«

»

TOP GEOCART, la cursul international Leica Zeno 20

Share

togeocart august 1In perioada 5-6 iulie 2016, personalul TOP GEOCART a participat la cursul international de instruire tehnica aprofundata organizat de catre Leica Geosystems, pentru echipamentele din gama Zeno GIS.

Din partea Leica Geosystems au participat domnii Sepp Englberger, Tobias Heller si Markus Ziereis.

Agenda cursului a fost structurata pe durata a doua zile de pregatire intensa, in scopul perfectionarii personalului tehnic. Cursul, extrem de interactiv, a fost proiectat astfel incat sa asigure, pe langa prezentarile teoretice, si o serie de sesiuni practice desfasurate in exterior.

Echipamentele Zeno au fost „puse la munca“ de catre participanti, acestia aprofundand urmatoarele tematici principale:

  • Crearea de noi proiecte de teren
  • Crearea si folosirea de liste de coduri
  • Culegere de date din teren
  • Export de date si concepere rapoarte
  • Crearea de proiecte sablon in Zeno Excel Data Sheet

Cea de-a doua zi de curs a inclus sesiuni de lucru privind trasarea punctelor si corelarea echipamentului cu ArcGis Collector.

Remarcabila usurinta a utilizarii Zeno Mobile pe platforma Android a permis invatarea si aprofundarea operatiunilor de lucru pentru echipamentele Zeno 20, intr-un mod rapid si placut.

Au fost puse la dispozitia participantilor echipamente Zeno 20 in toate variantele disponibile, pentru a vedea avantajele comparative ale acestora. Astfel, cursantii au avut ocazia de a lucra, din nou, atat cu varianta Zeno 20 L1 (simpla frecventa), cat si cu L1/L2 Glonass, cea cu antena externa AS10 si chiar cu varful de gama Zeno 20 cu dubla frecventa si sistem Gamtec.

Participantii au putut constata, inca o data, avantajele sistemului Gamtec, care presupune conectarea Zeno 20 la un distomat Leica S910, avand ca rezultat masurarea facila a punctelor inaccesibile.

Top Geocart va continua promovarea si prezentarea demonstrativa a acestui echipament, extrem de util atat in activitatile GIS, cat si in cele de Masuratori Terestre in general.

Contact:
TOP GEOCART
SEDIUL CENTRAL – BUCURESTI
Adresa: Str. prof. Ion Maiorescu 67, Sector 2
Telefon: (+4) 021 253 05 30
Fax: (+4) 021 252 12 15
E-mail: office@topgeocart.ro
www.topgeocart.ro

…citeste articolul integral in Revista Constructiilor nr. 128 – august 2016, pag. 14

 Daca v-a placut articolul de mai sus
abonati-va aici la newsletter-ul Revistei Constructiilor
pentru a primi, prin email, informatii de actualitate din aceeasi categorie!
Share

Permanent link to this article: https://www.revistaconstructiilor.eu/index.php/2016/08/01/top-geocart-la-cursul-international-leica-zeno-20/

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicata.