«

»

VALPLAST: Tubulatura fonoabsorbanta si camine de inspectie si racord

Share

valplast-dec-1Valplast Industrie este astazi un nume de prestigiu in topul producatorilor de tevi si sisteme complete din PVC, precum si produse din mase plastice pentru canalizare – Basicline, tubarea puturilor de apa – Springline, drenaj – Drainline, protectia cablurilor electrice si de telecomunicatii – Cableline.

Cresterea continua si consolidarea companiei pe piata romaneasca si internationala a fost sustinuta de tehnologia de varf utilizata la fabricarea produselor si de o echipa de profesionisti care servesc intregul lant de procese de la fabricatie pana la livrare. Competitivitatea produselor fabricate la Valplast este asigurata prin folosirea materiei prime de cea mai buna calitate, prin implementarea si mentinerea standardelor de calitate si mediu ISO 9001 si ISO 14001, prin inovatie, prin grija fata de mediul inconjurator si printr-o politica orientata catre satisfactia clientului.

Compania Valplast Industrie satisface cu succes necesarul intern si exporta produsele in tari din Uniunea Europeana (Republica Ceha, Polonia, Ungaria, Bulgaria, Italia, Grecia), precum si in Federatia Rusa, Ucraina, Republica Moldova si Serbia.

In acest numar al Revistei Constructiilor va prezentam doua dintre cele mai noi produse marca Valplast.

 

TUBULATURA FONOABSORBANTA VALPLAST INDUSTRIE DIN PVC-U “4SILENCE”

Nivelul redus al poluarii fonice este o conditie a confortului nostru cotidian dar este si o regula impusa in majoritatea tarilor europene. Una dintre sursele de poluare sonora este canalizarea in interiorul locuintelor.

Din dorinta de a imbunatati calitatea vietii prin produsele fabricate in Romania, Valplast Industrie investeste in diversificarea gamei de produse iar unul dintre rezultate este sistemul fonoabsorbant pentru canalizare interioara „4silence“.

Am dezvoltat un sistem simplu dar cuprinzator de tevi si fitinguri cu diametrele uzuale in Romania: 110 mm si 50 mm. Sistemul este 100% compatibil cu sistemele clasice de tevi si fitinguri fabricate in conformitate cu standardele europene.

 

Zgomotul

Zgomotul se defineste ca sunet supa­rator sau amestec de sunete discordante, puternice, nocive. Sunetele au o inaltime careia ii corespunde o frecventa masurata in Hz si un nivel de intensitate sonora masurata in dB.

Intensitatea sonora se masoara pe scara logaritmica; de exemplu, o dife­renta de 5 dB dintre doua intensitati sonore inseamna o dublare a intensitatii sonore.

 

Masuri de insonorizare

Masurile de protectie sonora in locuinte se pot lua din mo­mentul proiectarii; de exemplu, izolarea zonelor “zgomotoase” din locuinte (bucata­rie, baie), prin coridoare, de zone­le de odihna sau folosirea anumitor tipuri de pereti despartitori etc.

O masura pentru eli­minarea sau atenuarea zgomotelor, avand ca sursa instalatiile interioare de canalizare, este utilizarea canalizarii fonoabsorbante.

 

Performanta “4silence”

Nivelul de insonori­zare al sistemului de tubu­latura fono­absorbanta „4silence“ este atestat in urma masuratorilor expe­rimentale de catre laboratoarele institutului CSTB din Franta (Centre Scientifique Et Tehnique Du Batiment), in conformitate cu norma EN 14366. In urma masuratorilor de laborator s-a confirmat ca sistemul “4silence” indeplineste si este chiar mai performant decat prevad cele mai stricte reglementari in domeniu.

Tubulatura „4silence” antenueaza zgomotul produs de cana­lizarea interioara la maximum 25 dB pentru un debit de 4 l/s.

 

Reglementari

In acest domeniu standardele impun anumite nivele maxime de zgomot in interiorul cladirilor. De exemplu, valorile din BS 8233:2014 pentru intensitatea sonora dintr-un dormitor sunt de 35 dB in intervalul orar 7.00-23.00 si 30 dB in intervalul orar 23.00-7.00. Un alt standard este norma germana DIN 4109. Ea impune, de exemplu, valoarea de 30 dB ca nivel maxim al intensitatii sonore cauzate de sistemul de canalizare in interiorul unei locuinte.

Tubulatura pentru canalizare interioara „4silence“ produsa de Valplast Industrie, indeplineste standardele si ce­rintele tehnice si comerciale pentru un produs destinat sistemelor de canalizare interioara.

Fabricat in Romania 

 

VALPLAST INDUSTRIE A LANSAT IN PRODUCTIE PROPRIE CAMINELE DE INSPECTIE SI RACORD

Tendinta europeana in domeniul constructiei si exploa­tarii retelelor de canalizare menajera si pluviala este ca lucrarile de mentenanta sa se desfasoare la nivelul solului, fara accesul personalului de exploatare in reteaua de canalizare. Motivele sunt legate de protectia muncii, de evolutia produselor destinate constructiei retelelor pentru canalizare cat si a utilajelor pentru inspectia si curatarea canalizarilor.

Majoritatea enti­tatilor de exploatare a retelelor de cana­li­zare dispun de utilaje moderne, precum inspectia video a retelelor si curatarea cu inalta presiune (jetting). Caminele de inspectie Valplast Basicline D315 si D400 se folosesc pentru inspectia si curatarea retelelor de canalizare gravitationala. Ele se fabrica in varianta cu capac din material compozit, din fonta sau capac din PP.

Caminele sunt produse prin procedeul de injectie si respecta prevederile standardelor europene de produs.

 

Avantajele utilizarii caminelor Valplast

Caminele Valplast Basicline D315 si D400, fiind fabricate din materiale plastice cu o greutate redusa, sunt usor de pus in opera si au o durata de viata de peste 50 de ani.

Ele reprezinta varianta optima, din punct de vedere al raportului pret/calitate, pentru racorduri individuale in care se utilizeaza camine cu inaltimea reglabila, montate in zone verzi, trotuare sau pe partea carosabila.

Datorita atat conceptiei produsului cat si procedeului de fabricatie si accesoriilor disponibile, caminele de inspectie fabricate de Valplast Industrie prezinta o serie de avantaje, comparativ cu produsele similare fabricate prin injectie dar si avantaje nete comparativ cu produsele obtinute prin alte metode. Astfel, in conformitate cu standardele in vigoare, in special SR EN 13598-2, caminele pentru canalizare trebuie sa indeplineasca obligatoriu urmatoarele conditii:

  • Rigiditatea coloanei de inaltare trebuie sa fie de minimum 2 kN/m2

Caminele Valplast sunt livrate cu coloana de inaltare D400 cu rigiditatea de 4 kN/m2. Pot fi montate la adancimi de pana la 6 m, in deplina siguranta, fara sa se deformeze in timpul compactarii.

  • Rezistenta la presiune negativa de minimum -0,2 bari

Caminele Valplast au fost testate la limita si rezista la o presiune negativa de -0,6 bari. Acest test este foarte relevant pentru situatia ipotetica a functionarii retelelor de canalizare, pentru perioade scurte de timp, in regim de depresiune.

De asemenea, caminele Valplast pot rezista, fara infiltratii, la o ridicare a pan­zei freatice de 4 m* peste nivel, fara a exista pericolul de infiltratii in reteaua de canalizare; se evita, deci, cresterea costurilor cu epura­rea apelor uzate.

  • Etanseitatea bazei caminului de 0,5 bari

Aceasta proba asigura rezistenta si stabilitatea cami­nelor, ele ramanand etanse chiar in situatii de avarie ca, de exemplu, obturarea tubulaturii de scurgere si refularea canalizarii, evi­tandu-se, astfel, contaminarea solului sau a panzei freatice.

  • Tolerantele racodurilor

Toleranta racordurilor este foarte importanta pentru usurinta si siguranta imbinarii cu tubulaturi din diferite materiale. Caminele noastre pot fi conectate la orice tip de tubulatura din material plastic, fiind in tolerantele standard si prezentand un inalt grad de siguranta. Aceste tolerante nu pot fi obtinute decat la caminele produse prin injectie.

  • Compatibilitate cu majoritatea sistemelor de aco­pe­rire din materiale compozite sau din fonta.
  • Bazele de camin au canal de scurgere (cuneta) pentru continuitatea fluxului.
  • Cuneta are o inclinare de 2,5°, care asigura o curgere eficienta, evitandu-se depunerea de materiale solide pe baza caminului.
  • Sunt concepute pentru facilitarea introducerii came­relor video pentru inspectie (CCTV).
  • Permit curatarea cu jet cu presiune (Jetting).
  • Caminele au o conceptie modulara, care permite, cu usurinta, montajul manual, fara mijloace mecanizate.

* Etanseitate imbinari. Nu s-a luat in consideratie flotabilitatea. Pentru situatii particulare punem la dispozitie calcu­lul de flotabilitate.

Caminele de inspectie si racord produse de Valplast Industrie indeplinesc standardele si cerintele tehnico-co­merciale, pentru un produs destinat utilizarii in sistemele pentru canalizare exterioara.

Fabricat in Romania

 

Contact:
VALPLAST INDUSTRIE SRL
B-dul Preciziei, nr. 9, Bucuresti, Romania
Email: office@valplast.ro
Tel: 0213179172
Fax :0213179171 – comercial
0213179173 – import / export
www.valplast.ro 

…citeste articolul integral in Revista Constructiilor nr. 132 – decembrie 2016, pag. 34

 Daca v-a placut articolul de mai sus
abonati-va aici la newsletter-ul Revistei Constructiilor
pentru a primi, prin email, informatii de actualitate din aceeasi categorie!
Share

Permanent link to this article: https://www.revistaconstructiilor.eu/index.php/2016/12/01/valplast-tubulatura-fonoabsorbanta-si-camine-de-inspectie-si-racord/

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicata.