«

»

ALGABETH: Fascinatia pietrei naturale

Share

Noi, cei din echipa Algabeth, iubim piatra naturala. Printre ceea ce facem zi de zi se numara si povestitul despre motivele pentru care acest material de constructie ne fascineaza. Mai jos vom enumera cateva mici aspecte din ceea ce inseamna istoria pietrei naturale si modurile in care a fost ea folosita si apreciata incepand cu timpuri stravechi:

algabeth_1Piramidele din Giza sunt cele mai vechi minuni ale lumii, fiind impunatoare si maiestuoase chiar si in zilele noastre.

Piramidele au fost construite inca din 2560 i.Hr., iar la construirea lor au fost folosite blocuri masive de granit si calcar.

Camera mormintelor, amenajata special pentru faraoni, a fost construita folosind granit. Pietrele sunt atat de impecabil cioplite incat nu este posibila strecurarea nici macar a unei foi de hartie intre doua blocuri de granit. Egiptenii din antichitate aveau, cu siguranta, secrete uimitoare atunci cand venea vorba de cioplirea pietrei si mai ales de modul in care a fost utilizat granitul.

algabeth_2Taj Mahal este una dintre cele mai cunoscute constructii executate din marmura. Taj Mahal este construit in intregime din marmura alba si este una dintre comorile Patrimoniului Mondial. A fost cladit cu secole in urma, dar maretia si maiestatea sa se regasesc intacte acum, ca si in prima zi.

Construit de Shah Jahan, acesta a fost ridicat de imparatul mogul in memoria sotiei sale, Mumtaz Mahal, si a durat 22 de ani ca sa fie finalizat. Cladirea este o opera arhitecturala de arta iar utilizarea marmurei albe a imbunatatit si mai mult farmecul sau.

Grecii au fost dintotdeauna iubitori de marmura si au folosit-o foarte mult, intr-un numar de capodopere arhitecturale si sculpturi.

Exista o serie de sculpturi ale zeilor greci si zeitelor care au trecut testul timpului. Imperiul grec era foarte centrat pe mitologie, marmura fiind cea mai buna alegere pentru ca aceste sculpturi sa poata descrie maretia zeilor lor. Partenonul, una dintre capodoperele arhitecturale din cele mai vechi timpuri, a fost construit pentru a servi drept templu al zeitei Atena. Structura sa este realizata in intregime din marmura.

algabeth_3Marele Zid Chinezesc a fost restaurat sub dinastia Ming folosind cantitati uriase de piatra de calcar, amestecata cu amidon de orez.

Utilizarile calcarului sunt multe si variate. Cea mai mare parte a calcarului este folosita ca material de constructie sau transformata in piatra sparta. Sub forma de piatra sparta este utilizat ca balast pentru cale ferata, si ca baza pentru drumuri.

Contact:
ALGABETH SGI
Str. Parului
Comuna Brazi – Sat Popesti
Jud. Prahova
Cod: 107087
Tel.: 0244 481 119 | 0244 481 117 | 0372 768 488 | 0733 101 353
Fax: 0244 481 109
Email: info@algabeth.ro

…citeste articolul integral in Revista Constructiilor nr. 131 – noiembrie 2016, pag. 12

 Daca v-a placut articolul de mai sus
abonati-va aici la newsletter-ul Revistei Constructiilor
pentru a primi, prin email, informatii de actualitate din aceeasi categorie!
Share

Permanent link to this article: https://www.revistaconstructiilor.eu/index.php/2016/11/01/algabeth-fascinatia-pietrei-naturale/

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicata.