«

»

ALUPROF: Pereti de interior. Solutii complexe corporate

Share

aluprof iulie 3aLa identificarea vizuala a unei firme conlucreaza mai multe elemente, de la tipul logo-ului si functionalitatea paginii de internet, pana la modul in care arata sediul in care ajung clientii. Orice firma trebuie, deci, sa acorde o atentie deosebita esteticii biroului sau spatiului de vanzare. Din acest motiv, ALUPROF ofera clientilor sai sisteme de compartimentare interioara cu ajutorul carora se pot crea constructii din sticla moderne si functionale, care vor deveni, cu siguranta, cartea lor de vizita. 

In departare, un oras de sticla

In tara noastra apar din ce in ce mai multe cladiri de birouri si comerciale proiectate dupa principiul arhitecturii spatiului deschis. Foarte populare sunt cladirile de interes public, la care se folosesc fatade din sticla ce permit realizarea unor constructii mari cu interiorul scaldat de lumina soarelui. O asemenea tendinta se contu­reaza si din modul de proiectare a spatiilor din interiorul acestor cladiri, care necesita tipuri diferite de pereti de compartimentare. Pe piata exista o oferta bogata de produse cu ajutorul carora suprafata utila poate fi persona­lizata si modelata, dar si reorganizata in functie de cerintele fiecarei firme.

ALUPROF pune la dispozitia clientilor solutii care permit adaptearea spatiilor pentru birouri in functie de necesitatile firmelor. Folosind sistemele noastre, se pot crea pereti de compartimentare universali si se pot amenaja interioare elegante de birouri din sticla securizata sau vitrine care, cu siguranta, adauga un plus renumelui firmei, indiferent de tipul activitatii desfasurate.

Adaptare si modificare la indemana

Peretii din sticla folositi la amenajarea unor sali spatioase de conferinta sau a birourilor se pot construi cu sistemul MB-45 OFFICE. Este vorba de pereti usori, insa rezistenti, la care se pot monta usi cu una sau doua deschideri. In plus, datorita functionalitatii lor, se pot demonta de la imbinari si reinstala pentru a rearanja interiorul, in acest mod putand schimba unghiul si functia constructiei.

In spatiile de birouri, acolo unde izolarea acustica este foarte importanta, se recomanda montarea peretilor MB-80 OFFICE cu doua foi de sticla. Acestia pot fi umpluti cu geamuri, placi de mobila sau placi din gips-carton cu grosimea de 75 mm.

Adancimea si constructia sistemului fac posibila introducerea intre geamuri a jaluzelelor, obtinand, astfel, separarea unei parti din spatiu de restul interiorului. De asemenea, aceasta solutie permite introducerea prin perete a cablurilor si montarea de prize electrice.

In practica, posibilitatea de a folosi aceasta solutie la spatiile comerciale este oarecum nelimitata si datorita faptului ca unghiul de refractie al peretelui poate fi intre  90° si 180°, ceea ce permite orice tip dorit de constructie de maximum 5,5 m.

MB-80 OFFICE, cel mai nou sistem de pereti despartitori dubli ALUPROF, se foloseste la compartimentarile interioare ale cladirilor de interes public. La acest sistem se pot folosi diferite tipuri de miez, translucid sau opac, sau jaluzele de interior. In plus, sistemul permite montarea, in interiorul peretilor, a instalatiilor electrice si de hardware ale biroului. Asemenea pereti sunt recomandati in special acolo unde este necesara o mai buna izolare fonica.

Estetica si siguranta

Urmatoarea noutate din sortimentul de pereti de compartimentare pe care ii ofera Aluprof clientilor sai o constituie peretii etansi translucizi rezistenti la foc, executati pe baza sistemului MB-78EI. Cu acest sistem se pot realiza compartimentari interioare fara profile verticale vizibile de separare a modulelor de perete, pereti caracterizati printr-o rezistenta mare la foc. Functia anti-incendiu este obtinuta prin montarea intre foile de sticla a unui miez din silicon expan­da­bil ignifug de doar 4 mm. Siliconul folosit este disponibil in trei variante de culoare: negru, gri si alb.

Sistemul de pereti etansi MB-78EI permite proiectarea de compartimentari cu inaltimea de pana la 3,6 m, modu­lele putand avea o latime de 1,8 m. Incercarea comportamentului la foc a fost efectuata de Institutul de Cercetari in Constructii si s-a aplicat asupra peretelui cu mar­ginea libera, care nu are limitele lungimii maxime a peretelui.

Sistemul de pereti etansi rezistenti la foc MB-78EI permite proiectarea si construirea mai multor suprafete interioare de pereti despartitori. Modulele transparente fac posibila amenajarea unor constructii care creeaza impresia optica de marire a spatiului. In plus, datorita proprietatilor sale ignifuge, acest sistem asigura siguranta si izolarea zonelor de incendiu din cladire, precum si conditiile necesare evacuarii in caz de incendiu.

Vitrine la nivel inalt

In cazul aranjarii spatiului de compartimentare cu pereti si usi din sticla, se recomanda sistemele MB-EXPO si MB-EXPO MOBILE. Specific acestor sisteme este, in primul rand, elementul portant executat din sticla securizata fixata in profile cu cleme. Cu acest produs se pot monta pereti cu inaltimea maxima de pana la cca. 4 metri si cu latimea usilor de 140 de centimetri. In cazul celei de-a doua solutii, inaltimea maxima a foilor de usi poate fi tot de 4 metri, insa latimea poate atinge un metru si jumatate. Ambele solutii permit folosirea geamurilor securizate cu grosimea de 8, 10 si 12 mm.

In plus, MB-EXPO permite finisarea suprafetelor de alumi­niu ale profilelor ornamentale din ambele parti ale elementului construit (bicolor). Sistemele permit, de asemenea, o reorganizare mai usoara a incaperilor si reimpartirea spatiului interior.

In concluzie, cu sistemele Aluprof se vor putea executa pereti ficsi, usi cu una sau doua deschideri din sticla intreaga, precum si segmente de usi parcate si armonice, pentru magazine, centre comerciale, targuri si spatii de birouri.

Sistemele MB-EXPO si MB-EXPO MOBILE sunt foarte usoare si elegante, cu latimea profilelor fixa, indiferent de grosimea sticlei, care poate fi intre 8 mm si 12 mm. Inaltimea maxima obtinuta a constructiei poate fi de 4 metri. Pe langa functionalitate si rezistenta, aceste sisteme se disting printr-o estetica rafinata si datorita garniturilor discrete de etansare.

Autor:
Bozena Ryszka – SC ALUPROF SA 

…citeste articolul integral in Revista Constructiilor nr. 127 – iulie 2016, pag. 34

 Daca v-a placut articolul de mai sus
abonati-va aici la newsletter-ul Revistei Constructiilor
pentru a primi, prin email, informatii de actualitate din aceeasi categorie!
Share

Permanent link to this article: https://www.revistaconstructiilor.eu/index.php/2016/07/01/aluprof-pereti-de-interior-solutii-complexe-corporate/

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicata.