«

»

VALSIR: Premiile BIMobject 2016 – VALSIR, printre cei mai buni 7 din lume. Interviu cu Nicola Zanca si Alessandro Giovannini – ingineri VALSIR

Share

giovannini-zancaNicola Zanca si Alessandro Giovannini, directori tehnici VALSIR si conducatorii echipei de dezvoltare BIM, vorbesc despre evolutia proiectarii in constructii si despre oportunitatile pentru tehnicieni.

Unul dintre cei mai importanti furnizori de sisteme sanitare si de incalzire la nivel mondial, compania VALSIR a fost selectata sa participe la Premiile anuale BIMobject 2016 drept cea mai inovatoare companie italiana in dezvoltarea de modele 3D de catre BIMobject portalul european pentru managementul obiectelor BIM, ca o recunoastere a continuei angajari a VALSIR in cercetare si dezvoltarea tehnologica.

VALSIR a fost singura companie din domeniul instalatiilor sanitare si de incalzire care a participat la Gala BIMobject LIVE 2016 de la Malmö, Suedia, unde s-au reunit 666 de companii de constructii si design interior din intreaga lume, companii care produc un total de 50.000 de obiecte parametrice BIM.

 

Dupa parerea dumneavoastra, care ar fi inovatiile care schimba tehnicile de proiectare in sectorul constructiilor? 

Nicola Zanca: Viitorul proiectarii este strans legat de folosirea tehnologiei BIM (Building Information Modeling), tehnologie care s-a impus tot mai mult ca o metoda de lucru noua si inovatoare, in care toti membrii echipei de proiectare au acces la reprezentarea 3D a intregului proiect, in scopul faci­litarii schimbului de informatii.

Care sunt principalele avantaje ale BIM? 

N.Z.: Primul avantaj il constituie vizualizarea, in timp real, a cladirii si a sitului in care ea se dezvolta, cu scenarii de planificare realiste. Aceasta permite luarea deciziilor cu extrema rapiditate si, in general, cu cat mai devreme se ia o decizie de proiectare, cu atat este mai mic impactul asupra costurilor totale.

Un alt avantaj este reducerea grese­lilor care ar putea fi facute de catre membrii echipei de proiectare. BIM permite detectarea interferentelor intre parti si sisteme din cadrul cladirii si modificarile/revizuirile facute direct pe model, reducandu-se, astfel, costurile cauzate de schimbarile survenite  in timpul procesului. Acest lucru este posibil deoarece BIM functioneaza ca o singura baza digitala de date, astfel incat orice modificare efectuata in timpul construirii sau intretinerii unei cladiri, la nivelul structurii, cantitatilor, materialelor sau al oricarui alt element este automat partajata catre intregul plan, evitandu-se duplicarea datelor.

Ii cerem acum dlui inginer Alessandro Giovannini sa explice avantajele impor­tante de care se bucura proiectantii care folosesc tehnologia BIM. 

Cum ati luat contact cu tehnologia BIM si de ce ati ales sa va concepeti mode­lele BIM in Revit? 

Alessandro Giovannini: De 30 de ani, VALSIR activeaza in peste 90 de piete din intreaga lume, timp in care a dezvoltat relatii puternice cu birouri internationale de proiectare si cu societati de constructii. In unele tari, BIM se folo­seste pe scara mai larga, iar aceste experiente ne-au ajutat sa luam contact cu tehnologia BIM si ne-au permis sa ii intelegem posibilitatile si avantajele. Am ales sa ne dezvoltam mode­lele in Revit, deoarece Revit este acum software-ul cel mai raspandit, utilizat de majoritatea specialistilor care acti­veaza in acest sector.

Sa vorbim despre activitatea VALSIR in domeniul BIM: de cata vreme merge compania in aceasta directie? 

A.G.: VALSIR a inceput sa isi dezvolte primele modele BIM in 2012 si, de atunci, si-a largit, actualizat si dezvol­tat permanent familiile BIM, pana in punctul in care putem proiecta majoritatea gamelor noastre de produse. Opti­mi­­zarea anumitor aspecte ale obiec­telor BIM ale companiei a venit ca un aspect fericit al excelentei relatii pe care VALSIR o mentine cu cele mai importante birouri internationale de proiectare. Acesti proiectanti sunt principalii utilizatori ai modelelor BIM  iar dezvoltatorii care au lucrat cu modelele noastre ne-au sugerat imbunatatiri, ceea ce a facut ca pachetul nostru Revit pentru sectorul instalatiilor sani­tare si de incalzire sa devina cel mai performant pachet disponibil in acest moment pe piata.

Cititi intregul interviu cu Nicola Zanca si Alessandro Giovannini pe www.valsir.it 


VALSIR S.p.A. este o companie italiana, lider mondial in producerea de sisteme de evacuare si alimentare, sisteme de climatizare si incalzire in pardoseala, instalatii sanitare si sisteme sifonice de drenare a apelor pluviale.

Produsele fabricate integral in Italia, constanta promovare a calitatii, investitiile semnificative incercetare, dezvoltare si gasirea de noi solutii de dezvoltare durabila au facut din VALSIR unul dintre liderii la nivel global. 

VALSIR a adoptat filosofia BIM prin intermediul gamei sale de produse proiectate in Revit, furnizand modele parametrice 3D in scopul utilizarii la maximum a avantajelor oferite de software-ul Autodesk Revit destinat proiectarii de instalatii. 

Avantaje pentru proiectanti si arhitecti:

  • un inalt grad de automatizare a proiectarii pentru marirea eficientei
  • o mai mare flexibilitate, oferita de numarul insemnat de elemente si configurari disponibile
  • conectarea automata a instalatiilor sanitare cu conductele si sistemele de scurgere/canalizare 

Contact:
VALSIR S.p.A.
www.valsir.it 

…citeste articolul integral in Revista Constructiilor nr. 132 – decembrie 2016, pag. 32

 Daca v-a placut articolul de mai sus
abonati-va aici la newsletter-ul Revistei Constructiilor
pentru a primi, prin email, informatii de actualitate din aceeasi categorie!
Share

Permanent link to this article: https://www.revistaconstructiilor.eu/index.php/2016/12/01/valsir-premiile-bimobject-2016-valsir-printre-cei-mai-buni-7-din-lume-interviu-cu-nicola-zanca-si-alessandro-giovannini-ingineri-valsir/

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicata.