«

»

ALUPROF SYSTEM ROMANIA: Bariera de aluminiu pentru infractori

Share

Statisticile politiei spun ca infractorii patrund, cel mai adesea, in cladiri pe ferestrele si usa de la balcon, insa nu sparg geamurile. Isi fac treaba in liniste, fortand eficient aripa ferestrei. Pentru a preveni aceasta situatie, merita sa folositi solutii care imbunatatesc siguranta cladirii. 

Daca are, totusi, loc intrarea prin efractie, cel mai mare aliat al nostru este timpul. Cu cat este nevoie de mai mult timp pentru fortarea elementelor de securitate folosite, cu atat mai probabil este ca infractorul sa se retraga sau sa fie prins. Faptasul renunta adesea la incercarea de a patrunde inauntru, daca elementele mecanice de siguranta i se par greu de invins. Se poate, deci, deduce ca mare parte a intrarilor prin efractie raman fara efect tocmai datorita celor mai diversificate tehnici de securizare a ferestrelor si usilor, insa aici se naste intrebarea – „cum sa ne dam seama ca produsul respectiv indeplineste efectiv cerintele clasei de rezistenta la efractie?” Ne ofera cateva sfaturi in aceasta situatie specialistul companiei ALUPROF, care participa de curand la programul Casa Sigura, iar in oferta ei de sisteme din aluminiu exista o serie de solutii care sporesc siguranta cladirii, tocmai datorita rezistentei crescute a constructiei la efractie.

 

Siguranta trebuie ajutata

In Evul Mediu, ferestrele sau usa de la intrare (in feluri diferite, uneori chiar foarte dureroase) erau testate de cavaleri. Una dintre cele mai populare metode era incercarea de spargere a usii prin fortele proprii. In prezent exista metode mai rafinate de confirmare a eficientei la efractie a unui anumit produs. Usile si ferestrele antiefractie sunt testate mai ales de institutii abilitate, precum institutele poloneze ITB, IMP si ROMB SA, institutia germana PIV si cea olandeza SKG-IKOB. La achizitionarea unui anumit produs antiefractie merita sa verificati daca acesta detine un document care sa ii ateste caracteristicile, document emis de un institut specializat.

Fortarea ferestrelor are loc cel mai des prin balansarea lor, de aceea un rol cheie revine sistemelor de profile pentru ferestre si mecanismelor utilizate in acestea. – In sistemele ALUPROF folosim cele mai inovatoare solutii. Dintre toate materialele din care sunt construite ferestrele, aluminiul, de pilda, se caracterizeaza printr-una din cele mai ridicate rezistente – declara Bozena Ryszka, Marketing Manager ALUPROF SA.

Structurile din aluminiu ale ferestrelor si usilor companiei ALUPROF se bazeaza pe solutii de sistem standard: MB-60, MB-70, MB-86 si MB-104 Passive, la care au fost folosite elemente ce maresc rezistenta la efractie din exterior, precum: sticla antiefractie, elemente antibalansare si accesorii dedicate acestui tip de utilizare. – Sistemele noastre includ clase de rezistenta la efractie intre RC1 si RC3. Sunt disponibile, de asemenea, solutii specializate de ferestre in clasele RC3i si RC4, care pot fi folosite in situatiile in care este necesara rezistenta la fortarea ferestrelor din interior (clasa RC3i) sau pentru incaperile care necesita protectie sporita (clasa RC4) – adauga Bozena Ryszka.

 

Protectia usilor de la terasa si a spatiilor vitrificate mari

Usile de terasa sunt o solutie eleganta si atemporala. Daca ne decidem pentru spatii vitrificate mari, ar trebui sa avem garantia ca structura lor va fi nu numai stabila, ci si sigura. Ar trebui, deci, sa acordam atentie profilului rezistent si accesoriilor care protejeaza impotriva efractiei. – Structurile antiefractie pot fi executate la usile de terasa liftant-glisante MB-77HS si la peretii montant-traversa care au la baza sistemul MB-SR50N sau MB-TT50. O completare pentru acest tip de produse, in portofoliul ALUPROF, sunt rulourile antiefractie – adauga Bozena Ryszka. Alegerea structurilor corespunzatoare nu inseamna, insa, totul. Merita sa nu uitam de montajul profesionist, datorita caruia toata constructia va fi asezata corect in perete.

La luarea deciziei de folosire a structurilor antiefractie, trebuie sa fiti constienti ca, in functie de clasa, acestea protejeaza mai ales impotriva infractorilor ocazionali, care folosesc forta sau unelte general disponibile. La confruntarea cu „profesionisti”, dotati corespunzator si avand suficient timp, niciun produs nu are vreo sansa. Sarcina structurilor antiefractie este, deci, mai ales intarzierea eficienta a momentului de fortare a lor, inlesnind interventia proprietarilor sau a politiei.

…citeste articolul integral in Revista Constructiilor nr. 136 – mai 2017, pag. 32

 Daca v-a placut articolul de mai sus
abonati-va aici la newsletter-ul Revistei Constructiilor
pentru a primi, prin email, informatii de actualitate din aceeasi categorie!
Share

Permanent link to this article: https://www.revistaconstructiilor.eu/index.php/2017/05/04/aluprof-system-romania-bariera-de-aluminiu-pentru-infractori/

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicata.