«

»

S-a incheiat Campionatul National al Montatorilor de Pardoseli 2017

Share

Sambata, 25 martie, a avut loc festivitatea de premiere a editiei 2017 a Campionatului National al Montatorilor de Pardoseli, in cadrul careia au fost recompensati autorii celor mai bune lucrari realizate in cadrul competitiei. Concursul a avut loc in zilele de 24 si 25 martie, in Pavilionul C3 al complexului Romexpo, si a inclus 3 probe: pardoseli de lemn (parchet), pardoseli elastice/textile (cauciuc, linoleum si mocheta), respectiv pardoseli turnate (design rezidential, pardoseli decorative cu reologie controlata si sistem parking).

 

Vineri, 24 martie, s-au adunat la start 11 concurenti pentru proba de pardoseli elastice, 8 la lemn si 10 (5 echipe a cate 2 concurenti) la pardoseli turnate. Cei mai multi dintre ei au beneficiat si de prezenta unui mentor care le-a putut da sfaturi de pe margine, fara a se implica efectiv in executie. Acestia au primit materiale de cea mai buna calitate de la sponsorii evenimentului si au avut la dispozitie aproape doua zile pentru a duce la bun sfarsit lucrarile jurizate permanent de echipe de arbitri formate din profesionisti, pe fiecare domeniu.

 

Pardoseli din lemn

La aceasta proba, a fost folosit parchet dublustratificat Bauwerk, in doua culori, care a fost lipit cu adeziv Wakol si finisat a doua zi cu ulei Loba. Concurentii au folosit scule de mana proprii, iar pentru pregatirea lamelelor de parchet au avut la dispozitie ferastraie circulare cu banc si masini de frezat Festool.

Juriul a fost compus din domnii Josef Heller (Germania) si Constantin Cadar (Romania), care au acordat urmatoarele premii:

  1. Stefan Iosif – Steffy Impex SRL
  2. Dumitrescu Florin – Alveco Montaj
  3. Strateanu Beniamin Lucian – Interni Concept Design

Castigatorul locului I, avand varsta sub 26 de ani, va participa la competitia europeana care se va desfasura anul viitor in Suedia.

 

Pardoseli elastice/textile

Materialele utilizate au fost: mocheta, covor de cauciuc Nora si linoleum Forbo Flooring Systems, in diferite culori, care au fost aplicate cu adezivi Forbo Eurocol (la toate sectiunile). Aplicatorii au folosit scule de mana proprii, respectiv suflante cu aer cald Steinel, cu ajutorul carora au realizat sudurile.

Juriul a fost compus din domnii Heinz Brehm (Germania) si Ioan Strugaru (Romania), care au stabilit urmatorul clasament:

  1. Ion Liviu – Bauflooring
  2. Bulumac Florin – Geliv
  3. Mircea Baciu – AMD CONS

Pardoseli turnate

La aceasta proba, desfasurata pentru prima data in Romania, au fost puse in opera 3 tipuri de sisteme pe baza de rasini: Sika Comfortfloor (design rezidential), un sistem decorativ cu reologie controlata de la BASF si un sistem pentru parking de la Conica. Proba a atras atentia atat prin noutatea ei, cat si prin estetica modelelor de lucru propuse. Juriul, format din domnii Heinz Brehm, Adrian David si Cosmin Ionescu, au stabilit echipele castigatoare:

  1. Elite Surface
  2. Creative Flooring
  3. Ralex

Premiile asigurate de sponsori au constat in scule si echipamente de lucru, dar si reduceri substantiale la produse, oferite concurentilor. Mentionam inclusiv un ferastrau circular Festool, oferit de Felder Gruppe Romania castigatorului probei de parchet, si suflanta cu aer cald de ultima generatie Steinel primita de castigatorul probei de pardoseli elastice. De asemenea, ocupantii unui loc pe podium vor beneficia de expuneri ale unor lucrari de referinta in revista bransei, Pardoseli Magazin.

Evenimentul a fost marcat de asemenea de numeroase prezentari si demonstratii cu materiale si scule specifice acestui domeniu, sustinute de Life Art, Loba / Wakol, Policolor, Forbo Eurocol, Ursa Romania si Steinel. Acestea au putut fi urmarite de un publicul format din specialisti si vizitatori, prezenti in numar mare la aceasta editie a manifestarii.

 

In contextul evenimentului, a fost semnat si un protocol de colaborare intre Asociatia Montatorilor de Pardoseli din Romania (AMPR), reprezentata de presedintele organizatie, domnul Razvan Dobre, si Felder Gruppe Romania, prin domnul director Dragos Maracineanu, care prefigureaza o serie de actiuni comune menite sa contribuie la profesionalizarea bransei prin folosirea de scule si echipamente performante.

 

Concursul National de Design pentru Pardoseli al Studentilor Arhitecti 2017, destinat studentilor la facultatile de arhitectura, urbanism, arhitectura de interior si design, s-a finalizat prin jurizare si acordarea premiilor in cadrul manifestarii Art Floors 2017. Acesta a fost initiat de Centrul de Studii Arhitecturale si Urbane – CSAU al Universitatii de Arhitectura si Urbanism ”Ion Mincu” din Bucuresti si Asociatia Montatorilor de Pardoseli din Romania, iar lucrarile au fost expuse in cadrul evenimentului de la Romexpo, unde s-a desfasurat si festivitatea de premiere. Tema a constat in crearea unei pardoseli calde din doua materiale diferite (lemn, covoare PVC, linoleum, mocheta, pluta etc.) pentru sala de consiliu a unei institutii, sala cu suprafata totala de aprox. 50.00 mp si planseul din beton armat. Juriul a fost format din reprezentanti ai UAUIM si AMPR, iar premiile au constat sume de 300, 200, respectiv 100 de euro. Iata clasamentul cu primele trei proiecte notate de juriu:

  1. Neagu Eliza / Zdrafcu Marina
  2. Bobric Sabina-Maria / Oncica Alina Claudia / Zamfir Ioana
  3. Visan Emanuel

Asociatia Montatorilor de Pardoseli din Romania multumeste tuturor sponsorilor, concurentilor si participantilor la eveniment. Succesul acestei manifestari este premiza organizarii unei viitoare editii, care va avea loc in 2018, numeroase companii exprimandu-si inca de pe acum dorinta de participa la dezvoltarea acestui proiect.

 



Daca v-a placut articolul de mai sus
abonati-va aici la newsletter-ul Revistei Constructiilor
pentru a primi, prin email, informatii de actualitate din aceeasi categorie!
Share

Permanent link to this article: https://www.revistaconstructiilor.eu/index.php/2017/04/02/s-a-incheiat-campionatul-national-al-montatorilor-de-pardoseli-2017/

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicata.