«

»

SAINT-GOBAIN RIGIPS: Habito® revolutioneaza amenajarile interioare

Share

Fie ca vorbim de imbunatatirea design-ului unui perete din dormitor, living sau hol, fie de schimbarea functionalitatii unei camere intregi, oricine s-a lovit la un moment dat si de dificultatea prinderii sau fixarii diferitelor obiecte decorative sau corpuri de mobilier, fiindu-i, adesea, necesare scule electrice sau elemente speciale de prindere.

Compania Saint-Gobain Rigips Romania lanseaza pe piata materialelor de constructii noile placi Habito®, adresate in special sectorului rezidential. Placa Habito® este destinata executiei peretilor interiori de compartimentare, tencuielilor uscate (placarilor de pereti) si a plafoanelor false din cladirile rezidentiale, comerciale, cladiri din domeniul educatiei, sanatatii, ospitalitatii si nu numai.

Noile placi inglobeaza o tehnologie revolutionara, care permite fixarea/ancorarea diverselor obiecte decorative sau corpuri de mobilier direct pe suprafata placilor, fara a fi nevoie de scule electrice sau alte elemente speciale de fixare. In plus, noile placi au un grad ridicat de rezistenta la socurile mecanice cauzate de activitatile zilnice.

CE ESTE Habito®?

Habito® este o placa cu performante ridicate (tip DFRI conform cu EN520), placa ce contine tocatura de fibra de sticla in miezul de ipsos si fete rezistente din hartie speciala, facilitand fixarea elementelor de mobilier, a echipamentelor multimedia, aparatelor electrocasnice, galeriilor de perdele, cuiere, rafturi sau a altor sarcini direct pe suprafata placii, fara a le prinde de structura metalica si fara a avea nevoie de dibluri, ancore expandabile sau alte piese de fixare.

Care sunt caracteristicile placii Habito®?

Marcaj CE: tip DFRI conform cu EN 520

  • D = cu densitate controlata
  • F = ofera protectie la foc
  • R = pentru montaje cu rezistenta mecanica ridicata
  • I = cu rezistenta la umiditatea atmosferica

CE ADUCE NOU?

Habito® sustine o greutate de pana la 15 kg pe punct de prindere

Un strat de placa la un perete de compartimentare realizat cu Habito® poate prelua o sarcina de 15 kg pe un singur punct de prindere, folosind holtsuruburi cu diametrul de 5 mm si lungimea de 30 mm, fixate manual pe suprafata placii, cu o simpla surubelnita cu cap cruce. Pentru strat dublu de placi se recomanda holtsuruburi cu tija mai lunga, respectiv cu diametrul de 5 mm si lungimea de 50 mm (ex. suruburile HartFix, folosind surubelnita electrica cu turatia reglabila de max. 500 rot./min.).

Exemplu: 

Daca un televizor cantareste impreuna cu piesa de fixare 20 kg, iar piesa este prevazuta cu 4 gauri pentru montaj, aceasta trebuie fixata in 4 puncte, chiar daca rezulta o capacitate de fixare marita, de 60 kg (4 holtsuruburi x 15 kg).

Rezistenta ridicata la socurile mecanice si izolare acustica

Datorita miezului dens si fetelor executate dintr-o hartie speciala, placa Habito® este extrem de rezistenta la zgarieturi, loviturile repetate, datorate activitatilor cotidiene. Avand o densitate cu 40% mai mare fata de placa din gips-carton obisnuita, Habito® este incadrata in clasele I – II de rezistenta la impactul cu corpuri dure (cf. ETAG 003). Un perete de compartimentare realizat cu un singur strat de placa Habito®  (CW 50/75), atinge 46 dB, comparativ cu un perete cu aceeasi structura, dar care are in componenta o placa din gips-carton obisnuita.

CUM SE MONTEAZA PLACILE Habito®?

Placile Habito® se monteaza ca orice alte placi din gips-carton: desi au un miez densificat, sunt usor de debitat prin crestare si rupere.

Important: pentru montajul placilor Habito® pe structura metalica utilizati intotdeauna suruburile HartFix. Fixati surubul pana cand floarea acestuia ajunge la acelasi nivel cu suprafata de carton a placii. Se recomanda folosirea unei surubelnite electrice cu turatia maxima de 500 rot./min.

Informatii suplimentare pe www.rigips.ro

…citeste articolul integral in Revista Constructiilor nr. 134 – martie 2017, pag. 68

 Daca v-a placut articolul de mai sus
abonati-va aici la newsletter-ul Revistei Constructiilor
pentru a primi, prin email, informatii de actualitate din aceeasi categorie!
Share

Permanent link to this article: https://www.revistaconstructiilor.eu/index.php/2017/03/11/saint-gobain-rigips-habito-revolutioneaza-amenajarile-interioare/

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicata.