«

»

ALUPROF: Hotelurile cu sisteme ALUPROF

Share

Idei arhitectonice inovatoare, design modern si tehnologie avansata – acestea sunt caracteristicile hotelurilor contemporane. Din ce in ce mai des, efectele vizuale spectaculoase se obtin cu participarea liderului european in sisteme din aluminiu – ALUPROF SA. Produsele firmei noastre sunt alese de cele mai mari nume din industria hoteliera la nivel mondial.

Imbinarea trendurilor moderne in arhitectura, prin infiriparea unei relatii cu acestea, conduce la interioare simple, minimaliste, vitrificari spatioase si solutii functionale. Totul poate fi obtinut, datorita utilizarii sistemelor din aluminiu ale producatorului din Bielsko-Biała. Nu numai in Polonia, ci si in alte tari creste numarul constructiilor hoteliere care folosesc produsele firmei ALUPROF. 

Reteaua de hoteluri Hilton

Una dintre cele mai mari si mai cunoscute retele hoteliere a decis sa apeleze la sistemele ALUPROF. Cladirile de lux, de 5 stele, ale firmei Hilton, in care au fost folosite sistemele arhitectonice din aluminiu ale companiei ALUPROF, sunt deja in functiune la Varsovia, Gdańsk si Łódź, precum si la Londra si Kiev.

Cladirea din Gdańsk, data in folosinta in iunie 2010, are 150 de camere si o suprafata de 700 mp destinata recreerii, atractia principala fiind bazinul cu plafon din sticla de pe terasa acoperisului. Este primul hotel din Polonia construit in baza conceptului „urban-beach”, adica de plaja in centrul unui oras mare. – Amplasarea hotelului in Gdańsk, pe Motława, cu vedere la poarta Żuraw din sec. XV – simbol al orasului, a constituit pentru constructorii ALUPROF o provocare interesanta, ce a permis crearea unei cladiri inovatoare, dar care se imbina, insa, perfect cu ambientul. Asezarea sa pitoreasca, aproape de centrul Orasului Vechi, ridica valoarea vizuala a investitiei – declara Bożena Ryszka, marketing manager al companiei ALUPOROF SA. In plus, hotelul are 1.000 de metri patrati de suprafata destinata conferintelor si evenimentelor, un centru de afaceri deschis 24 h si o parcare subterana. Cladirea a fost proiectata de Atelierul profesorului Stefan Kuryłowicz.

O alta investitie din reteaua Hilton in care au fost folosite sistemele din aluminiu ale companiei ALUPROF este cea de la Kiev. Acest hotel a fost proiectat de biroul de arhitectura londonez John Seifert Architects Ltd. Cladirea are 96 de metri inaltime. Fatada sa a fost realizata sub forma unui perete de protectie montant-traversa, cu utilizarea sistemului MB-SR60N, care este o solutie individuala, special proiectata de compania ALUPROF pentru nevoile acestei investitii. Constructia din aluminiu, folosita pentru intreaga structura a cladirii, ocupa o suprafata totala de 13.000 de metri patrati. Pentru aceasta cladire au fost utilizate, de asemenea, sistemele MB-SR50 si MB-SR50 IW precum si sistemul de ferestre si usi cu nivel ridicat de izolare termica MB-70 HI.

 

Hotelul OVO Wrocław

In al doilea trimestru al anului 2016, a fost data in folosinta cladirea OVO Wrocław, proiectata de atelierul Gottesman – Szmelcman Architecture. Conceptul vizionar al proiectului imbina cateva functiuni intr-o singura cladire: birouri, apartamente exclusiviste, spatii de servicii, un centru de fitness si hotelul de 5 stele Double Tree by Hilton, cu aproape 200 de camere de lux, restaurant si cazino. In partea locuibila a OVO Wrocław se afla 168 de apartamente, inclusiv 26 de penthouse-uri.

Fatada oblica, deosebita, a cladirii atrage, ca un magnet, atentia. Pentru realizarea sa au fost folosite sistemele din aluminiu pentru fatade MB-SR60 si pentru ferestre MB-70 HI, ale companiei ALUPROF. Intreaga cladire este invaluita in forme aerodinamice, al caror aspect imita picaturile de apa. Sistemele au fost alese in functie de asteptarile arhitectilor responsabili de proiectul investitiei. Importanta a fost, in special, adaptarea parametrilor vizuali, tehnici si statici corespunzatori.

In proiectul futurist a investit firma Wings Properties Sp. z o.o., din componenta marelui grup de dezvoltatori Star Group Poland, care are deja in palmares investitia in hotelul The Granary din Wrocław.

Cu sistemele ALUPROF au fost dotate si alte numeroase cladiri din Polonia. Putem mentiona, de exemplu, Hotel Arłamów, Hotel Mikołajki, Mera Spa, Sheraton si Dom Zdrojowy din Sopot, Hotel Haston din Wrocław, hotelurile Puro din Poznań, Wrocław si Cracovia, Hotel Angelo din Katowice sau hotelurile Qubus din Cracovia si Łódź.

Sistemele din aluminiu ale companiei se bucura de apreciere si peste hotare. Ibis Hotel, Premier Inn si Hampton by Hilton din Marea Britanie sau Hotelul Bredeney si cladirea de apartamente RPP Köln din Germania sunt numai cateva dintre numeroasele structuri arhitectonice in care au fost folosite sistemele din aluminiu ale companiei ALUPROF.

Contact:
ALUPROF ROMANIA
Str. Taberei Nr. 1, Hala 1A, Oras Popesti-Leordeni, Jud. Ilfov
Telefon: + 40.374.004.594
Fax: + 40.742.711.231
Fax: + 40.342.815.274

Ofertare sisteme din aluminiu:
E-mail: aluminiu@aluprof.ro

Ofertare sisteme rulouri si usi de garaj:
E-mail: rulouri@aluprof.ro

Comenzi:
Tel.: + 40.374.004.594
E-mail: comenzi@aluprof.ro
Web: www.aluprof.ro

…citeste articolul integral in Revista Constructiilor nr. 135 – aprilie 2017, pag. 34

 Daca v-a placut articolul de mai sus
abonati-va aici la newsletter-ul Revistei Constructiilor
pentru a primi, prin email, informatii de actualitate din aceeasi categorie!
Share

Permanent link to this article: https://www.revistaconstructiilor.eu/index.php/2017/04/06/aluprof-hotelurile-cu-sisteme-aluprof/

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicata.