«

»

S-a lansat linia de inregistrare online a proiectelor pentru Premiile Romanian Building Awards

Share

Inscrie un proiect pe rba.spatiulconstruit.ro!

S-a lansat linia de inregistrare online a proiectelor pentru Premiile Romanian Building Awards

– premii de recunoastere publica a excelentei in proiectarea si executia spatiului construit din Romania –

HEADER_RBA_CALL_RO_600px

S-a lansat rba.spatiulconstruit.ro, linia de inscriere online a proiectelor pentru RBA – Romanian Building Awards – Premiile Nationale pentru Spatiul Public Construit. Arhitecti, constructori si beneficiari ai proiectelor de arhitectura, peisagistica, infrastructura urbana si design pot inregistra proiecte in perioada 1 septembrie – 15 octombrie. Nominalizarile vor fi anuntate de boardul RBA pe 20 octombrie, urmand ca juriul sa declare castigatorii in urma a doua etape de analiza: evaluarea online, in perioada 21-28 octombrie, si evaluarea prin vizualizarea proiectelor din expozitia RBA, in perioada 29-30 octombrie.

Romanian Building Awards celebreaza spatiul construit ca o componenta fundamentala a vietii, premierea fiind realizata in cadrul unei gale organizate in Bucuresti pe 31 octombrie. Proiectele castigatoare, mentiunile speciale si finalistii vor fi prezentati in Romanian Building Awards BOOK editat de Igloo, pe platforma online Romanian Building Awards de pe spatiulconstruit.ro si in Expozitia Itineranta Romanian Building Awards din centrele universitare din Romania. Laureatii vor primi o diploma, un certificat semnat de catre membrii juriului si o placa onorifica.

Romanian Building Awards promoveaza exemple pentru edificarea unei culturi a spatiului construit in Romania, fiind apreciate public calitatea proiectarii, designului, executiei si preocuparea pentru imbunatatirea calitatii vietii pentru beneficiari si comunitate.

 „Romanian Building Awards isi propune sa aduca la un nivel superior colaborarea dintre creatorii de proiecte, reprezentantii industriei de profil si beneficiari. Aceste premii evidentiaza trio-ul creativ arhitect, constructor, beneficiar si evalueaza impactul social, cultural, economic al proiectelor asupra calitatii vietii, in plus fata de criteriile estetice si tehnice”, a declarat Florin Mindirigiu, presedinte Asociatia culturala ProEvent.

 

O noua perspectiva in evaluarea proiectelor

Inscrierile la RBA – Premiile Nationale pentru Spatiul Public Construit sunt supervizate de un board format din personalitati ale mediului academic, cultural si antreprenorial din Romania.

Componenta Boardului RBA: : arh. Serban TIGANAS, Presedintele Ordinului Arhitectilor din Romania; prof.dr. arh. Marian MOICEANU, Rectorul Universitatii de Arhitectura si Urbanism „Ion Mincu” Bucuresti; prof.dr. Sorin CIMPEANU, Rector al Universitatii de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara Bucuresti, presedinte al Consiliului National al Rectorilor; dr. ing. Cristian Romeo ERBASU, Presedinte Federatia Patronatelor Societatilor din Constructii (FPSC); Florin MINDIRIGIU, presedinte al Asociatiei Pro Event, cu o experienta de 20 de ani in dezvoltarea de evenimente de amploare in arhitectura si constructii; prof.dr. Vintila MIHAILESCU, antropolog, director al Departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA; prof.dr. Victor NEUMANN, istoric si filosof al culturii, profesor la Facultatea de Litere, Istorie si Teologie a Universitatii de Vest din Timisoara; Marian POPA, Manager al Deutsche Bank Global Technology; Dan PASCARIU, Presedintele Consiliului de Administratie UniCredit Bank Romania; Ioana CIOLACU, arhitect, fashion designer; Nicolas TRIBOI, peisagist, nascut in Franta;

De asemenea, o noua perspectiva in evaluare proiectelor inscrise pentru premii este adusa de un juriu international. Aceste luari de pozitie si perspective diverse asupra spatiului construit din Romania constituie premisele pentru jurizarea proiectelor de referinta.

Juriul RBA-Premiile Nationale pentru Spatiul Public Construit este constituit din experti independenti din sectorul arhitecturii si domeniul mass-media. Printre acestia se afla:

Ewa P. Porębska – arhitect si critic de arhitectura, editor-sef al revistei Architektura-murator din Polonia. A facut parte din juriul unor renumite competitii, printre care: Premiul European pentru Spatiul Public Urban 2016, Mies van der Rohe Awards 2013 si World Architecture Festival (WAF) editiile 2008 si 2010; Erika Katalina Pásztor – editor-sef al epiteszforum.hu, unul dintre cele mai cunoscute si apreciate portaluri de arhitectura din Ungaria. In calitate de designer a contribuit in multiple proiecte din spatiul audio-vizual, a publicat articole, studii si interviuri si a tinut prelegeri despre arta contemporana media si arhitectura; Bruno Andresoiu – Director General al IGLOO, revista partenera RBA – arhitect din 1996 si editor de publicatii de arhitectura din 2001, in calitate de fondator al Igloo media, Partner al Igloo design si Igloo Architecture; arh. Anssi Lassila – Fondator OOPEAA, onorat in 2015 cu premiul Asociatiei arhitectilor din Finlanda, membru al jurului Competitiei internationale Guggenheim Helsinki Design Competition. Finalist in 2016 la Archdaily Building of the Year Award si nominalizat in 2012 si 2013 la premiul „Mies van der Rohe” ; dr. arh. Paula Cadima, director executiv al Architectural Association School of Architecture din Londra, cu o experienta de mai bine de 25 de ani in domeniul arhitecturii si studiul ambientului. Preda si la Facultatea de Arhitectura din cadrul Universitatii Tehnice din Lisabona, unde a creat programul de master despre Arhitectura Bioclimatica. Presedinte al asociatiei PLEA (Passive Low Energy Architecture and Sustainable Urban Design) din 2011 si fost Presedinte al Grupului de Lucru Environment & Sustainable Architecture din cadrul Consiliului Arhitectilor din Europa (ACE).

Conditiile de participare, regulamentul si calendarul ROMANIAN BUILDING AWARDS (RBA) – Premiile Nationale pentru Spatiul Public Construit  dar si principiile de evaluare a proiectelor sunt disponibile pe site-ul rba.spatiulconstruit.ro

 

Mai multe detalii pe rba.share-architects.com. Informatii pot fi solicitate prin email la adresa: rba@share-architects.com 

Urmariti cele mai noi stiri si pe platforma de comunicare online www.share-architects.com

 

Initiatori si organizatori: Ordinul Arhitectilor din Romania, Universitatea de Arhitectura si Urbanism ”Ion Mincu”, Federatia Patronatelor Societatilor din Constructii si Asociatia ProEvent.

 

RBA – Romanian Building Awards – Premiile Nationale pentru Spatiul Public Construit se bucura de sprijinul partenerilor care sustin spatiul construit din Romania:

Producator: ABplus Events- agentie de comunicare, creatorul retelei de expozitii nationale de constructii CAMEX si Conferintelor Internationale de arhitectura RIFF, LAUD, INGLASS, GIS, Conferintelor Internationale de Constructii si Instalatii CONTRACTOR si Forumurilor Internationale de Arhitectura SHARE organizate in Romania, Polonia si Ungaria.

Partener Oficial: Saint-Gobain Romania

Partener Principal: Titan Mar

Sponsor: Alukonigstahl

Asociatii Partenere: Asociatia Inginerilor Constructori Proiectanti de Structuri – AICPS, Patronatul din Industria Cimentului si altor Produse Minerale pentru Constructii din Romania – CIROM, Patronatul Societatilor din Constructii – PSC, Patronatul Producatorilor de Tamplarie Termoizolanta – PPTT, Registrul Urbanistilor din Romania– RUR, Asociatia Profesionala a Urbanistilor din Romania – APUR, Asociatia Antreprenorilor de Peisagistica din Romania – AAPR, Uniunea Restauratorilor de Monumente Istorice, Asociatia Peisagistilor din Romania – ASOP, Asociatia Producatorilor de Materiale de Constructii -APMCR, Associatia Producatorilor de Polistiren Expandat din Romania – ROMEPS si Asociatia Inginerilor de Instalatii din Romania – AIIR.

Pentru mai multe detalii accesati rba.spatiulconstruit.ro

 

 Daca v-a placut articolul de mai sus
abonati-va aici la newsletter-ul Revistei Constructiilor
pentru a primi, prin email, informatii de actualitate din aceeasi categorie!
Share

Permanent link to this article: https://www.revistaconstructiilor.eu/index.php/2016/09/01/s-a-lansat-linia-de-inregistrare-online-a-proiectelor-pentru-premiile-romanian-building-awards/

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicata.