«

»

ORLEN ASFALT: Noua editie a GHIDULUI BITUMURILOR intocmit de ORLEN Asfalt

Share

orlen-oct-foto-1In 2013, ORLEN Asfalt a pregatit, pentru prima data, un ghid pentru clientii din Romania: Ghidul Bitumurilor – publicatie tehnica, tradusa in limba romana, destinata atat clientilor firmei, cat si tuturor persoanelor interesate de suprafetele asfaltate. In urmatoarea perioada va aparea si cea de a doua editie a acestei publicatii.

Ghidul Bitumurilor a fost elaborat pentru persoanele care se ocupa, in fiecare zi, de proiectare, productie si incorporarea de mixturi asfaltice. Datorita continutului sau de fond si a modului in care este scris, Ghidul este, de asemenea, o propunere interesanta pentru oricine vrea sa cunoasca oferta actuala privind liantii de bitum oferiti de ORLEN Asfalt, proprietatile lor si starea actuala de standardizare.

Publicatia de aproape 150 de pagini a fost elaborata de angajatii Departamentului de Cercetare si Dezvoltare ORLEN Asfalt Sp. z o.o. in colaborare cu prof. dr. ing. Mihail Iliescu de la Universitatea Tehnica din Cluj Napoca.

Ghidul constituie o colectie stiintifica sistematizata de cunostinte despre liantii de bitum, despre utilizarea lor eficienta in practica si activitatea de cercetare desfasurata in cadrul companiei noastre. Aceasta publicatie este editata in Polonia, periodic, incepand din 2007, iar ultima editie privind anii 2013-2014 a fost tradusa in limba engleza, rusa si romana.

Ghidul Bitumurilor 2013 s-a bucurat de un interes enorm, la specia­listii din sectorul rutier din Romania ajungand aproape 1.000 de exem­plare. Demn de remarcat este faptul ca publicatia a fost oferita gratuit celor care activeaza in respectivul domeniu.

In toamna acestui an compania ORLEN Asfalt va emite urmatoarea editie a Ghidului, a carui versiune tiparita sau electronica va putea fi comandata prin intermediul paginii www.orlenasfalt.ro. Cititorii vor putea, printre altele, sa afle proprietatile bitumului produs de companie, in conformitate cu standardele EN si cu sistemul american Superpave, precum si cu rezultatele actuale ale cercetarilor efectuate de catre Departamentul Cercetare si Dezvoltare ORLEN Asfalt. Mai mult, in Ghid sunt incluse informatii din domeniul tehnicii de aplicare a bitumului, care pot fi utile in orice laborator rutier.

ORLEN Asfalt 

ORLEN Asfalt apartine Grupului de Capital ORLEN si este unul dintre cei mai mari furnizori de lianti de bitum din Polonia si Europa Centrala, lianti utilizati la construirea suprafetelor rutiere.

In prezent, oferta companiei consta in bitumuri provenite de la cinci centre de productie din Plock si Trzebinia (Polonia), Pardubice si Litvinov (Republica Ceha) si Mazeikiai (Lituania):

  • bitumuri rutiere
  • bitumuri modificate ORBITON,
  • bitumuri inalt-modificate ORBITON Hima,
  • bitumuri multigrade.

In 2013, a fost oficial inregistrata sub numele de ORLEN Asfalt Sp. z o.o. Plock – Sucursala Bucuresti – filiala din Romania, asigurand astfel, in continuare, dezvoltarea intensa a activitatii pe pietele de sud si prelungirea sezonului de vanzare. Un an mai tarziu, compania a devenit un utilizator al terminalului feroviar construit cu scopul de a imbunatati incarcarea si descarcarea bitumului si accelerarea livrarilor pe linia Polonia – Romania. La obiectivul nou creat au fost instalate trei rezervoare cu o infrastructura completa pentru depozitarea bitumului, cu o capacitate totala de 5.000 de tone.

Contact:
ORLEN Asfalt Sp. z o.o. PLOCK – Sucursala Bucuresti
Strada  Buzesti nr. 75-77, ET. 6,
CAM. 61, 62, 63, 64
01 1013 Bucuresti, Sector 1, Romania

Terminal
Comuna Floresti
sat Floresti, nr. 4
judetul Prahova

…citeste articolul integral in Revista Constructiilor nr. 130 – octombrie 2016, pag. 45

 Daca v-a placut articolul de mai sus
abonati-va aici la newsletter-ul Revistei Constructiilor
pentru a primi, prin email, informatii de actualitate din aceeasi categorie!
Share

Permanent link to this article: https://www.revistaconstructiilor.eu/index.php/2016/10/01/orlen-asfalt-noua-editie-a-ghidului-bitumurilor-intocmit-de-orlen-asfalt/

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicata.