«

»

TRACTOR PROIECT COMERT: Produsele BAUER expuse la BAUMA 2016

Share

De decenii, BAUER prezinta la BAUMA inovatiile sale din domeniul ingineriei echipamentelor pentru fundatii speciale. Prima sa participare a fost in anul 1989, atunci expozitia fiind amplasata in mijlocul Münchenului, exact pe locul in care acum se organizeaza ”Octoberfest”. In tot acest timp, Bauer Maschinen Group s-a schimbat considerabil. Impreuna cu firmele sale subsidiare, poate oferi astazi intreaga gama de echipamente din domeniul ingineriei fundatiilor speciale.

tpc mai foto 1La editia din 2016, BAUER si-a expus produsele pe platforma exterioara, destinata producatorilor de echipamente pentru tehnologia fundatiilor speciale in constructii, la standul FN 520. Pavilionul acoperit, etajat, a fost amplasat la mijlocul spatiului de expunere, delimitand zona destinata masinilor Bauer Maschinen de cea a exponatelor firmelor subsidiare.

Au fost puse in evidenta cele doua linii de masini pentru foraj rotativ din seria BG: ”ValueLine”, destinate exclusiv forajului de piloti cu bare telescopice de tip Kelly si ”PremiumLine” masini multifunctionale. Acestea, pe langa forajul cu bare Kelly, pot fi echipate pentru toate tehno­logiile de foraj rotativ, precum: foraj cu snec continuu (CFA), foraj fara scoaterea la suprafata a materialului forat (FDP), foraj pentru piloti de ba­last, sau pentru pereti diafragma, cu freze care amesteca materialul forat cu laptele de ciment introdus prin interiorul tubului de foraj (CSM).

O atractie a standului BAUER a fost amenajarea unui model de santier de constructii pentru tehnologia peretilor diafragma.

Unitatea de freze BC 35 a fost amplasata pe o macara de baza MC 96, fiind reprodus si ghidajul necesar pentru perete, la nivelul solului. O uni­tate de graifere pentru pereti dia­fragma DHG V, montata pe o masina de baza GB 46, a fost amplasata alaturi, pozitionata la 90o. Instalatiile pentru prepararea si injectia fluidelor de foraj necesare, produse de firma subsidiara MAT Mischanlagentechnik, au intregit componenta punctului de executie a peretilor diafragma.

Toate masinile includ pachetul de optimizare a regimului energetic (Bauer EEP – ”Energy Efficiency Package”), si motoare echipate conform normelor de emisii Tier 4 final. Astfel, s-au obtinut reduceri ale consumului de combustibil de pana la 20%.

De asemenea, un accent deo­sebit s-a pus pe imbunatatirile legate de siguranta in exploatare si de mentenanta. Putem aminti aici noua platforma integrata de service. Aceasta poate fi trasa in afara ca un sertar, capotele motorului devenind astfel balustrade si/sau acoperis de protectie.

Klemm Bohrtechnik GmbH din Drolshagen este specializata in productia de echipamente pentru foraje cu diametre mici, utilaje pentru foraje de ancorare si sisteme de injectie de inalta presiune (”jet grouting systems”).

La Bauma 2016, a fost prezentata noua generatie de utilaje pentru foraj, care sunt dotate cu grupuri energetice noi, grupuri care includ toate modernizarile legate de redu­cerea consumului de combustibil si de incadrarea in normele de emisii Tier 4 final.

Hausherr are o lunga experienta in fabricatia de utilaje pentru explozii in cariere si mine la suprafata, precum si pentru explorari minerale. A expus cea mai mare masina a sa, modelul HBM 160 (160 kN).

ABS Trenschless a prezentat echipamentul de foraj orizontal de subtraversare ABS 600, dotat cu dispozitivul pentru roca dura, CRB 100.

RTG Rammtechnik este un centru de competenta BAUER pentru masturi telescopice si capete vibratoare. Acestea sunt astfel proiectate incat sa poata fi usor adaptate pe diferite masini de foraj rotativ. In expozitie au fost expuse doua instalatii RTG: RG 19 T cu mast telescopic si vibrator hidraulic MR 150 AVM si utilajul RM 20 cu mast fix, echipat cu ciocan hidraulic cu frecventa marita, HRS 6. Pe acelasi mast este montat un sistem de pre-foraj cu snec continuu. Mastul fiind rigid, pe el se pot monta alternativ, prin intermediul unui sistem de cuplare rapida, fie un cap vibrator, fie diverse capete de rotire. In expozitie au fost prezentate, langa masina, un cap dublu de rotire si un cap de rotire pentru lucrul cu ciocan de fund.

PRAKLA are o veche reputatie internationala ca producator de instalatii de foraj pentru puturi de apa. La Bauma a prezentat noul sau model RB 60.

In spatiul interior a fost amenajat un punct de simulare a operarii pe un utilaj de foraj rotativ BG 28, care a fost foarte atractiv pentru vizitatori.

Tot la interior s-au amenajat standuri ale diviziei de service si piese de schimb, ale departamentului de scolarizare si pentru sistemele de monitorizare de la distanta.

Contact:
Tractor Proiect Comert SRL
Str. Turnului, nr. 5, 500152, Brasov, jud. Brasov, Romania
Tel / Fax: 0040 268 406406, 0040 268 427797, 0040 268 548147
Email: tpcom@rdslink.ro, office@tpcom.ro
Web: www.tpcom.ro

…citeste articolul integral in Revista Constructiilor nr. 125 – mai 2016, pag. 8

 Daca v-a placut articolul de mai sus
abonati-va aici la newsletter-ul Revistei Constructiilor
pentru a primi, prin email, informatii de actualitate din aceeasi categorie!
Share

Permanent link to this article: https://www.revistaconstructiilor.eu/index.php/2016/05/01/tractor-proiect-comert-produsele-bauer-expuse-la-bauma-2016/

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicata.