«

»

LIEBHERR: XPower – noua gama de incarcatoare pe pneuri cu emisii conform Stage IV/Tier 4f

Share

Liebherr prezinta XPower – noua gama de incarcatoare pe pneuri cu emisii conform Stage IV/Tier 4f

L586-IV-Z_Gewinnung_07_2015_026_Screen

  • XPower este noua generatie Liebherr de incarcatoare de mare capacitate pe pneuri.
  • Conceptul Liebherr Xpower presupune divizarea puterii de transmisie si este oferit ca dotare standard asigurand performante maxime si un consum de combustibil eficientizat
  • Toate incarcatoarele pe pneuri XPower indeplinesc normele Euro Stage IV/Tier 4f
  • Noul XPower se caracterizeaza printr-un design robust si confort crescut pentru operator
  • In Europa, lansarea incarcatoarelor pe pneuri XPower a avut loc in primul trimestru al anului 2016 iar in regiunile transcontinentale lansarea este planificata pentru al treilea trimestru al anului 2016
  • In Romania, lansarea oficiala a incarcatoarelor pe pneuri Xpower este planificata pentru luna Septembrie 2016. In acest sens, Liebherr Romania va organiza evenimente in mai multe locatii din tara. In cadrul evenimentelor, Liebherr va oferi demonstratii de forta ale Incarcatoarelor Xpower si ii va invita pe participanti sa testeze chiar ei utilajele.

Liebherr Bischofshofen (Austria) prezinta noua generatie de incarcatoare pe pneuri de capacitate mare XPower. Liebherr XPower este un concept integrat si inovator, care stabileste noi standarde in ceea ce priveste eficienta consumului de combustibil, performantele, designul robust si confortul. Elementul central al incarcatorului pe pneuri XPower este transmisia cu divizor de putere conform cu normele Euro Stage IV/Tier 4f, instalata de Liebherr ca dotare standard pentru aceste utilaje. Acesta combina transmisia hidrostatica, ideala pentru preluarea materialelor si deplasarea pe distante scurte, cu transmisia mecanica, avantajoasa pentru deplasarea pe distante lungi si in rampa. Combinatia dintre aceste doua tipuri de transmisie intr-un singur incarcator pe pneuri asigura un randament maxim si economii deosebite de combustibil in orice situatie, oferind operatorilor incarcatoarelor Liebherr XPower posibilitatea de a reduce consumul de carburant cu pana la 30%.

Liebherr Bischofshofen (Austria) prezinta noua generatie XPower de incarcatoare de mare capacitate pe pneuri. Liebherr XPower este un concept integrat si inovator, care stabileste noi standarde in ceea ce priveste eficienta consumului de combustibil, performantele, designul robust si confortul. Elementul central al incarcatorului pe pneuri Xpower, conform cu normele Euro Stage IV/Tier 4f, este transmisia cu divizor de putere instalata de Liebherr ca dotare standard pentru aceste utilaje. Acesta combina transmisia hidrostatica, ideala pentru preluarea materialelor si deplasarea pe distante scurte, cu transmisia mecanica, avantajoasa pentru deplasarea pe distante lungi si in rampa. Combinatia dintre aceste doua tipuri de transmisie intr-un singur incarcator pe pneuri asigura un randament maxim si economii deosebite de combustibil in orice situatie, oferind operatorilor incarcatoarelor Liebherr XPower posibilitatea de a reduce consumul de carburant cu pana la 30 %.

La departamentul de cercetare si dezvoltare al companiei Liebherr din cadrul fabricii sale din Bischofshofen, eficientizarea consumului de combustibil, performantele, designul robust si confortul au fost principalele obiective in dezvoltarea noului incarcator pe pneuri.

L566I+L580Z-IV_R_05_20115_Web

Manipularea materialelor cu ajutorul incarcatorului Liebherr L 566 XPower. Gratie transmisiei cu divizor de putere, incarcatorul pe pneuri face fata cu maximum de randament atat la deplasarea pe distante scurte si lungi, cat si la deplasarea in rampa. Inalta performanta a noului utilaj mareste productivitatea operationala.

 

Liebherr a supus aceasta noua generatie de incarcatoare pe pneuri celui mai riguros program de testare utilizat pana in prezent. Incarcatoarelor pe pneuri XPower si-au demonstrat robustetea pe parcursul unui total de peste 65.000 de ore de functionare. Programul de testare a acoperit toate sarcinile posibile, de la operatiuni obisnuite de manipulare la aplicatii specifice clientilor. Incarcatoarele XPower testate au fost folosite la lucrari in diverse cariere, fabrici de cherestea, unitati de reciclare si de conglomerare. Incarcatoarele pe pneuri testate au fost, de asemenea, folosite pentru a incarca zgura intr-o otelarie si carbune intr-un port. Componentele principale importante, cum ar fi transmisia cu divizor de putere si puntile mai mari, s-au dovedit a fi deosebit de robuste.

Transmisia Liebherr XPower®: randament maxim pentru orice aplicatie

Transmisia XPower conform normelor Euro Stage IV/Tier 4f asigura performanta si randament noilor incarcatoare Liebherr de mare capacitate. Conceptul combina transmisia hidrostatica cu transmisia mecanica. Transmisia hidrostatica este cea mai eficienta transmisie pentru operatiuni de manipulare pe distante scurte. Transmisia mecanica este optiunea cea mai puternica si eficienta pentru deplasari pe distante lungi si in rampa.

Transmisia cu divizor de putere a incarcatoarelor pe pneuri XPower face posibila combinarea celor doua tipuri de transmisie. Aceasta este o transmisie variabila ce adapteaza continuu si in mod automat raportul de transmisie dintre cele doua tipuri de transmisie. Gratie transmisiei cu divizor de putere, incarcatorul pe pneuri dispune intotdeauna de randamentul optim pentru a asigura o productivitate maxima, indiferent de aplicatie. Acest lucru se traduce in economii de combustibil de pana la 30% in comparatie cu incarcatoarele cu transmisie conventionala.

Liebherr-Werk Bischofshofen GmbH este partener in dezvoltare pentru producatorul de sisteme de transmisie. Liebherr a contribuit in mod activ, bazandu-se pe experienta sa de multi ani in dezvoltarea incarcatoarelor pe pneuri, pentru a facilita optimizarea de catre producator a transmisiei cu divizor de putere, in vederea indeplinirii cerintelor noului sistem de transmisie XPower. Dat fiind ca Liebherr ofera transmisia cu divizor de putere ca dotare standard, proiectantii au reusit sa dezvolte toate celelalte componente in conformitate cu noul concept de transmisie al incarcatorului pe pneuri XPower. Sistemul Liebherr Power Efficiency (LPE) testat joaca un rol cheie: acesta controleaza in mod proactiv toate componentele, in timp real, pentru a obtine randamentul maxim posibil. Aceasta optimizare speciala este cea care permite generatiei XPower sa realizeze economii remarcabile de combustibil, care se traduc  in reduceri considerabile de costuri de exploatare pentru utilizator.

L580Z-IV-R_SBV_05_2015_038_Screen

 

Designul robust, principiu de baza pentru dezvoltarea produselor

Liebherr a facut numeroase investitii semnificative in ceea ce priveste anduranta noilor incarcatoare pe pneuri de mare capacitate. Transmisia Liebherr XPower supusa testelor riguroase reprezinta intruchiparea designului robust, puterea fiind generata prin combinarea a doua tipuri de transmisie diferite, distribuind astfel sarcina intre cele doua si prelungind foarte mult durata de viata a componentelor.

Fiecare incarcator pe pneuri XPower este echipat cu punti mai puternice decat generatia anterioara de utilaje, adesea fiind prevazute punti apartinand urmatoarei marimi constructive din gama de fabricatie. Pe langa punti, Liebherr a consolidat si alte componente de baza, cum ar fi cilindrii hidraulici. Liebherr continua sa dezvolte si sa fabrice componente cheie in propriile sale unitati de productie sau in parteneriat cu producatori de top. Acest lucru inseamna ca Liebherr poate asigura in mod constant calitatea inalta a componentelor utilizate.

Tehnologia SCR, dezvoltata pentru motoarele diesel de catre centrul de competenta Liebherr, este o alta caracteristica inovatoare a incarcatoarelor pe pneuri XPower. Acest sistem simplu, fiabil si extrem de eficient de reducere a emisiilor de noxe are mai putine componente si consumabile decat sistemele conventionale echipate cu filtre de particule. Cu tehnologia SCR, nu mai sunt necesare filtrele de particule si sistemele de recirculare a gazelor de esapament. Deoarece tehnologia SCR elimina regenerarea filtrului de particule, sunt evitate temperaturile ridicate din timpul procesului de regenerare, reducand astfel semnificativ riscul de incendiu. Acest lucru imbunatateste fiabilitatea sistemului si creste disponibilitatea utilajului. Liebherr furnizeaza insa in continuare si filtre de particule pentru aplicatii in cadrul carora utilizarea acestora este obligatorie.

L580Z-IV-R_SBV_05_2015_057_Screen

 

Bratele de ridicare ranforsate si cupele optimizate cresc productivitatea

Pentru a imbunatati si mai mult productivitatea operationala, Liebherr a ranforsat bratul de ridicare si a optimizat raportul de transmisie. Optimizarea articulatiei de tip Z are drept rezultat capacitati de ridicare mai mari cu pana la 20% decat cele ale utilajelor din generatiile anterioare.

Clientii Liebherr pot alege intre articulatia in Z si articulatia industriala pentru incarcatoarele pe pneuri XPower L 550, L 556, L 566 si L 580, fara costuri suplimentare. Articulatia de tip Z este ideala pentru aplicatiile conventionale ale incarcatoarelor pe pneuri, cum ar fi cele de extractie. Optiunea de brat industrial, de asemenea disponibila fara costuri suplimentare, este cea mai potrivita pentru utilizare cu echipamente de mare capacitate.

Pe langa imbunatatirile aduse bratului de ridicare, Liebherr a revizuit si designul cupei. Cupele optimizate patrund mai eficient in material pentru a facilita umplerea rapida si eficace; de asemenea, Liebherr a consolidat lagarele si structura cupei. Generatia XPower poate folosi cupe standard, care sunt cu 0,2-0,5 metri cubi mai mari, in functie de model. Volumul cupei standard variaza intre 3,2 metri cubi pentru L 550 XPower si 6,0 metri cubi pentru L 586 XPower, in functie de modelul masinii. Acest lucru permite operatorilor utilajelor sa transporte mai mult material cu fiecare ciclu de manipulare.

Cresterea capacitatii de incarcare este si rezultatul pozitionarii componentelor. Liebherr instaleaza componentele grele, cum ar fi motorul, in partea din spate a utilajului, ceea ce deplaseaza centrul de greutate catre puntea spate si elimina nevoia de contragreutatii suplimentare. Aceasta distributie ideala a greutatii are drept rezultat sarcini de rasturnare mari si o capacitate crescuta de manipulare pe ora de functionare.

L580I-IV-R_Kirchner_09_2015_262_Screen

 

Cabina mai spatioasa, intretinere simpla: accentul este pus pe confort

O scara lata de acces duce la o cabina spatioasa si confortabila. Liebherr a dezvoltat cabina in stransa cooperare cu operatorii incarcatoarelor pentru a atinge cele mai inalte standarde de confort, cu un interior al cabinei amenajat in mod logic, care ofera senzatia de spatiu si include optiuni de depozitare utile. Ergonomia a fost gandita pana la cel mai mic detaliu, iar ecranele, elementele de comanda si scaunul soferului formeaza o singura unitate ergonomica ce poate fi reglata de catre operator pentru a se potrivi nevoilor individuale. De exemplu, soferul poate selecta una dintre cele trei optiuni de reglare a coloanei de directie. Maneta de comanda este integrata in scaunul soferului ca optiune standard si permite un control precis si intuitiv al functiilor regimului de lucru si de directie. Aceste investitii in confortul operatorului faciliteaza activitatea fara ca acesta sa oboseasca si permitandu-i acestuia sa fie mai concentrat.

Designul cabinei ofera o vizibilitate exceptionala. Suprafetele vitrate sunt mai mari si se extind in jos mai mult decat la modelele anterioare de incarcatoare pe pneuri, imbunatatind vizibilitatea panoramica. Camera pentru deplasare in marsarier, instalata ca dotare standard, este integrata in ecranul tactil. Aceste imbunatatiri – in combinatie cu capota mai subtire, adaptata, a motorului – asigura o vizibilitate panoramica excelenta si, prin urmare, siguranta maxima pentru operator si utilaj.

Munca zilnica a operatorului utilajului este facilitata gratie unei game de caracteristici bine gandite. De exemplu, capota motorului se deschide in spate, permitand accesul rapid la motor pentru lucrari de intretinere. Capota este prevazuta cu un suport pentru ca, atunci cand este deschisa, lucrarile sa poata fi efectuate in conditii de confort si siguranta. Cele mai importante puncte de intretinere se afla in apropierea cabinei si pot fi verificate cu usurinta. Rezervorul de uree si cel de combustibil (sistem SCR) sunt instalate intr-un singur loc, ceea ce face realimentarea mult mai simpla. Un prag la nivelul cabinei faciliteaza curatarea in siguranta a parbrizului si este folosit, de asemenea, pentru a bloca portiera soferului in pozitie.

Radiatorul este montat imediat in spatele cabinei operatorului, in portiunea cea mai curata a incarcatorului. Din aceasta pozitie, sistemul de racire poate aspira aerul cu continut redus de praf, ceea ce asigura performantele constante si fiabilitate a sistemului de racire. Aceasta solutie de proiectare inteligenta reduce, de asemenea, necesitatile de intretinere si mareste durata de viata a sistemului de racire. Optiunile privind dotarile, ventilatorul reversibil, filtrul pentru retinerea fractiunilor de praf sau grila de radiator cu ochiuri mari, protejeaza sistemul de racire impotriva contaminarii in timpul operatiunilor cu degajare de mult praf. Acest sistem avansat de racire mareste disponibilitatea utilajului.

L586-IV-Z_Gewinnung_07_2015_012-1_Web

L 586 XPower este cel mai mare utilaj din noua generatie Liebherr de incarcatoare pe pneuri de mare gabarit conforme cu normele Euro Stage IV/Tier 4f. Versiunea standard, cu o greutate de operare de 32.600 kg, are o sarcina de rasturnare remarcabila, de 21.600 kg.

Date de performanta:

liebherr_tab

Contact:
LIEBHERR ROMANIA SRL
Str. Horia, Closca si Crisan nr. 61-63, Cladirea II, et. 3, birou 1-9
Otopeni, jud. Ilfov, 075100, Romania
Tel: 004 0372 163 704 :
Fax: 004 0372 163 798
Mobil: 004 0731 200 431
E-mail: raluca.porumboiu@liebherr.com
Internet: www.liebherr.ro

 Daca v-a placut articolul de mai sus
abonati-va aici la newsletter-ul Revistei Constructiilor
pentru a primi, prin email, informatii de actualitate din aceeasi categorie!
Share

Permanent link to this article: https://www.revistaconstructiilor.eu/index.php/2016/09/01/liebherr-xpower-noua-gama-de-incarcatoare-pe-pneuri-cu-emisii-conform-stage-ivtier-4f/

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicata.