«

»

Enigma sau adevar! Cifrele „69”. Cod…? Varsta…? Continuitate…?

Share

La prima vedere, cele trei cuvinte ne pot pune in incurcatura, neintelegand sensul lor.

Ca sa nu plutim in presupuneri, le-am explica oarecum asa:

  • daca-i cod ar putea insemna ca este cheia unei sarade de dezlegat.
  • daca-i varsta este mai simplu pentru ca „69” reprezinta un numar de ani scursi din clepsidra timpului pentru o persoana sau alta.
  • daca-i continuitate se poate afirma ca este o „borna” intre ceea ce a fost si ceea ce urmeaza in derularea anilor.

Ce se poate spune insa cu certitudine este faptul ca ele la un loc, sau separat, ne arata trei ipostaze pe care le parcurgem intr-o viata de om fiecare dintre noi.

Spunand toate acestea, in randurile care urmeaza dorim sa evidentiem prezenta trecuta, actuala si de viitor a unui om care reprezinta cu brio o personalitate. Si nu una in general, ci o personalitate din toate punctele de vedere din vastul domeniu al constructiilor.

Este vorba despre ing. Petre Badea, presedinte, director general al bine-cunoscutei firme de constructii Aedificia Carpati din Bucuresti.

Parintii domniei sale, tarani autentici la origine, au facut ca fiul lor sa vada lumina zilei pe data de 1 aprilie 1948, in localitatea Negrasi, judetul Arges.

Derularea anilor care au urmat cuprinde seria de trepte educationale pe care le-a parcurs pana a ajunge specialist recunoscut in breasla constructorilor. In principal, aceste trepte cuprind cursurile liceului din Mozaceni, absolvirea si luarea bacalaureatului s.a.m.d. A urmat, apoi, programa universitara a Facultatii de Constructii Civile si Industriale din cadrul Institutului de Constructii Bucuresti unde, in anul 1970, a obtinut diploma de inginer.

Printre constructiile de referinta pe care dl ing. Petre Badea si colectivul firmei pe care o conduce le-au pus in opera, mentionam:

  • O lucrare de referinta pentru Capitala, Teatrul National Bucuresti, unde, dupa un proiect intocmit de dl academician prof. dr. Romeo Belea, s-a dat o noua infatisare edificiului si s-au executat lucrari de consolidare, recompartimentare, modernizare si functionalitate cu totul deosebite.
  • Renovarea si modernizarea Ateneului Roman – o bijuterie incantatoare din punct de vedere constructiv si mai ales pentru ceea ce inseamna el pentru oameni si cultura muzicala.
  • Remodelarea si finalizarea noii Biblioteci Nationale.
  • Noul sediu al Tribunalului Bucuresti.
  • In apropierea Bibliotecii Nationale, Teatrul de Opereta Ion Dacian.
  • Consolidarea si restaurarea Bancii Nationale a Romaniei si a Palatului Cotroceni.
  • Edificiul Therme Bucuresti, destinat tratamentelor si intretinerii corporale, beneficiind de foloasele apelor termale existente in apropierea Capitalei.

Enumerarea poate continua deoarece obiectivele construite de Aedificia Carpati sunt nu numai numeroase dar si reprezentative prin destinatia lor.

Si in prezent dl ing. Petre Badea se afla intr-o forma fizica si mentala de invidiat, ca urmare a continuei sale stari de miscare pentru creatia constructiva.

Etapele din cariera parcurse au insemnat si trecerea la conceptii si viziuni noi in sectorul constructiilor.

Pentru intreaga sa cariera ing. Petre Badea a primit numeroase si importante distinctii: Ordinul National Serviciul Credincios in grad de „Cavaler” si cel de „Ofiter”, Medalia „Cotroceni la 100 de ani”, Crucea Patriarhala, titlul de Arhonte al ortodoxiei acordat de sanctitatea sa Bartolomeu I, Arhiepiscop al Constantinopolului si Patriarh Ecumenic. 

In finalul aceastor randuri nu ne ramane decat sa-i transmitem dlui ing. Petre Badea un sincer La Multi Ani si urarea de deplina sanatate insotita de alte noi realizari in domeniul constructiilor!

Autor:
Ciprian Enache

…citeste articolul integral in Revista Constructiilor nr. 135 – aprilie 2017, pag. 8

 Daca v-a placut articolul de mai sus
abonati-va aici la newsletter-ul Revistei Constructiilor
pentru a primi, prin email, informatii de actualitate din aceeasi categorie!
Share

Permanent link to this article: https://www.revistaconstructiilor.eu/index.php/2017/04/06/enigma-sau-adevar-cifrele-69-cod-varsta-continuitate/

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicata.