«

»

TRACTOR PROIECT COMERT: Compactarea dinamica

Share

Compactarea dinamica este o metoda de crestere a densitatii solului. Solul compresibil este compactat prin caderea repetata a unor greutati foarte mari, de la o inaltime prestabilita, pe suprafata acestuia.

Energia cinetica degajata, care este transmisa in straturi mai profunde, forteaza particulele solului sa se rearanjeze spre o stare de crestere a compactarii.

Gradul de compactare depinde de marimea greutatii, de inaltimea de la care aceasta este lansata si de natura solului care urmeaza a fi imbunatatit.

 

Macaralele BAUER din seria MC sunt ideale pentru aceasta metoda de imbunatatire a solului. In functie de marimea macaralei si a troliului, sunt posibile diferite configurari pentru inaltimile de lansare si marimea greutatilor.

Comanda troliului este complet automata in timpul ciclului de lucru.

 

Adancimea de compactare

Poate fi estimata folosind urmatoarea formula:

Adancime [m] = α x (W x H)0,5

α = coeficientul de sol 0,3 … 0,6

W = greutatea in tone

H = inaltimea de lansare in metri

Interval de greutati: 6 – 40 tone

Inaltimi de lansare: 10 – 30 m

 

Ciclurile de impact

O greutate foarte mare este lasata sa cada de cateva ori, in una, doua si adesea in trei etape. Prima etapa (pe spatiul cel mai larg), se realizeaza compactarea la adancime. Este folosita cea mai mare greutate, ce se lanseaza de la cea mai mare inaltime. A doua si a treia etapa au ca scop realizarea compactarii in straturile medii si superficiale. Procesul este finalizat printr-o ultima compactare a stratului de la suprafata, peste compactarile anterioare.

…citeste articolul integral in Revista Constructiilor nr. 134 – martie 2017, pag. 52

 Daca v-a placut articolul de mai sus
abonati-va aici la newsletter-ul Revistei Constructiilor
pentru a primi, prin email, informatii de actualitate din aceeasi categorie!
Share

Permanent link to this article: https://www.revistaconstructiilor.eu/index.php/2017/03/11/tractor-proiect-comert-compactarea-dinamica/

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicata.