«

»

„Foto“ la… minut! Ca-n Cismigiul bucurestean al lui Caragiale!

Share

ciprian_enacheOdinioara venea tot omul in vestitul parc din centrul Capitalei sa se bucure si el de oferta naturii concretizate in verdeata, aer si lac pentru plimbarea cu barca. Si pentru a avea o amintire isi „tragea” si o poza la fotograful ambulant care indemna trecatorii cu… foto la minut. Adica timpul cat dura dorita imortalizare pe o hartie alb-lucioasa. Bucuria acestuia era, insa, mare cand peste ani o scotea din cutia de carton prafuita, o revedea, o admira si o arata familiei sau apropiatilor lui. Sigur ca privea cu nostalgie imaginile respective si suduia timpul care, nestand in loc, l-a ridat si incaruntit.

Revenind la zilele noastre, exemplul de mai inainte este depasit de o tehnica moderna, galopanta la care aproape nu putem tine pasul atat ca expresie cat si ca dimensiuni.

Iata ca am „scapat” de aproape o luna de zile de asa-zisele alegeri locale si ne-am convins de ce este in stare o asemenea tehnica moderna. Pe toate gardurile si zidurile localitatilor au atarnat tot felul de chipuri cu indemnuri de a fi votati. Ele, indemnurile adica, se adresau insa naivilor care nici dupa un sfert de veac de „viata noua” n-au „mirosit” cu cine au de-a face. Si in iunie trecut recent cei din poze, cu rare exceptii, nu ne-au creionat lucruri concrete, palpabile ce ni le vor oferi, odata alesi. Interesul lor era sa fie vazuti, restul nu conta. Si au fost vazuti, unii chiar si votati. Si cu asta, o sa vedeti, circul s-a terminat si s-au stins luminile, adica promisiunile si asa vagi care vor intra mai curand decat se va crede in batranul scrin. In schimb, dupa cum ati constatat si dumneavoastra, vorbaria fara rost si temei continua ca si cum alegerile nu s-au tinut inca, televiziunile si presa in ge­neral ocupandu-si spatiile de emisie sau de tipar cu acest subiect. „Invingatorii” savureaza performanta. Sa vedem si ce vor face pentru a-si justifica increderea ce li s-a acordat. „Invinsii” pun aproape totul pe seama „ghini­onului”, cuvant mestesugit cu abilitate tot intr-o campanie electorala de „Intaiul om al tarii” care la orice nereusita politica, legislativa si administrativa apeleaza la mira­culosul „ghinion”. Si cu asta basta!

V-ati tras oare rasufla­rea dupa recentele alegeri? Este bine s-o faceti. Pentru ca inca de pe acum au inceput comentariile despre ce vor face unii sau altii la ale­gerile din toamna, cele parlamentare.

Asadar, Romania este mereu in miscare! Miscarea racului, insa!

Autor:
Ciprian Enache 

…citeste articolul integral in Revista Constructiilor nr. 127 – iulie 2016, pag. 3

 Daca v-a placut articolul de mai sus
abonati-va aici la newsletter-ul Revistei Constructiilor
pentru a primi, prin email, informatii de actualitate din aceeasi categorie!
Share

Permanent link to this article: https://www.revistaconstructiilor.eu/index.php/2016/07/01/foto-la-minut-ca-n-cismigiul-bucurestean-al-lui-caragiale/

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicata.