«

»

ALUPROF SYSTEM ROMANIA: Peretii despartitori antiincendiu ALUPROF

Share

Standardele din constructii sunt din ce in ce mai riguroase, iar siguranta si protectia oamenilor impotriva efectelor focului si a fumului constituie una dintre cerintele prioritare. Un alt fenomen vizibil in arhitectura contemporana este curentul de utilizare a unor suprafete vitrate cat mai mari, ce permit iluminarea la maximum, cu lumina naturala, a incaperilor, fapt ce influenteaza confortul persoanelor care lucreaza in asemenea incaperi. Ambele tendinte motiveaza furnizorii de solutii pentru construirea peretilor despartitori antiincendiu si ii determina sa fie preocupati permanent de dezvoltarea sistemelor pe care le propun.

Compania ALUPROF SA, membra a Grupei de Capital Kęty SA, este unul dintre distribuitorii europeni marcanti de sisteme din aluminiu pentru executia ferestrelor, a usilor, peretilor interiori, fatadelor cortina dar si a rulourilor si usilor industriale. In ampla oferta a companiei se regasesc si o serie de sisteme antiincendiu, care permit realizarea unor elemente diverse de constructie, responsabile pentru asa-numitele zone antifoc si pentru asigurarea conditiilor propice de evacuare a personalului.

 

Sistemul ALUPROF® MB-78EI este produsul „portdrapel” al acestei categorii de sisteme. Cu ajutorul sau se pot construi separatoare interioare sau exterioare, cu usi simple sau duble, cu o rezistenta la foc incadrabila in clase de la EI15 la EI90. Constructia este foarte rezistenta si permite executarea unor usi si pereti de gabarit mare, este flexibila din punct de vedere al tipurilor de feronerie, incuietori, amortizoare si alte accesorii ce se monteaza pe ea. Permite, de asemenea, utilizarea unei game largi de grosimi ale materialelor de umplere, de la 6 mm la 49 mm. In acest sistem se poate integra atat sticla antiincendiu individuala, cat si ansamble termoizolonte executate cu ajutorul acestui tip de sticla. Sistemul permite si renuntarea la profilele verticale dintre panourile de sticla, ceea ce confera un efect vizual foarte atractiv, asa-numitul efect al sticlei fara sprosuri.

Posibilitatile constructive ale peretilor antiincendiu din sistemul ALUPROF® MB-78EI sunt din ce in ce mai mari. Pe baza cercetarilor intreprinse in domeniul reactiei la foc, ca si a documentelor pe care le detinem, rezulta ca peretii realizati cu acest sistem pot avea si inaltimi foarte mari: pana la 4.800 mm pentru constructii de clasa EI30 si pana la 5.160 mm constructii de clasa EI60, in timp ce pentru grosimea peretilor nu exista limitari ale dimensiunilor. Dupa cercetarile efectuate in colaborare cu firma POLFLAM®, la Institutul de Tehnica in Constructii din Varsovia, au fost confirmate si posibilitatile de utilizare a sticlei antifoc cu dimensiunea pana la 2.200 mm x 4.200 mm pentru clasa EI30 si pana la 2.420 mm x 4.620 mm, cea de clasa EI60. Datorita acestui fapt dispunem in prezent de pereti cu o inaltime impunatoare, la care se pot folosi geamuri foarte mari.

Panourile mari de sticla permit limitarea numarului de elemente constructive din peretele despartitor si determina, asadar, o crestere importanta a valorii indicelui iluminarii interioare. Acest lucru influenteaza si efectul vizual: peretii inalti cu suprafete vitrate mari creeaza o impresie extraordinara. Datorita introducerii unor gabarite de constructie si a sticlei antifoc atat de mari, posibilitatile tehnice actuale ale sistemului ALUPROF® MB-78EI permit o deplina libertate de proiectare, in conformitate cu tendintele din arhitectura moderna, cu pastrarea, totodata, a unor conditii de confort si siguranta maxime pentru utilizatorii cladirilor.

Contact:
ALUPROF ROMANIA
Str. Taberei Nr. 1, Hala 1A, Oras Popesti-Leordeni, Jud. Ilfov
Telefon: + 40.374.004.594
Fax: + 40.742.711.231
Fax: + 40.342.815.274

Ofertare sisteme din aluminiu:
E-mail: aluminiu@aluprof.ro

Ofertare sisteme rulouri si usi de garaj:
E-mail: rulouri@aluprof.ro

Comenzi:
Tel.: + 40.374.004.594
E-mail: comenzi@aluprof.ro

Web: www.aluprof.ro

…citeste articolul integral in Revista Constructiilor nr. 133 – ianuarie-februarie 2017, pag. 12

 



Daca v-a placut articolul de mai sus
abonati-va aici la newsletter-ul Revistei Constructiilor
pentru a primi, prin email, informatii de actualitate din aceeasi categorie!
Share

Permanent link to this article: https://www.revistaconstructiilor.eu/index.php/2017/02/09/aluprof-system-romania-peretii-despartitori-antiincendiu-aluprof/

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicata.