«

»

Competitie, produse de top, design inovativ si cei mai buni specialisti la Concursul National al Montatorilor de Pardoseli din Romania

Share

 

Eveniment periodic de referinta al bransei, Concursul National al Montatorilor de Pardoseli din Romania are loc anul acesta in perioada 23 – 26 martie, la Romexpo – Pavilionul C3, in cadrul unei manifestari mai ample, ART FLOORS 2017. Acestea se defasoara sub egida AMPR (Asociatia Montatorilor de Pardoseli din Romania), cu sprijinul EUFA P+F (Asociatia Europeana pentru Promovarea Pregatirii Profesionale a Montatorilor de Parchet si Pardoseli), in paralel cu targurile specializate Construct Expo si Ambient Expo, organizate in aceeasi perioada.

Competitia are loc efectiv in zilele de 24 si 25 martie si va avea 3 sectiuni: pardoseli de lemn (parchet dublu stratificat), pardoseli  elastice/textile (cauciuc, linoleum, mocheta) si, in premiera in Romania, pardoseli turnate (epoxi, poliuretan).

In cadrul acestui amplu eveniment, va avea loc de asemenea decernarea premiilor Concursului National de Design pentru Pardoseli al Studentilor Arhitecti, organizat in parteneriat de AMPR si Universitatea de Arhitectura si Urbanism ”Ion Mincu” din Bucuresti.

Initiata pentru prima oara in Romania, competitia de pardoseli turnate (rasini) include 3 tipuri de acoperiri: pardoseli design rezidential, pardoseli decorative cu reologie controlata si pardoseli industriale/parking.

Organizatorii asigura pentru participantii la concurs un arbitraj de specialitate la cel mai inalt nivel, prin prezenta personala a Presedintelui EUFA P+F, domnul Heinz Brehm, si a altor doi arbitri germani, precum si a unor arbitri romani care au absolvit cursuri de profil la scoala din Neustadt an der Aisch (Germania), atestate de organizatia europeana amintita. Modelele de concurs propuse competitorilor au fost concepute de AMPR, dupa standarde recomandate de EUFA P+F.

Castigatorii celor 3 sectiuni, precum si cei ai concursului de design pentru studentii arhitecti, vor primi premii din partea sponsorilor si organizatorilor, iar cel mai bun parchetar va participa la intrecerea europeana ce va avea loc in 2018 in Suedia.

Art Floors 2017 cuprinde si o zona expozitionala importanta, in cadrul careia va puteti pune la curent cu cele mai noi tendinte in domeniul pardoselilor, de la materiale si echipamente pentru realizarea stratului suport, la straturi finale dintre cele mai diverse: parchet, linoleum, mocheta, PVC, cauciuc, rasini etc. 

Concursul National de Design pentru Pardoseli al Studentilor Arhitecti 2017 este destinat studentilor la facultatile de arhitectura, urbanism, arhitectura de interior si design, fiind initiat de Centrul de Studii Arhitecturale si Urbane – CSAU al Universitatii de Arhitectura si Urbanism ”Ion Mincu” din Bucuresti si Asociatia Montatorilor de Pardoseli din Romania, expunerea si premierea lucrarilor avand loc in cadrul Art Floors 2017.

Tema consta in crearea unei pardoseli calde din doua materiale diferite (lemn, covoare PVC, linoleum, mocheta, pluta etc.) pentru sala de consiliu a unei institutii, sala cu suprafata totala de aprox. 50.00 mp, avand planseul din beton armat. Se tine cont de posibilitatea utilizarii salii in variante diferite de amenajare – sala de consiliu, sala de curs, spatiu pentru expunere. Alcatuirea si grosimea pardoselii vor fi propuse de concurenti, in functie de informatiile tehnice specifice materialelor utilizate, avandu-se in vedere prevederile legislative privind calitatea in constructii.

Juriul este format din reprezentanti ai UAUIM si AMPR, iar premiile constau in abonamente anuale la reviste prestigioase de arhitectura de nivel international.

Mai multe informatii pe:
www.pardoselimagazin.ro/artfloors/2017
www.ampr.org.ro
www.uauim.ro/evenimente/concurs-design-pardoseli-2017/

 Daca v-a placut articolul de mai sus
abonati-va aici la newsletter-ul Revistei Constructiilor
pentru a primi, prin email, informatii de actualitate din aceeasi categorie!
Share

Permanent link to this article: https://www.revistaconstructiilor.eu/index.php/2017/03/11/competitie-produse-de-top-design-inovativ-si-cei-mai-buni-specialisti-la-concursul-national-al-montatorilor-de-pardoseli-din-romania/

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicata.