«

»

BASF: Pardoseli decorative personalizate, premiate in cadrul Campionatului National al Montatorilor de Pardoseli. Sistemul MasterTop 1326

Share

La finalul lunii martie, BASF a prezentat in cadrul Campionatului National al Montatorilor de Pardoseli latura artistica a pardoselilor pe baza de rasini, incurajand, astfel, aplicatorii inscrisi la proba de pardoseli turnate sa realizeze o lucrare asemanatoare unui tablou (foto). 

Este prima editie la care au concurat si aplicatori specializati in pardoseli pe baza de rasini, fiind astfel o ocazie de a evidentia performanta, profesionalismul si materialele de buna calitate, atat in randul profesionistilor in constructii, cat si al publicului larg. Concursul s-a desfasurat la Romexpo, in aceeasi perioada cu Construct Expo, si a beneficiat de prezenta unui numar mare de vizitatori specializati precum: arhitecti, ingineri constructori, antreprenori, distribuitori de materiale din domeniu, montatori, publicatii de profil, dar si de beneficiarii interesati de materiale pentru amenajari si de noutati in domeniu.

 

Sisteme poliuretanice elastice decorative, cu reologie controlata 

Pentru a putea evidentia atat precizia cat si latura artistica a pardoselilor pe baza de rasini, BASF a furnizat concurentilor un sistem poliuretanic elastic decorativ, cu reologie controlata.

Aplicatorii stiu ca, in general, pardoselile decorative se pot executa folosind unele benzi de demarcatie si vopsind cu straturi finale in diferite nuante, fie prin incorporarea in rasina transparenta a chipsurilor colorate si glitterului, fie prin aplicarea de autocolante 3D incapsulate.

BASF a prezentat o alta tehnologie, care permite realizarea unor pardoseli decorative prin turnarea stratului autonivelant in culori diferite, obtinand, astfel, un model predefinit.

Prin natura rasinii utilizate, sistemul MasterTop 1326 a permis turnarea stratului autonivelant, fara disiparea culorilor pe zonele de imbinare ale acestora. Rezultatul a fost un tablou reprezentand un buchet de flori intr-un ghiveci, copie fidela a machetei prezentate celor 5 echipe care au luat startul la concurs, a mentionat Cosmin Ionescu – Sales Manager, BASF Construction Systems.

 

Culori neschimbate in timp, proprietati antibacteriene si compatibilitate cu sistemele de incalzire in pardoseala 

Acest sistem permite obtinerea unor pardoseli decorative personalizate, iar designul se realizeaza pe intreaga grosime a pardoselii, facand, practic, imposibila stergerea modelului, chiar si dupa ani de trafic intens.

Avand la baza o rasina poliuretanica alifatica, aceasta pardoseala isi pastreaza culorile neschimbate in timp, nefiind decolorata de razele ultraviolet.

In plus, MasterTop 1326 de la BASF este o pardoseala elastica si confortabila la mers, fiind compatibila cu sistemele de incalzire in pardoseala.

Sistemul detine clasa A+ pentru emisii conform standardului AFFSET precum si certificare AgBB, fiind protejat de un strat final transparent antibacterian, care previne multiplicarea bacteriilor pe suprafata sa.

…citeste articolul integral in Revista Constructiilor nr. 136 – mai 2017, pag. 30

 Daca v-a placut articolul de mai sus
abonati-va aici la newsletter-ul Revistei Constructiilor
pentru a primi, prin email, informatii de actualitate din aceeasi categorie!
Share

Permanent link to this article: https://www.revistaconstructiilor.eu/index.php/2017/05/04/basf-pardoseli-decorative-personalizate-premiate-in-cadrul-campionatului-national-al-montatorilor-de-pardoseli-sistemul-mastertop-1326/

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicata.