«

»

MOB&IUS: Scule profesionale pentru constructii – Roger MONDELIN acum si in Romania

Share

DIMENSIUNEA SI ALEGEREA EUROPEANA

Grupul industrial MOB MONDELIN Franta detine mai multe centre de productie in Europa: in localitatea Le Chambon-Feugerolles Franta se afla situat sediul central si o unitate de productie pentru scule de mana; in localitatea Ambierle este situata a doua unitate de productie din Franta pentru scule de constructii sub marca MONDELIN; la Schwelm in Germania, se afla fabrica de elemente de insurubare marca Schroder – Made in Germany iar la Brasov, sub marca IUS, functioneaza singurul producator de unelte si scule profesionale din Romania. Procesul de fabricatie din Europa  permite asigurarea unui control riguros al calitatii si al costurilor, precum si servicii de garantie si post garantie functionale.

GRUP EUROPEAN – PRODUCATOR EUROPEAN
Marcile grupului: MOB Franta / MONDELIN Franta / MOB-PEDDINGHAUS Germania / SCHRODER Germana / IUS Romania.

Roger MONDELIN: Producator din 1952 in FRANTA.

Inca din anul 1952, la inceput in localitatea Roanne, apoi in Ambierle, compania Roger MONDELIN proiecteaza, produce si distribuie la nivel mondial, o gama larga si variata de scule, dispozitive si accesorii pentru profesionistii din domeniul constructiilor.

 

„APROPIEREA SI ASOCIEREA” – PROIECTE pentru ROMANIA.
Interviu cu Mihai Padure – director S.C.MOB&IUS S.A. Brasov

Redactia: Care sunt punctele de apropiere intre MOB, MONDELIN si IUS?
Mihai Padure: Lista de similitudini si puncte comune intre cele trei marci mentionate este impresionanta: toate cele trei companii sunt de dimensiuni si capacitati apropiate, au ambitia si vocatia specifica producatorilor de scule de mana profesionale! Ei dezvolta aceeasi strategie inovatoare de produse si de investitii constante in fabricile lor. Pot adauga ca, datorita calitatii sculelor aceste marci sunt considerate referinte de catre utilizatorii profesionisti.

Red.: Care sunt punctele de interes pentru un client distribuitor?
M.P.: De fapt, mai mult decat asemanarile, diferentele dintre companii fac asocierea mai interesanta. MOB si IUS sunt de secole companii cu profil de „forjori”, au o mare traditie in activitatea de forjare la cald. MONDELIN, in istoria mai recenta, “stapaneste” printre altele si domenii de productie ca mecano-sudura, injectia de mase plastice si prelucrarea lemnului. De aceea, gamele fabricate in grupul nostru sunt complementare. Avantajul pentru un distribuitor este ca, prin relatia cu un singur furnizor are acces la trei producatori importanti, avand la indemana o gama de scule de neegalat. Practic, el se poate baza pe trei producatori care ofera solutii complete. 

Red.: Care sunt proiectele companiei MOB&IUS in ceea ce priveste marca Mondelin, pe piata din Romania?
M.P.:  Evident, din pozitia noastra de reprezentanti in Romania a marcii „Mondelin”, avem proiecte si ambitii importante pentru piata de constructii din tara noastra. In acest an am pregatit o actiune promotionala „PROMOCONSTRUCT 2017”ce se va desfasura pe o perioada de 5 luni.
Vom avea cele mai reprezentative produse din gama MONDELIN, cu pachete de scule pe meserii, la preturi speciale si CADOURI pentru clienti.
Prin traditie, distribuitorii nostri sunt orientati mai mult spre pietele de industrie si auto. In 2017 vom pune un accent deosebit pe dezvoltarea unei retele solide de distributie pentru sectorul constructiilor. Vrem sa gasim noi parteneri, cu care sa targhetam o cota de piata importanta pe acest segment. Vom acorda prioritate sesiunilor de demonstratii si training-uri pentru clienti, cu accent pe functionalitatea, utilitatea si calitatea sculelor si dispozitivelor Mondelin. Practic, vrem sa antrenam si sa educam clientii nostri in „spiritul Mondelin”, sa-i convingem ca pot munci mai eficient, mai usor si mai economic daca folosesc produsele noastre. In final, dorim sa cream o dependenta pozitiva fata de aceste produse. In Franta exista scoli speciale in care sunt pregatiti meseriasi pentru diverse profesii ca: montator de gips-carton, montator de placi ceramice, zidar, tencuitor etc. Din pacate, in Romania nu avem astfel de scoli. Aici, practic, meseria se transmite din tata-n fiu sau se invata pe parcursul anilor. Noi vrem sa schimbam aceasta situatie. Dorim ca pe viitor sa punem bazele unor scoli de meserii pentru domeniul constructiilor. Suntem convinsi ca utilizarea unor scule de calitate si adecvate meseriilor din constructii va duce la eficienta, la cresterea calitatii lucrarilor si la placerea de a munci pe santiere.

Red.: In final, va rugam sa transmiteti un mesaj pentru clientii Mondelin.
M.P.: De fapt, avem doua mesaje de transmis: unul pentru zona de business (B2B) – pentru cei care fac comert cu scule pentru constructii, carora le propunem o afacere pe termen lung bazata pe principialitate, siguranta si pe un portofoliu de produse inovatoare si de o calitate foarte buna, fabricate in Franta. Al doilea mesaj este pentru utilizatorii de scule pentru constructii (B2C) –  carora le promitem ca vom aduce in Romania o noua mentalitate asupra modului de alegere si folosire a sculelor, care va fi cu siguranta in beneficiul lor. Iar asa cum am mai spus anterior, in termen de 2-3 ani vom crea o „dependenta Mondelin” in Romania. 

…citeste articolul integral in Revista Constructiilor nr. 136 – mai 2017, pag. 16

 Daca v-a placut articolul de mai sus
abonati-va aici la newsletter-ul Revistei Constructiilor
pentru a primi, prin email, informatii de actualitate din aceeasi categorie!
Share

Permanent link to this article: https://www.revistaconstructiilor.eu/index.php/2017/05/04/mobius-scule-profesionale-pentru-constructii-roger-mondelin-acum-si-in-romania/

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicata.