«

»

ENOL VASLUI: Panourile din aluminiu LUXBOND – o investitie greenfield, suta la suta romaneasca

Share

Placarea cladirilor cu panouri din aluminiu de diverse culori este una dintre cele mai noi metode folosite de arhitecti, prin care se asigura imobilelor un aspect ultramodern, o buna protectie de mediu si o permanenta impresie de nou.

Singura firma din Romania care produce astfel de panouri este ENOL GRUP SA – SUCURSALA VASLUI, iar produsul poarta numele de „LUXBOND”. Este o investitie greenfield, realizata de ENOL GRUP SA in zona industriala a municipiului Vaslui. 

Panourile „LUXBOND”, de diverse dimensiuni si culori, permit satisfacerea cerintelor arhitecturale, cu respectarea standardelor de calitate ale productiei. De altfel, calitatea excelenta a impus imediat produsele ENOL GRUP SA – SUCURSALA VASLUI.

 

O premiera pentru Romania 

Finalizata in noiembrie 2006, fabrica din Vaslui a produs primul panou marca „LUXBOND” pe 26 noiembrie 2006, marcand o premiera pentru Romania.

Tehnologia de fabricatie este moderna, automatizata, fluxurile fiind controlate cu ajutorul computerelor.

Panourile „LUXBOND” se compun dintr-un miez de polietilena cuprins intre doua folii de aluminiu, dintre care una acoperita cu vopsea durabila (PVDF/PE). Produsul rezultat asigura o excelenta izolare termica si fonica – atat de necesare spatiilor de locuit.

Celelalte caracteristici importante ale panourilor sunt: rezistenta la variatii de temperatura, vant, radiatii ultraviolete, poluare, coroziune, foc, incovoiere si flambaj. Greutatea redusa si flexibilitatea panourilor „LUXBOND” asigura o prelucrare si montare usoare cu scule conventionale. Panourile compozite pot fi folosite atat pentru placarea exterioara a cladirilor – pereti, fatade, acoperisuri, coloane – cat si pentru interior. De asemenea, pot fi utilizate pentru panouri publicitare (platforme de afisare, firme, fatadele magazinelor).

 

Asigura o intretinere usoara a fatadelor 

Suprafata pe care se monteaza panourile „LUXBOND” necesita doar o finisare bruta, ceea ce reprezinta o economie importanta de materiale in bugetul total al lucrarii. La acest avantaj se adauga intretinerea usoara, pentru o curatare foarte buna fiind necesare doar substante neutre si apa.

Daca la noi s-ar respecta normele europene de intretinere a fatadelor cladirilor, potrivit carora la 5 ani acestea trebuie renovate (in Austria, la numai 3 ani), atunci investitia in produsul nostru, „LUXBOND”, devine deosebit de rentabila.

Placile compozit „LUXBOND” se incadreaza in categoria produselor “Elemente de inchidere, compartimentare, pereti nestructurali, tamplarie si vitraje” (pereti neportanti din diferite materiale, pereti multistrat, pereti interiori in diferite alcatuiri, tavane false, vitraje termoizolante, pereti de sticla, tamplarie din aluminium. PVC, pereti cortina etc.) si “Finisaje, protectii anticorozive si speciale, tencuieli, placaje si pardoseli”.

ENOL GRUP SA – SUCURSALA VASLUI poate asigura si prelucrarile necesare pentru executia casetelor, avand in dotare o masina de debitat / frezat in coordonatele XY si o masina de roluit. 

Contact:
ENOL VASLUI
Calugareni Nr. 140, 730149 – Vaslui, jud. Vaslui, Romania
Tel: +40-235-318857 | Fax: +40-235-318847 | E-mail: office@enolvaslui.ro | www.enolvaslui.ro

…citeste articolul integral in Revista Constructiilor nr. 134 – martie 2017, pag. 87

 Daca v-a placut articolul de mai sus
abonati-va aici la newsletter-ul Revistei Constructiilor
pentru a primi, prin email, informatii de actualitate din aceeasi categorie!
Share

Permanent link to this article: https://www.revistaconstructiilor.eu/index.php/2017/03/11/enol-vaslui-panourile-din-aluminiu-luxbond-o-investitie-greenfield-suta-la-suta-romaneasca/

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicata.