«

»

ECO DRILL: Alimentare cu apa din subteran a obiectivului „UNITATE DE PRODUCTIE PENTRU COMPONENTE AUTO“ situat in satul Cateasca, jud. Arges

Share

ecodrill sept 1Societatea noastra, SC ECO DRILL SRL, cu sediul in Bacau, are ca profil de activitate “Lucrari de foraj si sondaj in constructii” . Executam, deci, foraje profesionale, in orice tip de sol, cu orice duritate, pe intreg teritoriul Romaniei, pentru: puturi de apa cu adancime medie si mare, pompe de caldura, piloni, micropiloni, consolidari, prelevare de sol, prospectiuni, monitorizarea apei, alte tipuri de foraje.

Gama noastra de servicii nu este limitata la aria forajelor, noi executand, de asemenea, montare, service si mentenanta pentru sisteme de pompare profesionale si sisteme de energie neconventionala.

In cei 10 ani de experienta pe piata nationala, de cand activam in domeniul forajelor, am acumulat o vasta experienta, care nu se datoreaza doar numarului mare de lucrari executate, ci si variatelor situatii dificile cu care ne-am confruntat si pe care le-am rezolvat. Inca de la debut, ne-am asumat, insa, respon­sabilitatea de a invata in permanenta, caci acest domeniu este unul provocator.

In continuarea scurtei incursiuni in sfera activitatii pe care o desfasuram, dorim sa relatam una dintre experientele noastre vizand alimentarea cu apa din subteran a obiectivului, „Unitate de productie pentru componente auto“, situata in Cateasca – jud. Arges, lucrare care constituie si subiectul articolului nostru. 

La inceputul lunii aprilie a anului in curs am primit, din partea CTP INVEST BUCHAREST, o solicitare pentru ofertarea unor lucrari de foraj necesare alimentarii unei hale de productie si a rezervei de incendiu.

In urma unor serii de discutii si respectiv, negocieri, beneficiarul a decis incheierea contractului cu societatea noastra, acesta dorind sa beneficieze de serviciile si strategiile unei societati orientate indeosebi catre client. In urma obtinerii avizelor de la institutiile competente, s-a procedat la executia unui foraj de alimentare cu apa a halei de productie (foraj cu adancimea de 165 m) si a 6 foraje pentru alimentarea rezervei de incendiu. Lucrarile, executate prin sistemul cu circulatie directa de fluid, au fost sapate cu diametrul de 311 mm si tubate cu teava din PVC de 160 mm tip VALROM, avand clasa de rezistenta corespunzatoare adancimii forate.

La finalizarea fiecarui foraj s-a efectuat carotaj electric, iar in urma diagramei obtinute, a fost stabilita adancimea de montare a tevilor cu fante, tevi care au fost montate in dreptul acviferelor productive.

Introducerea tubulaturii a fost urmata de cea a nisipului cuartos intre peretele tevii si peretele forajului, acesta avand rol de filtrare a apei si fiind selectat in functie de granulometria nisipului din acvifere (in cazul de fata 2-4 mm).

La fiecare foraj individual s-a efectuat un inel de ciment, dar si un dop de argila, cu rol de izolare a panzelor de suprafata care ne-au pus mari probleme din punct de vedere calitativ. Totodata, la fina­lizarea fiecarui foraj au fost efectuate si operatiuni de decolmatare si punere in productie, operatiuni care au fost realizate cu pompa mamuth din dotare, si ulterior, cu pompe submersibile.

In urma decolmatarii si punerii in productie, s-au efectuat pompari experimentale, necesare pentru a stabili parametrii finali ai forajului, precum: nivelul hidrostatic, nivelul hidrodinamic, debitul maxim, deni­ve­larea, raza de influenta, s.a.m.d. In functie de rezultatele obtinute, s-au intocmit o fisa tehnica si o fisa cu recomandarile de echipare aferente fiecarui foraj.

Etapa finala, care a urmat finalizarii tuturor forajelor si a intocmirii documentatiilor, a constat in montarea / echiparea acestora cu: pompe submersibile conforme fisei tehnice; cabina de put, apometre, supape de unic sens, robineti, conectare la conducta principala de apa, tablouri electrice pentru fiecare pompa, senzori de presiune.

Lucrarea integrala a totalizat 7 pompe submersibile, 6 pentru rezer­va de incendiu si una pentru alimen­tarea halei. In ceea ce priveste rezerva de incendiu, s-a optat pentru o varianta complet automatizata, cu convertizor de frecventa pe fiecare pompa. Principiul de functionare consta in reglarea presiunii necesare in sistem, tablourile pornind pompele in functie de consum. In prima faza, porneste o singura pompa, iar in situatia in care aceasta este insuficienta pentru alimentare, vor porni alte doua pompe, iar daca nici in aceasta formula de functionare a celor trei pompe nu se asigura necesarul alimentarii, vor porni si celelalte trei pompe existente in sistem.

Acest sistem complex a fost gandit si pus in aplicare integral de catre societatea noastra si colaboratorii ei de la Pedrollo, sistemul dovedindu-se unul optim si func­tional, in conformitate cu asteptarile beneficiarului.

Contact:
Eco Drill srl
Str. Trecatoarea Holtului 222, Com. Letea Veche, Bacau, Romania
Telefon: 0749.861.105
E-mail:office@ecodrillforaje.ro
http://www.ecodrillforaje.ro

…citeste articolul integral in Revista Constructiilor nr. 129 – septembrie 2016, pag. 20

 



Daca v-a placut articolul de mai sus
abonati-va aici la newsletter-ul Revistei Constructiilor
pentru a primi, prin email, informatii de actualitate din aceeasi categorie!
Share

Permanent link to this article: https://www.revistaconstructiilor.eu/index.php/2016/09/01/eco-drill-alimentare-cu-apa-din-subteran-a-obiectivului-unitate-de-productie-pentru-componente-auto-situat-in-satul-cateasca-jud-arges/

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicata.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>