«

»

KNAUF GIPS: Placa de gips-carton de 9,5 mm NU ESTE O PLACA PENTRU TAVANELE SUSPENDATE

Share

„Placa de gips-carton de 9,5 mm NU ESTE O PLACA PENTRU TAVANELE SUSPENDATE”, afirma responsabilul tehnic Knauf Gips, dl Adrian Pandrescu

Fiind o placa de entry-level, cu performante uzuale, apare o limitare a utilizarilor care sa confere o calitate optima beneficiarilor.

Tencuirea uscata, prin lipire, a zidariilor masive si crearea de suprafete usor curbate sunt aplicatiile acestei placi.

Trebuie inteleasa ca o limitare necesara pentru a se obtine, astfel, o garantie de lunga durata a lucrarilor in care aceasta este folosita.

La tavanele uzuale se recomanda minim grosimea de 12,5 mm, iar la cele cu performante speciale se poate ajunge pana la 3 straturi de placi, chiar si de 15 mm.

Structura metalica sustine fara probleme incarcarile din placi, dimensionarea ei fiind facuta cu coeficienti suplimentari de siguranta. Corect montata, aceasta poate prelua incarcari de pana la 50 kg/m2.

Faptul ca placa de 9,5 mm este mai usoara nu o recomanda neaparat pentru tavane. In cazul tuturor tavanelor este nevoie de o grosime mai mare de placa, pentru ca suprafata sa ramana perfect plana toata perioada de utilizare.

Pentru usurinta montajului (deci, a manipula greutati rezonabile) se recomanda lungimi ale placilor de 2 m. De asemenea, pentru rezultate optime se recomanda montarea placilor cu latura lunga (muchia de fabrica) perpendicular pe directia profilelor de montaj.

Suntem preocupati de satisfacerea celor mai ridicate exigente privind calitatea ale beneficiarilor nostri.

 

 

KNAUF GIPS: Knauf Cleaneo Akustik®, alegerea inteligenta pentru solutii acustice cu stil

Arhitectura si designul sunt deosebit de importante in crearea imaginii de ansamblu a unui spatiu. Knauf a dezvoltat sisteme de pereti care imbina cerintele estetice cu perfectiunea tehnica, oferind raspunsuri pentru o arhitectura flexibila, variabila si inovativa.

Absorbtie fonica

In conditiile unui mediu cu un nivel sonor intr-o continua crestere, placile fonoabsorbante din gips-carton Knauf Cleaneo Akustik® reprezinta solutia ideala pentru spatii publice precum ar fi: sali de spectacole, amfiteatre, scoli, centre comerciale, aeroporturi, cladiri de birouri, cafenele si restaurante.

Perforatiile acestor placi si stratul subtire de pasla aplicat pe spate au capacitatea speciala de a absorbi reverberatiile sunetului, reducand zgomotul de fond si ecourile din incaperi.

Utilizarea Knauf Cleaneo Akustik® in diverse spatii conduce la imbunatatirea acusticii si la o crestere sensibila a confortului auditiv.

Design

Atat usurinta montajului si a finisarii, precum si diversitatea perforatiilor placilor Knauf Cleaneo Akustik® (patrate, rotunde sau slotline, de variate dimensiuni, uniform repartizate pe placa, intercalat sau aleator, dispuse in blocuri sau pe toata suprafata placii) ofera libertate totala in a proiecta si crea tavane si pereti cu un design perfect.

Purificarea aerului

Knauf Cleaneo Akustik® sunt placi speciale din gips-carton ce contin zeoliti – componenti minerali cu efect de filtrare, retin si dezintegreaza substantele volatile nocive si mirosurile neplacute (de ex: formaldehida degajata de mobila). Astfel, sunt recomandate in spatii inchise care necesita in mod continuu purificarea aerului (baruri, cafenele).

Mai multe detalii pe www.knauf.ro

…citeste articolul integral in Revista Constructiilor nr. 135 – aprilie 2017, pag. 41

 



Daca v-a placut articolul de mai sus
abonati-va aici la newsletter-ul Revistei Constructiilor
pentru a primi, prin email, informatii de actualitate din aceeasi categorie!
Share

Permanent link to this article: https://www.revistaconstructiilor.eu/index.php/2017/04/06/knauf-gips-placa-de-gips-carton-de-95-mm-nu-este-o-placa-pentru-tavanele-suspendate/

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicata.