«

»

GLULAM SA: Baza de agrement Ostroveni

Share

glulam iunie foto 3Cea mai recenta lucrare a companiei noastre este constructia inchiderii Bazinului de inot de la Baza de Agrement Ostroveni, acolo unde am realizat proiectarea, productia si montajul suprastructurii din lemn lamelat incleiat, precum si termoizolatia acoperisului in invelitoarea din tabla faltuita de titan-zinc.

Lucrarea face parte din programul de reabilitare a ,,Bazei de agrement Ostroveni” din munici­piul Ramnicu Valcea, scopul ei fiind de a acoperi trei bazine de inot: doua cu apa dulce si unul cu apa sarata. Unul dintre bazine exista pe amplasament, a fost expertizat si o portiune din el s-a folosit pentru obtinerea unui bazin nou. 

Caracteristicile amplasamentului:

  • presiunea de referinta a vantului q0 = 0,4 kPa
  • incarcarea din zapada z = 2,0 kN/m2
  • acceleratia de proiectare a tere­nului ag = 0,25g m/s2
  • perioada de colt Tc = 0,7 s
  • clasa de importanta a construc­tiei – III

Constructia are o forma dreptun­ghiulara in plan, cu dimensiunile de gabarit 39,75 m x 66,16 m, din care lipseste un colt cu dimensiunile de 4,50 m x 33,08 m.

Cladirea are regim de inaltime – parter si este alcatuita din 10 tra­vee (doua marginale de cate 1,00 m si opt curente de cate 8,00 m) si o deschidere de 33,50 m.

Structura principala a acoperi­sului este alcatuita din arce dublu articulate din lemn lamelat incleiat, rezemate la partea inferioara pe contraforti iar la partea superioara pe capetele unor stalpi din beton armat.

Arcele plane conlucreaza printr-un ansamblu de grinzi de compresiune amplasate la inter­sec­­tiile cu sistemul de contravantuiri.

Intre arce, la partea lor superioara, sunt prevazute pane, care constituie suportul pentru toate straturile acoperisului.

Dificultatile legate de productia unor arce cu gabarite mari si curburi ample, dar mai ales imposibilitatea efectuarii transportului din fabrica pana la amplasament, au impus executia lor din doua tronsoane cuplate in zona de efort minim, cu ajutorul unor eclise metalice.

Unul dintre tronsoane este un arc de cerc cu lungimea exterioara de 20,70 m, iar celalalt este o „crosa” cu lungimea exterioara de 28,90 m, sectiunile lor fiind de 185 mm x 2.000 mm.

Sistemul de contravantuire este alcatuit din grinzi de compresiune cu sectiunea de 185 mm x 400 mm si contravantuiri metalice cu intinzatoare.

Prinderile arcelor pe stalpi si pe contraforti si prinderile grinzilor de compresiune pe arce si elementele de cuplare a tronsoanelor sunt facute cu conexiuni metalice galvanizate termic, confectionate din table sudate. Prinderea panelor din acoperis de arcele principale se realizeaza prin conexiuni tipi­zate din tabla ambutisata galvanizata.

Lemn lamelat incleiat: 450 mc
Conexiuni metalice: 35 to
Suprafata acoperita: 2.700 mp

Autor:
Bogdan GHIOC – Sef departament proiectare, GLULAM SA 

Contact:
GLULAM ROMANIA
Com. Ulmi, Jud. Dambovita
Str. Cezar Ivanescu (Incinta Sagricom)

Tel: +40245.222.120, +40245.222134
Fax: +40245.222.002
E-mail: bogdan.ghioc@glulam.ro

Web: www.glulam.ro 

…citeste articolul integral in Revista Constructiilor nr. 126 – iunie 2016, pag. 26

 Daca v-a placut articolul de mai sus
abonati-va aici la newsletter-ul Revistei Constructiilor
pentru a primi, prin email, informatii de actualitate din aceeasi categorie!
Share

Permanent link to this article: https://www.revistaconstructiilor.eu/index.php/2016/06/01/glulam-sa-baza-de-agrement-ostroveni/

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicata.