Beneficiar: RC CRAIOVA AS VYSKOV SUCURSALA PITEŞTI
Executant: SC RECON SA
Proiectant: SC CONARG AG SRL
Investitia a presupus construirea unei cladiri de birouri cu regim de inaltime P+4, imprejmuire, alei, parcari si organizare de santier. Cota maxima a aticului este de 22,15 m iar suprafata desfasurata a cladirii este de 6.368 mp.
Cladirea are amprenta la sol 34,7 m x 39,75 m, cu o structura pe cadre din stalpi cu grinzi si nucleu structural din beton armat, organizata pe o trama de 6,5 m x 6,5 m. Inchiderile exterioare pe fatada principala si cea posterioara sunt in sistem de perete cortina (cca 1.600 mp), cu profile din aluminiu si panouri termoizolante din geam clar, alternat cu geam opac. Fatadele laterale s-au executat cu casete metalice din aluminiu in sistem de fatada ventilata (aprox. 1.200 mp) si ferestre din profile de aluminiu.
Acoperisul este de tip terasa necirculabila (cca 1.300 mp), executat in sistem de terasa inversata cu strat finit din dale de beton pe zonele de circulatie catre echipamente, alternate cu zone de pietris si hidroizolatie din polistiren extrudat si termoizolatie cu membrana PVC.
Zona interioara a birourilor s-a amenajat cu pardoseala flotanta casetata cu finisaj de mocheta. Spatiile tehnice au pardoseala finisata cu rasina epoxidica. Peretii interiori din gips-carton, BCA sau ipsos s-au finisat cu vopsitorie lavabila.
Accesul pietonal principal in cladire s-a realizat printr-un windfang prevazut cu doua usi glisante de sticla automate iar accesul pietonal secundar prin fatada posterioara, dinspre parcare, printr-un windfang cu usi duble.
Pe platforma exterioara s-au asigurat atat circulatii carosabile in dublu sens (6,5 m) pentru accesul in parcare, cat si circulatii pietonale de minimum 1,85 m latime.
Spatiul verde amenajat este de cca. 1.576 mp.
S-au executat lucrari de instalatii sanitare, alimentare cu apa rece, instalatii de canalizare ape uzate menajere, pluviale si condens, instalatii pentru irigarea spatiilor verzi din incinta, instalatii de stingere a incendiului cu hidranti exterior si interiori, retele exterioare si constructii pentru alimentarea cu apa si canalizarea consumatorilor aferenti constructiei, instalatii de iluminat interior normal si de siguranta, instalatii de iluminat exterior, instalatii HVAC, instalatii curenti slabi si BMS etc.
…citeste articolul integral in Revista Constructiilor nr. 136 – mai 2017, pag. 34
Daca v-a placut articolul de mai sus
abonati-va aici la newsletter-ul Revistei Constructiilor
pentru a primi, prin email, informatii de actualitate din aceeasi categorie!
Lasă un răspuns