«

»

TROFEUL CALITATII ARACO: Sala multifunctionala de sport la Cluj Napoca

Share

con-a_foto 3Antreprenor General: Asocierea SC CON-A SRL, SC INTERSPORT SRL, SC NISAL SRL
Beneficiar: Primaria Municipiului Cluj-Napoca
Proiectant: SC DICO & TIGANAS SRL
Proiectant de specialitate: SC PLAN 31 RO SRL
Subantreprenori: SC NISAL SRL – lucrari de instalatii mecanice

Sala Polivalenta, proiectata de Dico & TiganaS, a fost construita de asocierea de firme condusa de constructorul sibian CON-A.

Structura a fost conceputa de specialistii SC Plan 31 RO, instalatiile au fost executate de Nisal, iar dotarile sportive, asigurate de Intersport.

Beneficiarul lucrarii este Primaria Municipiului Cluj-Napoca.

Sala Polivalenta este o cladire multifunctionala, care la comanda isi poate schimba configuratia pentru a gazdui competitii sportive sau mari evenimente culturale.

Sala este omologata pentru bas­chet, volei si handbal. De asemenea, Sala Polivalenta poate gazdui competitii internationale de box, arte martiale, karate, gimnastica, scrima, tenis de masa, tenis de camp sau badminton.  Capacitatea sa variaza de la 6.100 de locuri, in cazul unui meci de hochei si pana la 9.700 de locuri, in cazul meciurilor de box; in cazul unor concerte sau congrese profesionale, numarul spectatorilor poate ajunge pana la 10.000.

Sala Polivalenta are un parking subteran de 443 de locuri, din care 18 rezervate persoanelor cu dizabilitati. Un centru media le este dedicat jurnalistilor, reporterilor, comentatorilor si echipelor TV. Sportivii au, la randul lor, toate facilitatile impuse de regulamentele internationale.

Sala Polivalenta este o adevarata bijuterie a sportului si divertismentului. A fost construita pe baza unei teh­nologii de inalt nivel. Are suprafete de joc la standarde internationale pentru o paleta extrem de larga de sporturi, pardoseala demontabila si tribune retractabile care permit amenajarea unei scene. In plus, complexul dispune si de o sala separata pentru antrenamente.

PERFORMANTE IN PROIECTARE SI EXECUTIE

Cladirea, proiectata de Dico & TiganaS, a fost gandita in asa fel incat sa fie atat placuta vizual si integrata in peisaj alaturi de stadionul Cluj Arena din vecinatate, cat si multifunctionala si izolata optim din punct de vedere termic si fonic.

Totodata, constructia executata de CON-A si asocierea de firme detine un record: este cladirea civila din Romania cu cele mai lungi grinzi metalice, avand 73 de metri deschidere libera, dimensiuni care mai sunt intalnite doar la hangarele avioanelor.

„In urma cu 40 de ani, in 1974, la Bucuresti se inaugura o sala polivalenta cu 5.300 de locuri. A fost nevoie sa mai treaca patru decenii pentru ca acest record sa fie depasit. Ne simtim onorati sa fim constructorii care au realizat aceasta performanta si care ofera nu doar Clujului, ci intregii tari, un spatiu dedicat performantei si excelentei in sport” – spune presedintele  grupului CON-A, ing. Mircea Bulboaca.

La construirea ei au lucrat 1.100 de oameni, insumand mai mult de 260.000 de ore de munca.

Spectacolul de pe teren va fi completat de proiectiile pe un video box de ultima generatie. Patru ecrane cu LED-uri de 5 metri pe 3 metri, similare celor folosite in NBA, vor oferi posibilitatea transmiterii in direct a meciului, difuzarii unor reluari ale fazelor disputate si vor contribui la animarea atmosferei la alte tipuri de evenimente.

…citeste articolul integral in Revista Constructiilor nr. 127 – iulie 2016, pag. 24

 Daca v-a placut articolul de mai sus
abonati-va aici la newsletter-ul Revistei Constructiilor
pentru a primi, prin email, informatii de actualitate din aceeasi categorie!
Share

Permanent link to this article: https://www.revistaconstructiilor.eu/index.php/2016/07/01/trofeul-calitatii-araco-sala-multifunctionala-de-sport-la-cluj-napoca/

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicata.