«

»

CARMEUSE: Solutii viabile pentru constructii sustenabile

Share

Piata constructiilor in Romania – tendinte actuale

Ieftin, rapid si de efect.

Acestea sunt criteriile neoficiale care stau la baza multor constructii din Romania. Proiectantii si firmele de constructii sunt presati sa utilizeze cat mai putine resurse naturale, sa reduca nemultumirea publica si costurile totale atunci cand implementeaza proiecte pentru constructii civile de autostrazi, drumuri, aeroporturi, zone industriale sau rezidentiale.

Dar care sunt efectele pe termen lung?

Cu totii le cunoastem: crapaturi, infiltrari de apa, lipsa durabilitatii.

Intelegem nevoia de dezvoltare, dar si provocarile cu care se confrunta firmele specializate:

  • este nevoie de SOLUTII DOVEDITE
  • care sa permita o EXECUTIE RAPIDA
  • cu COSTURI REDUSE
  • dar cu rezultate DURABILE si SUSTENABILE

Marile universitati si institutii de constructii din Europa au cautat o solutie la aceste probleme si au concluzionat ca varul ofera multiple beneficii, principala lor recomandare fiind revenirea la parcursul istoric, utilizand varul in materialele de constructie. Lista studiilor stiintifice efectuate in acest sens este publicata pe www.eula.eu.

Cine este Carmeuse?

Cu peste 150 de ani experienta in domeniul producerii varului, Carmeuse a dezvoltat solutii inovative si performante pe baza de var, pentru a veni in intampinarea nevoilor actuale in domeniul constructiilor.

Diagrama viitorului. Cum actioneaza si care este efectul pe termen lung in: 

Infrastructura rutiera

Viacalco® este un liant special fabricat dintr-un amestec de var calcic si compusi hidraulici, sub forma unui material pulverulent de culoare gri, cu proprietati hidraulice care corespund necesitatii de imbunatatire a caracteristicilor fízico-mecanice ale diverselor categorii de pamanturi coezive (indice de plasticitate, umflare libera, reducerea umiditatii, cresterea rezistentei la compresiune), precum si de stabilizare a acestora in timp.

Se foloseste in aplicatii de imbunatatire si stabilizarea pamanturilor coezive cu rezistenta mecanica redusa, la executia paturilor de fundare, a umpluturilor din alcatuirea terasamentelor si a straturilor de forma in scopul:

  • imbunatatirii terenurilor cu rezistente mecanice reduse
  • stabilizarii terasamentelor amenajate in taluz (ramblee si deblee)
  • cresterii capacitatii portante a straturilor de forma pentru sistemele rutiere

Constructii rezidentiale

De peste 2000 de ani varul este utilizat in prepararea mortarelor. In zilele noastre, varul hidratat este folosit la mortarele pentru zidarii moderne, pe baza de ciment, in principal datorita proprietatilor sale ce tin de plasticitate. Varul este utilizat in mod obisnuit si in mortare si tencuieli interioare si exterioare datorita altor proprietati specifice, care permit cladirilor sa „respire”, creand un mediu sanatos in interior. Varul adaugat in mortare actioneaza ca un burete, absorbind dioxidul de carbon si reducand amprenta acestuia in constructii.

Constructii ecologice

In prezent se lucreaza intens la dezvoltarea unor noi tehnologii pentru a construi cladiri cu consum energetic cat mai aproape de zero (nZEB), cum ar fi locuintele pasive. Carmeuse se afla in prima linie a cercetarilor, dezvoltand si promovand solutiile hempcrete, prin gama sa de produse SuperCalco®. Acest produs ecologic este folosit ca material izolator si este obtinut in urma mixarii SuperCalco® cu canepa si apa. Este o inovatie care creste eficienta energetica a cladirilor, fiind totodata si o solutie excelenta pentru combaterea emisiilor de CO2.

Tu ce viitor alegi?

Pentru detalii sau teste demonstrative on-site, alaturi de servicii de monitorizare a solului tratat prin teste periodice si consultanta de specialitate, contactati expertii nostri locali.

Mai multe detalii gasiti pe www.carmeuse.ro 

Contact:
SC Carmeuse Holding SRL
Str. Carierei Nr. 127A
500052 – Brasov, Romania

Centrala: +40 268 516 841
Comenzi/Facturare: + 40 368 405 502
Logistica: +40 368 456 135
Fax: +40 268 516 830
E-mail: office@carmeuse.ro 

…citeste articolul integral in Revista Constructiilor nr. 133 – ianuarie-februarie 2017, pag. 28

 



Daca v-a placut articolul de mai sus
abonati-va aici la newsletter-ul Revistei Constructiilor
pentru a primi, prin email, informatii de actualitate din aceeasi categorie!
Share

Permanent link to this article: https://www.revistaconstructiilor.eu/index.php/2017/02/09/carmeuse-solutii-viabile-pentru-constructii-sustenabile/

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicata.