«

»

Vremuri… tulburi!

Share

Da! Vremuri tulburi cu care incepem un nou an de munca, neavand conturat niciun tel. Nu ca nu ar fi un program guvernamental, ci pentru ca realizarea lui este subminata de asa-zisa lupta cu coruptia.

Pana acum nu a fost coruptie si, deci, nici anticoruptie. Nu! Nici vorba de asa ceva. Abia acum ne-am dat seama ca ele isi fac „debutul”, ca si cum ce a fost pana in prezent nu ne-ar fi deranjat niciun pic. Totul a fost bine si normal si ca atare n-am mai iesit in strada sa ne manifestam vehement si cu indarjire demna de o cauza mai buna.

Nu! Totul ni s-a parut ca asa trebuie sa fie. O, o Doamne! O Doamne, ce oameni am devenit si cum ne-am dat arama pe fata, cum se zice! Am vazut copii in bratele parintilor, prescolari sau scolari purtand pancarte cu diverse inscrisuri. Stiu ei oare ce sunt coruptia si anticoruptia? Stiu ei ce inseamna Constitutia si respectarea acesteia de catre parinti si mai ales de catre mai-marii tarii? Pentru ca ea a fost sfidata si este sfidata fara pic de jena! Ca sa nu mai zicem despre cei cu „vorbe mari” ca… salveaza Romania? Nu sunt si ei partasi la halul in care a ajuns aceasta tara? In rest, nimic despre solutii clare, concrete, termene… etc. Nimic despre ce sa faca pentru „mantuirea neamului”!

Si noi care realizam aceasta publicatie ne confruntam cu necazurile multora de pe intinsul tarii pentru ca primii care sufera, dupa decembrie 2014, sunt constructorii, a caror activitate a cunoscut un trend descendent ingrijorator. Discutand frecvent cu acesti constructori, aproape toti, la intrebarea „La ce lucreaza si pe ce santiere” ne raspund cu sinceritate ca anul 2016 a fost unul cotat la „0”, pentru ca si guvernantii au „construit” un „0” ne-mai-atins de nimeni in alta tara.

Despre 2017, ce sa mai zicem!? Aceiasi constructori raspund clar si raspicat ca inca nu au pus in opera pana acum nici macar o… caramida si ca nu au niciun proiect de executat in acest an.

Constructorii, care mai erau, au luat calea strainatatii ori s-au apucat de alte meserii. Noul Executiv a aratat cum ar vrea sa fie cheltuiti banii din Bugetul de Stat pe diverse planuri si, ca atare, sa se puna in miscare mecanismul economic al tarii aflat in stadiul de „gripare”. Pentru unii „sus-pusi” parca ar fi vorba despre „cai verzi pe pereti” si bineinteles ca nu-i intereseaza. Ei au in cap, in exclusivitate, coruptia si anticoruptia. Sa fie clar, aceasta racila, coruptia, poate si trebuie eradicata din temelii. Inclusiv prin luarea unor masuri drastice impotriva celor care genereaza coruptie de 27 de ani incoace, fara a li se fi intamplat nimic.

Unii, chipurile vehementi, se lupta si se lupta cu coruptia fara a o anihila cat de cat, desi exista legi si institutii cu care Statul, asa-zis „de drept”, ar fi putut sa o stopeze si pana acum.

Ce sa-i faci, asta vrem, asta avem! Adica vremuri din ce in ce mai tulburi pentru ca, daca nu construim nimic vom trage curand „mata de coada” si vom fi fericiti ca luptam cu coruptia!

Autor:
Ciprian Enache 

…citeste articolul integral in Revista Constructiilor nr. 133 – ianuarie-februarie 2017, pag. 3

 Daca v-a placut articolul de mai sus
abonati-va aici la newsletter-ul Revistei Constructiilor
pentru a primi, prin email, informatii de actualitate din aceeasi categorie!
Share

Permanent link to this article: https://www.revistaconstructiilor.eu/index.php/2017/02/09/vremuri-tulburi/

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicata.