«

»

TERRE ARMEE: TechSpan® – Arce Prefabricate

Share

Inventat si dezvoltat de Terre Armée, sistemul de arc din beton prefabricat TechSpan® este folosit pentru construirea tunelelor terane si subterane, pentru drumuri, cai ferate si industriale, pentru protectie, precum si pentru aplicatii hidrotehnice. 

TechSpan® genereaza un sistem alternativ foarte competitiv pentru construirea de poduri, podete, tuneluri feroviare sau rutiere, tunele industriale, treceri pietonale sau pentru animale (ecoducte). Sistemul poate fi usor utilizat in combinatie cu linia de produse Terre Armée – Pamanturi  Armate.

Constructia de TechSpan® este simpla, rapida, cu un echipaj mic si echipamente conventionale. Arcadele sunt construite prin asamblarea elementelor prefabricate din beton, intr-un model in trepte si simetric. Procedura permite instalarea rapida, fara intreruperi la fluxul de trafic.

Sistemul TechSpan® se bazeaza pe asamblarea jumatatilor de sectiuni de arc prefabricate, elementele din beton armat fiind asezate pe talpi de fundare la baza structurii, rezemandu-se una pe alta la varf. Elementul jumatate de arc permite montarea rapida cu o singura macara.

Inovatia acestei tehnologii este de a personaliza si de a optimiza sistemul la cerintele de incarcare speciale fiecarui proiect. Sistemul de proiectare utilizeaza metoda elementelor finite (MEF), care defineste cu exactitate raza optima de curbura a arcului, pentru a minimiza efortul de intindere. Eficienta si economia proiectarii creste progresiv cu inaltimea terasamentului de deasupra structurii.

Curbura arcului este optimizata pentru fiecare proiect, avand in vedere cerintele aplicatiei, ale proiectului, precum si constrangerile din santier.

Structuri cu deschideri care depasesc 20 metri sau cu inaltimea stratului de supraincarcare de peste 30 metri au fost astfel construite cu succes.

Pentru consolidari de terenuri, precum si pentru prefabricarea arcelor, Companiile Terre Armée se implica la toate nivelurile, incluzand:

  • Fezabilitate;
  • Proiectare;
  • Furnizarea elementelor prefabricate, a armaturilor si accesorilor (pentru sistemele proprii);
  • Asistenta in santier pe perioada instalarii.

Toate materialele furnizate sunt produse in fabrici alese cu grija de Companie, fiind insotite de marca CE.

Contact:
TERRE ARMEE ROMANIA SRL
Calea Victoriei, 26, et.1 – Bucuresti
Tel.: 004 – 021.310.45.67
Fax: 004 – 021.310.45.41
Mobil: 004 – 0741.06.22.25

Director Dezvoltare – ing. Radu Popescu
E-mail: radu.popescu@terre-armee.ro
Web: www.terre-armee.ro

…citeste articolul integral in Revista Constructiilor nr. 138 – iulie 2017, pag. 34

 Daca v-a placut articolul de mai sus
abonati-va aici la newsletter-ul Revistei Constructiilor
pentru a primi, prin email, informatii de actualitate din aceeasi categorie!
Share

Permanent link to this article: https://www.revistaconstructiilor.eu/index.php/2017/07/01/terre-armee-techspan-arce-prefabricate-3/

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicata.