«

»

CARMEUSE: Viacalco® – solutie economica si ecologica pentru stabilizarea pamanturilor

Share

Cele mai multe constructii civile si de infrastructura (drumuri, cai ferate, aeroporturi, parcuri industriale etc.) sunt executate pe pamant sau utilizeaza pamantul ca material de constructie. Totodata, s-a constatat o scadere a tipurilor de terenuri potrivite pentru acest gen de lucrari, din cauza cresterii populatiei si extinderii

infrastructurii. Acest lucru obliga uneori antreprenorii sa construiasca pe terenuri care nu intrunesc caracteristici geotehnice suficiente. Pentru a construi pe aceste terenuri, o alternativa ecologica si economica o constituie imbunatatirea pamantului, proces care vizeaza transformarea unui pamant existent intr-o fundatie, cu ajutorul unui amestec pe baza de var – ViaCalco®. Acest proces ofera multe avantaje, pe diferite planuri. 

SOLUTIA ECOLOGICA SI ECONOMICA

ViaCalco® este o solutie dedicata tratarii, stabilizarii si imbunatatirii tuturor tipurilor de soluri coezive.

Prin adaugarea unui amestec pe baza de var, adaptat tipului de pamant, este posibila eliminarea completa sau cel putin reducerea considerabila a volumului de materiale care urmeaza sa fie furnizate.

Astfel, exista un beneficiu dublu, ecologic, dar si economic, cu o valoare adaugata semnificativa.

Nu vor mai fi necesare extractia,transportul si / sau livrarea de materiale „externe”, ceea ce poate reduce costurile cu pana la 70%.

 

CRESTEREA CAPACITATII PORTANTE

Implementarea solutiei ViaCalco® cuprinde mai multe faze. In primul rand, un studiu de sol este realizat cu sprijinul specialistilor Carmeuse, pentru a determina care produs este cel mai potrivit pentru acest tip de teren.

Primul efect este o uscare a pamantului si o crestere semnificativa a capacitatii sale portante.

Apoi, dupa doar cateva ore (indicele de plasticitate redus si cresterea valorilor CBR si IPI) se poate circula cu echipamentele de santier.

In cele din urma, pe termen lung, datorita reactiilor puzzolanice intre pamant si ViaCalco®, terenul va avea o rezistenta crescuta si va permite construirea proiectelor mari de inginerie civila, cum ar fi drumuri, zone industriale, aeroporturi etc.

 

SERVICII INTEGRATE

ViaCalco® a fost deja folosit in numeroase proiecte de infrastructura, unde si-a demonstrat avantajele si eficacitatea.

Cu ViaCalco®, Carmeuse ofera solutii adaptate specificatiilor din caietul de sarcini, la standarde de calitate ridicate si cu servicii de logistica excelente.

Carmeuse este, de asemenea, recunoscut pentru serviciile de 5 stele oferite clientilor sai.

Contactati astazi expertii nostri tehnici pentru consultanta de specialitate! 

www.carmeuse-construction.com/ro

office@carmeuse.ro 

…citeste articolul integral in Revista Constructiilor nr. 137 – iunie 2017, pag. 4

 Daca v-a placut articolul de mai sus
abonati-va aici la newsletter-ul Revistei Constructiilor
pentru a primi, prin email, informatii de actualitate din aceeasi categorie!
Share

Permanent link to this article: https://www.revistaconstructiilor.eu/index.php/2017/06/01/carmeuse-viacalco-solutie-economica-si-ecologica-pentru-stabilizarea-pamanturilor/

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicata.