«

»

Mesajul Presedintelui Societatii Romane de Geotehnica si Fundatii, prof. univ. dr. ing. Sanda MANEA

Share

cngf_2.1_banner 200x98Care este statutul Ingineriei Geotehnice din Romania?
Cine poate fi denumit si poate sa-si asume pozitia de geotehnician, pozitie ceruta in nenumarate caiete de sarcini de licitatie, atata vreme cand aceasta meserie complexa nu se regaseste in codul ocupational din Romania?
Cum se aplica normele tehnice de specialitate in activitatile de proiectare si executie; sunt suficiente ?
Mai exista loc de metode noi de calcul, de tehnologii noi de executie, de noi materiale?
Iata intrebari care pot fi considerate retorice in acest moment, dar la care este necesar sa gasim raspunsuri impreuna.

Ce prilej mai bun pentru a dezbate aceste aspecte putem sa avem, daca nu o Conferinta Nationala?
Asa cum stim, a devenit o traditie faptul ca specialistii domeniului Geotehnica si Fundatii din Romania se intrunesc la fiecare patru ani, de peste jumatate de secol in cadrul Conferintelor nationale, pentru a-si impartasi experientele de executie, proiectare si cercetare acumulate in activitatile lor si pentru a identifica noi directii.

In perioada 07-10 septembrie 2016 va avea loc cea de-a XIII-a Conferinta Nationala de Geotehnica si Fundatii la Cluj-Napoca, organizata de catre Societatea Romana de Geotehnica si Fundatii (SRGF), prin Filiala Cluj, gazda fiind Universitatea Tehnica din Cluj Napoca, Facultatea de Constructii, prin Departamentul Structuri.

Asigurarea competitivitatii,ca si a dezvoltarii durabile a domeniului de Inginerie Geotehnica necesita in permanenta noi concepte, metode si mijloace pentru sustinerea activitatilor educationale, de cercetare, de formare continua si perfectionare profesionala a proiectantilor, cadrelor didactice si cercetatorilor din acest domeniu, intr-o continua legatura cu executantii si producatorii de materiale.

Scopul conferintei este de a facilita schimbul de idei si transferul tehnologic dinspre domeniul universitar, al cercetarii, catre proiectanti si cei care executa lucrarile.
Conferinta isi doreste sa reuneasca profesionisti din domeniile Geotehnica si Fundatii, ceea ce le va permite sa-si impartaseasca rezultatele activitatilor de cercetare, ideile si experienta practica.
Astfel, participantii vor avea posibilitatea de a interactiona cu experti din domeniu, ca membrii ai unei comunitati profesionale tehnice si stiintifice cu caracter de unicitate in Romania, SRGF, dar care face parte in mod activ din marea familie a Ingineriei geotehnice mondiale, ISSMGE.

Lucrarile stiintifice se vor publica in volumul conferintei, care va fi distribuit participantilor la conferinta. Cele mai bune lucrari, selectate de catre comitetul stiintific vor fi publicate intr-un numar special al revistei indexata BDI (in limba engleza), Acta Technica Napocensis.

Va asteptam in numar cat mai mare la A XIII-a Conferinta Nationala de Geotehnica si Fundatii.

http://cngf.srgf.ro/

 



Daca v-a placut articolul de mai sus
abonati-va aici la newsletter-ul Revistei Constructiilor
pentru a primi, prin email, informatii de actualitate din aceeasi categorie!
Share

Permanent link to this article: https://www.revistaconstructiilor.eu/index.php/2016/05/25/mesajul-presedintelui-societatii-romane-de-geotehnica-si-fundatii-prof-univ-dr-ing-sanda-manea/

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicata.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>