«

»

TROFEUL CALITATII ARACO: Macromex – high bay warehouse / depozit cu temperaturi controlate pentru produse congelate – Campia Turzii, jud. Cluj

Share

macromex 1Antreprenor general: ACI CLUJ SA
Beneficiar: MACROMEX SRL
Proiectant general: POPP & ASOCIATII SRL
Lider proiect: ACI CLUJ SA
Proiectanti de specialitate: structura – POPP & ASOCIATII SRL, PLAN 31 RO SRL; arhitectura – ATELIER 3 SRL; instalatii – MC GENERAL CONSTRUCT SRL
Subantreprenori: EDA COMTRANS IMPORT EXPORT SRL, NG PROFIL SRL, RE AL GLASS SRL, SECURITY GROUP SRL, SYSTEMBAU SPS SRL 

Depozitul se compune dintr-un corp de cladire cu functiunea principala de depozit de alimente, avand incluse si spatii pentru desfasurarea activitatilor specifice aferente de primire-receptie-triere marfa, birouri administrative, spatii tehnice etc.

Adiacent depozitului sunt amplaste o serie de constructii anexe si utilitati care servesc functiunile obiectivului principal.

La randul lui, depozitul e alcatuit func­ti­onal din mai multe obiective cu carac­teristici tehnologice diferite.

Ob.01 Hala depozitare inalta (High Bay Warehouse). Constructie monobloc P+1E, inaltime la atic 42,00 m. Aria construita este 2.208 m2. Temperatura interioara este de -25°C. Structura de rezistenta e alcatuita dintr-o fundatie tip radier, termoizolata, pe care e amplasata o structura metalica cu dublul rol de depozitare a paletilor de marfa, precum si de structura suport a inchi­derilor exterioare si a invelitorii. In stratul inferior de balast al pardoselii e prevazut un sistem de incalzire. Avand in vedere conditiile interioare de men­tinere a unei temperaturi constante de -25°C, s-a asigurat o continuitate a termoizolatiei din pardoseala cu termoizolatia din pano­urile sandwich exterioare si cu termoizolatia din structura invelitorii.

Ob.02 Hala depozitare cu culoare largi (Wide Aisle Warehouse). E o constructie P+1E partial, din doua corpuri de cladire cu inaltimi libere interioare de 11,85 m in zona de depozitare efectiva si de 4,80÷5,19 m in zona de receptie marfa si triere a acesteia. Aria construita e de 2.275,90 m2. Structura de rezistenta e alcatuita dintr-o fundatie monolit izolata, tip pahar, din beton armat, stalpi prefabricati din beton armat, grinzi si pane prefabricate si precomprimate din beton armat. Pardoseala din beton armat e termoizolata, in conformitate cu cerin­tele temperaturii de lucru. In stratul inferior de balast e prevazut un sistem de incalzire pe baza de glicol. Inchiderile exterioare sunt executate din panouri termoizolate tip sandwich, cu fete din tabla si miez termoizolant, montate vertical. In peretii exteriori se vor monta supape pentru compensarea volumului de aer, pe durata micsorarii temperaturii interioare pana la temperatura de lucru.

Ob.03 Zona triere (Marshaling Area). Constructie tip hala parter, inaltime libera interioara 4,80÷5,19 m, inaltime la atic 8,00 m. Structura de rezistenta e alcatuita dintr-o fundatie monolita izolata tip pahar din beton armat, stalpi prefabricati din beton armat, grinzi si pane prefabricate si precomprimate din beton armat. Pardoseala din beton armat este termoizolata. Structura secundara pentru inchiderile perimetrale e alcatuita din montanti si rigle metalice protejate la conditiile interioare de lucru. Inchiderile exterioare sunt din pano­uri termoizolate tip sandwich cu fete din tabla si miez termoizolant, montate vertical. Compartimetarile interioare sunt din zidarie BCA, termoizolate la exterior. Invelitoarea e din tabla cutata cu onduleuri mari, termoizolatie din vata minerala rigida, bariera de vapori si hidroizolatie din membrane bituminoase multistrat sau PVC.

Ob.04 Cladire birouri (Office Building). E o constructie monobloc, supraterana, P+1E, cu inaltimea libera interioara de 2,90 m sub grinzi si 3,00 m sub planseu si inaltimea finita a pardoselii de la etaj la cota +3,55 m. Inaltimea la atic e de 8,00 m. Aria construita e de 410,00 m2. Structura de rezistenta e dintr-o fundatie monolita izolata din beton armat, cu stalpi monoliti din beton armat, grinzi principale si secundare, plansee din beton armat. Inchiderile perimetrale sunt executate cu zidarie de BCA termoizolata la exterior cu sisteme termoizolante pentru fatada.

Ob.05 Zona spatii tehnice (Engineering). Constructie monobloc parter supraterana, cu inaltimi libere interioare adaptate in functie de destinatiile fiecarei zone, respectiv 6,30 m in zona camerelor agregatelor frigo­rifice si a camerei instalatiei de control al atmosferei, si 3,50 m in restul incaperilor. Aceasta zona cu inaltime redusa e prevazuta pentru supraetajare si montarea unei scari interioare. Inaltimea maxima la atic e de 8,00 m. Aria construita este de 370 m2. Structura de rezistenta e alcatuita dintr-un radier general din beton armat, pereti exteriori si interior diafragme din beton armat, plansee din beton armat. Inchiderile perimetrale sunt termoizolate la exterior cu sisteme termoizolante pentru fatada.

Ob.06 Zona depozitare exterioara (Outside Storage Area). Constructie independenta suprate­rana in zona platformei estice, destinata stocarii temporare a paletilor deteriorati, a containerelor pentru dese­urile anorganice din ambalare. E alca­tuita din stalpi, grinzi si pane metalice, invelitoare din tabla cutata, termo­izo­latie si hidroizolatie din membrana PVC. Perimetral zonei de invelitoare e construit un atic din tabla ondulata pe o structura metalica se­cundara, cu cutele montate orizontal.

Ob.07 Gospodaria de apa pentru stingerea incendiului (Fire Water Tank). Constructie independenta supraterana – din statie de pompe si rezervor de apa. Statia e realizata din stalpi, grinzi si pane metalice, cu invelitoare din tabla cutata, termoizolatie si hidroizolatie din membrana PVC. Rezervorul de apa pentru incendiu are 277 m3, volum util de 256 m3 si e o constructie metalica, termoizolata, pe fundatii din beton armat.

…citeste articolul integral in Revista Constructiilor nr. 126 – iunie 2016, pag. 44

 Daca v-a placut articolul de mai sus
abonati-va aici la newsletter-ul Revistei Constructiilor
pentru a primi, prin email, informatii de actualitate din aceeasi categorie!
Share

Permanent link to this article: https://www.revistaconstructiilor.eu/index.php/2016/06/01/trofeul-calitatii-araco-macromex-high-bay-warehouse-depozit-cu-temperaturi-controlate-pentru-produse-congelate-campia-turzii-jud-cluj/

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicata.