«

»

IN MEMORIAM – dr. ing. col( r) Felician Eduard Ioan HANN

Share

Comemoram azi, un an de la trecerea in nefiinta, la data de 07 iulie 2016, a ctitorului si fondatorului asociatiei profesionale „Comisia Nationala Comportarea in situ a Constructiilor” din Romania, CNCISC, infiintata la 24 iunie 1984 la Arad.

Nascut in Oradea, la data de 15 iunie 1026, a terminat Liceul la Targu Mures iar in anul 1955, ca sef de promotie la Academia Militara din Bucuresti, Facultatea de Constructii, Fortificatii si Utilaje de Geniu.

A lucrat in Institutul de Cercetari si Proiectari pentru Materiale de Constructii si in continuare, la INCERC Bucuresti, dedicandu-si intreaga cariera problemelor legate de urmarirea comportarii constructiilor sub forma incercarilor in situ. Practic, a proiectat, condus si realizat incercari in situ pe foarte multe constructii importante din tara si strainatate.

A scris mult peste 100 de articole si comunicari stiintifice la manifestari interne si internationale, vorbind fluent 5 limbi straine.

Totul a culminat cu minunata carte in 4 volume, COMPORTAREA IN SITU A CONSTRUCTIILOR SI APTITUDINEA LOR PENTRU EXPLOATARE, un adevarat manual in 4 volume, de nelipsit din biblioteca constructorilor….adevarati !

Ar fi necesare cel putin 10 pagini pentru a aminti doar realizarile acestei mari personalitati oradene, din minunata lume a constructorilor din Romania.

Este inmormantat in cimitirul Rulikovsky din Oradea, unde se odihneste alaturi de familia sa, sotie, parinti, bunici, strabunici… Ceremonia a fost simpla, demna si nobila, asa cum i-a fost si viata!

ing. Teodor S. Boglut – fost membru-expert al Comisiei Nationale, CNCISC si director SC IFOR SA – Bihor

 Daca v-a placut articolul de mai sus
abonati-va aici la newsletter-ul Revistei Constructiilor
pentru a primi, prin email, informatii de actualitate din aceeasi categorie!
Share

Permanent link to this article: https://www.revistaconstructiilor.eu/index.php/2017/07/07/in-memoriam-dr-ing-col-r-felician-eduard-ioan-hann/

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicata.