«

»

PLAN 31 RO: Specialisti in proiectarea structurala

Share

plan31Povestea firmei PLAN 31 incepe in anul 1999 si se deruleaza pana astazi cu deosebite realizari in domeniul proiectarii structurilor civile si industriale, aceasta fiind activitatea principala care antreneaza cea mai mare parte din timpul specialistilor nostri.

Concomintent cu activitatea de proiectare, PLAN 31 are o vasta experienta si in consultanta de specialitate, in realizarea expertizelor tehnice, a consolidarilor, a testelor pe materiale si a monitorizarii constructiilor in timpul executiei si in exploatare.

De-a lungul timpului, firma PLAN 31 s-a afirmat ca fiind una dintre cele mai serioase si profesioniste din Romania. Acest lucru se datoreaza interesului pe care colectivul de proiectare l-a manifestat intotdeauna in a fi la curent cu cele mai noi tendinte in domeniul constructiilor. De retinut este si faptul ca avem deschise birouri specia­lizate atat in Serbia cat si in Republica Moldova, ceea ce reprezinta un castig atat pentru firma cat si pentru cola­boratorii nostri din aceste tari. 

Piata constructiilor din Romania a cunoscut o dezvoltare deosebita in ultimii 25 ani. PLAN 31 se numara printre societatile care de la inceput au proiectat unele dintre cele mai importante investitii din tara.

In aceste conditii, se poate afirma ca, odata cu dezvoltarea sectorului constructiilor, a crescut si firma PLAN 31. Avantajul nostru se datoreaza unei echipe compuse din ingineri profesionisti si devotati proiectarii structurilor constructiilor.

Pentru a putea ramane competitivi pe piata am ales sa investim in solutii moderne de calcul si detaliere. Beneficiem, in prezent, de cele mai moderne si dezvoltate produse software disponibile in domeniu, echipamente care le-au permis specialistilor nostri sa rezolve cele mai complicate probleme ridicate de proiectele pe care le-am conceput. Tot datorita acestor echipamente am avut posibilitatea sa reducem considerabil termenele de la primirea temei de proiectare pana la livrarea proiectului.

 

PROIECTARE STRUCTURALA

Activitatea principala pe care PLAN 31 o desfasoara este proiectarea structurilor civile si industriale. Echipa de specialisti a firmei PLAN 31 a reusit ca, la ora actuala, sa fie identificata cu seriozitatea, meticulozitatea, inventivitatea si creativitatea in domeniul proiectarii acestui gen de lucrari. In cei 17 ani de activitate PLAN 31 a finalizat peste 340 de proiecte, care insumeaza o suprafata de peste 6 milioane metri patrati. Lucrarile pe care birourile noastre de proiectare le-au dus la bun sfarsit sunt diverse si acopera un spectru larg de structuri: cladiri rezidentiale, birouri, hale de productie si depozitare, supermagazine, mall-uri, parcari etajate, hoteluri, sali pentru sport si evenimente culturale, stadioane etc. De-a lungul timpului, lucrarile pe care le-am contractat au necesitat solutii diverse de punere in opera. La o mare parte dintre structuri am optat pentru realizarea lor cu elemente prefabricate din beton armat. In functie de metodele tehnologice, statice si de termenele de finalizare, unele structuri au fost prevazute sa fie executate cu elemente mixte din otel-beton, post sau pretensionate. Pentru cazuri mai speciale am folosit post tensionarea nu doar la grinzi, ci si la plansee.

 

SOLUTII STRUCTURALE

Pentru a raspunde cerintelor colaboratorilor nostri am fost obligati sa fim in permanenta la curent cu ultimele noutati din domeniul constructiilor, ceea ce a reprezentat un deosebit avantaj si pentru PLAN 31. Colaboratorii nostri apreciaza promptitudinea de care am dat si dam dovada, ori de cate ori suntem solicitati. Am oferit, de fiecare data, solutii rationale si economice, prin care am asigurat un ritm foarte bun de desfasurare a lucrarilor pe santier. Una dintre cele mai dese solicitari ale beneficiarilor a fost ca investitiile lor sa se poata finaliza la termen si in conditii de calitate cat mai bune. Drept raspuns la asemenea doleante am fost obligati, deseori, sa alegem solutiile de structura executata din elemente prefabricate, deoarece ele prezinta numeroase avantaje, cum ar fi: productia elementelor poate incepe inainte de des­chiderea santierului, astfel incat vor fi gata de livrare la data stabilita; controlul elementelor in fabrica este mai eficient, asigurand o calitate superioara, iar montarea lor in santier nu este influentata de anotimpul in care se realizeaza investitia etc.

Tot pentru rapiditatea in executie am folosit elemente de catalog inglobate in prefabricate. Acestea se pot utiliza cu succes la continuizarea stalpilor, la prinderea lor in fundatii sau la realizarea nodurilor. O alta cerinta, in special la constructiile tip parter, a fost de a avea spatii cat mai largi, fara stalpi intermediari. Pentru asemenea solicitari am proiectat grinzi pretensionate cu deschideri de pana la 32 m.

 

PREOCUPARI IN DOMENIUL INGINERIEI STRUCTURALE

Pe langa activitatea principala de proiectare structurala, PLAN 31 are si preocupari adiacente, precum: consultanta, expertize tehnice, consolidari, teste pe materiale si monitorizarea constructiilor. Experienta dobandita de-a lungul timpului este primul argument care ne recomanda pentru consultanta de specialitate. Multitudinea investitiilor la care am lucrat si numarul mare de solutii tehnice propuse colaboratorilor nostri au adus, in portofoliul firmei, cunostintele necesare preintampinarii oricaror inconveniente de natura tehnica. Oferim partenerilor nostri solutii individuale pentru tot parcursul proiectului, de la cercetarea terenului de fundare pana la monitorizarea lucrarilor in timpul executiei.

Echipa noastra participa activ la tot procesul privind: studiile topografice, determinarea releveelor, executarea testelor pe materiale si efectuarea analizelor comparative. Prin pregatirea unor solutii alternative, clientul are posibilitatea de a-si forma o imagine de ansamblu asupra posibilitatilor de executie si a solutiilor disponibile pentru investitia sa. De asemenea, consultantii nostri estimeaza costurile si timpul de lucru, pornind de la date clare furnizate de firmele executante. In acest fel, implementarea proiectului se va face avand la dispozitie toate datele actualizate, cu preturile si cerintele furnizorilor din piata.

Activitatea de proiectare in domeniul consolidarii cladirilor si aducerea cladirilor la un standard corespunzator de performanta a luat nastere si s-a dezvoltat, de asemenea, la solicitarea clientilor nostri.

Abordam fiecare lucrare cu seriozitate si o tratam individual, conform caracterului si tipului constructiei. In conceperea metodelor de consolidare se au in vedere, in primul rand, importanta si destinatia constructiei.

Totodata, zona geografica determina, in mare masura, alegerea solutiilor de consolidare, a materialelor, precum si perioada si modul de desfasurare a lucrarilor.

In colaborare cu INCERC si Universitatea Tehnica din Cluj-Napoca, PLAN 31 efectueaza incercari in laborator si in situ pentru determinarea caracteristicilor fizico-mecanice ale materialelor.

Expertizarea tehnica a cladirilor este o alta directie de preocupare a colectivului nostru. Prin aceasta activitate urmarim evaluarea starii in care se gasesc constructiile existente si alegerea solutiilor rationale si rapide de aducere a lor la standarde de performanta, conform cu cerintele actuale.

Autor:
prof. dr. ing. Kiss Zoltan

Contact:
PLAN 31 srl
004 0364401430
office@plan31.ro
Piata 14 Iulie nr 16 Cluj-Napoca, Cluj
Str. Decebal 124, Cluj-Napoca, Cluj
www.plan31.ro 

…citeste articolul integral in Revista Constructiilor nr. 131 – noiembrie 2016, pag. 38

 Daca v-a placut articolul de mai sus
abonati-va aici la newsletter-ul Revistei Constructiilor
pentru a primi, prin email, informatii de actualitate din aceeasi categorie!
Share

Permanent link to this article: https://www.revistaconstructiilor.eu/index.php/2016/11/01/plan-31-ro-specialisti-in-proiectarea-structurala/

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicata.