«

»

RIFF: Expo-Conferinta Internationala de Arhitectura – Bucuresti, 31 octombrie – 1 noiembrie. Castigatorul Premiului European pentru Spatiul Public Urban – prezent la RIFF Bucuresti 2016 si Gala Romanian Building Awards

Share

riff_headerCastigatorul Premiului European pentru Spatiul Public Urban, arhitectul polonez Robert Konieczny va fi prezent in perioada 31 octombrie – 1 noiembrie la Bucuresti, cu prilejul Conferintei internationale de arhitectura RIFF si a Galei RBA – Romanian Building Awards, evenimente organizate de asociatia culturala ProEvent si Ordinul Arhitectilor din Romania.

In competitie au concurat 276 de proiecte care tin de crearea, recuperarea sau imbunatatirea spatiilor publice urbane din 205 orase si 33 de tari din Europa. Romania a inscris 8 proiecte de amenajare a spatiului public urban din Baia Mare, Braila, Bucuresti, Cluj, Timisoara.

Arhitectul polonez Robert Konieczny vine in premiera la Bucuresti. Invitat de onoare la Gala Romanian Building Awards (RBA) ce se va desfasura pe 31 octombrie, Konieczny se va intalni pe 1 noiembrie cu arhitectii romani in conferinta RIFF, unde prezinta proiectul castigator in competitia European Prize for Urban Public Space (Premiul European pentru Spatiul Public Urban) 2016.

The “Przełomy” Centre for Dialogue

Noul Centru pentru Dialog „Przełomy” situat in Piata Solidaritatii din orasul polonez Szczecin este dezvoltat pe o suprafata totala de 9.577 m2 iar valoarea investitiei este de 6.202.500 euro. Juriul Premiului European pentru Spatiul Public Urban a apreciat in mod deosebit aceasta interventie pentru complexitatea ei, proiectul fiind compus dintr-un muzeu, un spatiu memorial si o piata intr-un oras distrus in mare parte de cel de-Al Doilea Razboi Mondial. 

Premiul European pentru Spatiul Public Urban pune accent pe dimensiunea politica si sociala a arhitecturii, promovand un model urban in care dimensiunea comunitara, spatiile deschise si participarea cetatenilor primeaza, in incercarea de a surprinde in egala masura specificitatea locala, dar si o anumita identitate europeana. Premiul I al editiei 2016 a fost acordat ex-aequo proiectului lui Robert Konieczny, Centrul pentru Dialog “Przełomy” din Piata Solidarność, ce apartine Muzeului National din Szczecin, si proiectului de reabilitare a sistemului de irigatii din localitatea spaniola Caldes de Montbui.

Robert Konieczny a absolvit „Silesian University of Technology”din Gliwice si in 1996 a obtinut certificatul de arhitectura de la Institutul Tehnologic din New Jersey.In 1999 a pus bazele studioului de arhitectura  KWK Promes si in 2007 a fost inclus pe lista celor mai buni 44 de tineri arhitecti din lume, publicat de „Scalae”. Revista „Wallpaper” l-a inclus in topulcele mai interesante 101 studiouri de arhitecturadin lume. Detine si premiulacordat de Ministrul Culturii din Polonia pentru realizari deosebite in domeniul arhitecturii, fiind al doilea arhitect care obtine o astfel de recunoastere. In 2012 a devenit expert independent pentru Fundatia Mies van der Rohe, fiind de-a lungul anilor nominalizat de 8 ori la Premiul European al Fundatiei Mies van der Rohe. Este detinator al prestigiosului premiu Casa Anului 2006, Casa Aatrial castigand titlul de cel mai bun proiect de locuinte in concursul organizat de World Architecture News. Anul 2008 i-a adus premiul „Europe 40 under 40” iar in acelasi an juriul international al Muzeului de Arhitectura si Design din Chicago a pus proiectele sale „Aatrial House” si „Hidden House” pe lista celor mai bune case din lume. In anul 2009 „Safe House” a fost in finala World Architecture Festival Awards 2009 iar „OUTrial House” a fost proiect finalist al Premiilor LEAF 2009 la Berlin pentru designul inovator.

Conferinta RIFF Bucuresti face parte din seria conferintelor internationale de arhitectura organizate de asociatia culturala ProEvent si ABplus Events, alaturi de conferintele INGLASS, LAUD, GIS si CONTRACTOR realizate in Romania, Ungaria si Polonia, in parteneriat cu Ordinul Arhitectilor din Romania, Camera Arhitectilor din Polonia (IARP) si Camera Arhitectilor din Ungaria (MEK). Detalii pe www.share-architects.com 

Apelul de proiecte pentru ROMANIAN BUILDING AWARDS (RBA) – Premiile Nationale pentru Spatiul Public Construitse lanseaza pe 1 septembrie. Proiectele depuse online pe site-ul www.rba.share-architects.com intre 1 septembrie si 15 octombrie 2016 sunt analizate de un juriu international. Sunt eligibile proiecte cu potential de a deveni parte din patrimoniul national, ce evidentiaza trio-ul creativ arhitect, constructor, beneficiar, pentru cresterea calitatii spatiului construit in Romania.

 Daca v-a placut articolul de mai sus
abonati-va aici la newsletter-ul Revistei Constructiilor
pentru a primi, prin email, informatii de actualitate din aceeasi categorie!
Share

Permanent link to this article: https://www.revistaconstructiilor.eu/index.php/2016/08/12/castigatorul-premiului-european-pentru-spatiul-public-urban-in-premiera-la-bucuresti-la-conferinta-internationala-de-arhitectura-riff-si-gala-romanian-building-awards/

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicata.