«

»

ALUPROF: Eleganta inconjurata de verdeata – Royal Wilanów

Share

aluprof-dec-foto-1Cladirea este situata in prestigiosul si dinamicul cartier Wilanów din Varsovia, Polonia. Este o cladire de birouri de clasa A+, cu 5 niveluri, care dispune de o arie de comert si servicii planificata cu grija. Suprafata sa totala este de 81.000 m2, din care suprafata utila ocupa cca. 35.000 m2. Expunerea perfecta si designul modern au transformat Royal Wilanów, in doar jumatate de an de la deschidere, intr-una dintre cele mai reprezentative adrese de pe harta de birouri a Varsoviei. Avand in vedere apropierea de o rezervatie naturala, cladirea pare rasarita in mijlocul verdetii. Datorita acestui lucru are o infatisare rapitoare, reprezentand o suprafata de confort pentru utilizatorii sai. In imediata vecinatate a cladirii trec linii de autobuz care duc la nodul de comunicare din apropierea statiei de metrou Wilanowska. 

 Arhitectura deosebita, premiata

Cladirea se distinge prin designul minimalist. Conform premiselor pro­iec­tantilor, aceasta trebuia sa fie arhi­tectura prezentei tacute. Asa s-a si intamplat. Vazut de departe, corpul pare simplu si modest. Insa, odata cu modificarea perspectivei si apropierea de acesta, simplitatea se transforma fluid in perfectiunea detaliilor arhitectonice.

Royal Wilanów imbina arhitectura eleganta cu materialele de inalta calitate. Solutiile echilibrate ale proble­melor structurale au fost apreciate de juriul concursului „Cladirea anului cu sistemele ALUPROF”, unde cladirea a fost distinsa cu primul loc.

ALUPROF este cel mai mare producator de sisteme de aluminiu din Europa. Datorita tehnologiei firmei, in ultimii ani au fost edificate cele mai spectaculoase constructii in arhitectura poloneza contemporana: Stadionul National, Sky Tower (cea mai inalta cladire din Polonia), Filarmonica din Szczecin sau Centrul de Congrese ICE Cracovia.

„Royal Wilanów s-a incadrat perfect in mediul inconjurator. Ne bucura faptul ca astfel de cladiri iau nastere tocmai prin folosirea solutiilor individuale ALUPROF“ – declara Bozena Ryszka, marketing manager ALUPROF SA.

In cazul Royal Wilanów, un rol cheie pentru toata investitia l-a avut sistemul de fata­de MB-SR5ON in variante cu profil de 20 mm pe traverse. In scopul vizi­o­narii a fost proiectata si o solutie individuala bazata pe sistemul MB-SR5ON IW. Celelalte sisteme ale firmei ALUPROF folosite in constructie sunt usile MB-70 HI, barierele igni­fuge
MB-78 EI (EI60) si lucarnele MB-SR5ON HI+. Datorita siste­melor de fatada Aluprof, forma nere­gulata a corpului a cas­­tigat nu numai in ce priveste estetica, ci si functionalitatea“.

Cladirea are forma unui corp de sticla neregulat, care aminteste de un trapez cu doua curti interioare. Fatada sa se incovoaie precum un arc, devenind un fundal pentru piateta din fata cladirii. Structura fatadei este compusa mai ales din sticla si din elemente de piatra din nisip gri. Aceasta factura diferentiata si schimbatoare face curburile colturilor sa stralu­ceasca in reflexii si umbre diverse. Fatada cladirii de birouri, plina de vitrificari, garanteaza accesul neingradit la lumina naturala, ridicand astfel semnificativ confortul de lucru.

 

In complicitate cu ecologia

Royal Wilanów a fost proiectat cu gandul la confortul chiriasilor, deosebit de cel oferit de spatiile obisnuite de birouri.  Cladirea este certificata in sistemul BREEAM International, Europe Commercial 2009. Inca din etapa de proiectare a primit o nota foarte buna. Solutiile cheie admise in proiect au fost: alegerea corespunzatoare a mate­rialelor si managementul ambientului intern, asigurarea conditiilor confortabile de lucru viitorilor utilizatori, controlul folosirii apei si energiei, pastrarea va­lorii ecologice a spatiului si minimizarea impactului asupra biodiversitatii pe termen lung.

In tot proiectul s-a pus un accent deosebit pe gospo­darirea spatiului din jurul cladirii. Un impact asupra acestui lucru il au nu numai verdeata si pomii saditi special aici, printre care si pomi fructiferi, ci si infrastructura recreativa interesanta. Exista, bineinteles, nume­roase posibi­litati. Insa cea mai tentanta este plimbarea prin gradinile regale de la Palatul Wilanów, aflate in apropiere.

 

Stimati Clienti si Parteneri,
Multumim tuturor pentru colaborarea cu compania noastra.
Va dorim un Craciun linistit si fericit dar si un An Nou prosper incununat de succes!  

Contact:
ALUPROF ROMANIA
Str. Taberei Nr. 1, Hala 1A, Oras Popesti-Leordeni, Jud. Ilfov
Telefon: + 40.374.004.594
Fax: + 40.742.711.231
Fax: + 40.342.815.274

Ofertare sisteme din aluminiu:
E-mail: aluminiu@aluprof.ro

Ofertare sisteme rulouri si usi de garaj:
E-mail: rulouri@aluprof.ro

Comenzi:
Tel.: + 40.374.004.594
E-mail: comenzi@aluprof.ro
Web: www.aluprof.ro 

…citeste articolul integral in Revista Constructiilor nr. 132 – decembrie 2016, pag. 22

 Daca v-a placut articolul de mai sus
abonati-va aici la newsletter-ul Revistei Constructiilor
pentru a primi, prin email, informatii de actualitate din aceeasi categorie!
Share

Permanent link to this article: https://www.revistaconstructiilor.eu/index.php/2016/12/01/aluprof-eleganta-inconjurata-de-verdeata-royal-wilanow/

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicata.