
 • Reabilitare si modernizare Maternitate si Ambulatoriu „Cuza Voda“, Iasi;
 • Pasaj pietonal subteran Hala Centrala, Iasi;
 • Pasaj rutier suprateran „Octav Bancila“, Iasi;
 • Dezvoltare si reabilitare Artera functionala Sud, Iasi;
 • Modernizarea retelei de linii de tramvai din Iasi;
 • Aductiune apa, statii de epurare, retele de canalizare – Iasi, Suceava;
 • Cartierul rezidential „Platoul insorit” cu 30 de locuinte individuale, Iasi;
 • Managementul Integrat al Deseurilor in Municipiul Iasi. 

conest mai foto 1

conest mai foto 6

conest mai foto 7

conest mai foto 9

conest mai foto 10

conest mai foto 11

Cea mai importanta resursa a noastra o reprezinta angajatii companiei. Avem, astazi, 500 de angajati dintre care peste 92% sunt calificati.

CONEST isi perfectioneaza in permanenta angajatii pentru ca acestia sa atinga un nivel inalt de pregatire in domeniu, oferindu-le in mod continuu traininguri care au ca obiectiv cunoasterea si aplicarea procedurilor specifice managementului de proiect.

Dorinta noastra de a fi intotdeauna primii in industria construc­tiilor a devenit realitate in decursul ultimilor ani. Munca in echipa, utilajele performante, ideile inovatoare si capacitatea de a face fata oricarei provocari sunt doar cateva din elementele care au facut din CONEST Iasi una dintre cele mai apreciate companii de constructii.

In cei peste 50 de ani de experienta si profesionalism, CONEST a demonstrat angajamentul si pretu­irea fata de clientii sai prin pregatirea permanenta a personalului, prin dezvoltarea tehnologica, prin atentia la detalii si prin implicarea activa in gasirea solutiilor potrivite nevoilor clientilor.

Autor:
Irinel George Tofan – director general CONEST Iasi 

Contact:
OFFICE: Iasi, Romania
B-dul Metalurgiei nr. 2, cod postal 700177
Tel: +40 232 230.694 | +40 232 233.718
Fax: +40 232 437.913
E-mail: office@conestiasi.ro

BAZA de PRODUCTIE Iasi
B-dul Poitiers nr. 14
Tel/fax: +40 232 23 48 50
Mobil: +40 735 00 57 57
E-mail: baza.prod@conestiasi.ro; vanzari@conestiasi.ro

BAZA de PRODUCTIE Tg. Neamt
Aleea Castanilor
Tel/fax: +40 333 50 52 08
Mobil: +40 729 00 02 62
E-mail: baza.neamt@conestiasi.ro

LABORATOR grad II de incercari in Constructii:
Iasi, B-dul Poitiers nr. 14
Tel/fax: +40 332 44 05 37
Mobil: +40 736 44 46 77
E-mail: laborator@conestiasi.ro

…citeste articolul integral in Revista Constructiilor nr. 125 – mai 2016, pag. 4

 Daca v-a placut articolul de mai sus
abonati-va aici la newsletter-ul Revistei Constructiilor
pentru a primi, prin email, informatii de actualitate din aceeasi categorie!
Share

Permanent link to this article: https://www.revistaconstructiilor.eu/index.php/2016/05/01/conest-iasi-peste-50-de-ani-de-activitate/

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicata.