Este un lucru demonstrat ca economisirea energiei este „cea mai importanta sursa de energie,” deoarece in acest caz costurile sunt semnificativ mai mici decat in cazul producerii de energie primara.
Generatoarele de caldura rotativ turbionar cavitationale reprezinta o noua generatie de masini termice care transforma actiunea mecanica, electrica si acustica asupra lichidului in caldura.
Incalzirea agentului termic se obtine pe baza urmatoarelor efecte:
- Conversia energiei cinetice a fluidului in energie termica, prin triboefect;
- Conversia energiei electrice in energie termica, datorita efectului electrohidraulic şi incalzirea elementelor termice;
- Conversia energiei hidroacustice in energie termica, prin efectele de cavitatie si turbionare.
Temperaturile agentulului termic (apa sau antigel) ating, in mod frecvent, 160°C – 180°C, putand, astfel, sa furnizeze apa calda sau aburi.
Generatoarele de caldura turbionare cavitationale pot fi folosite la incalzirea locuintelor, a cladirilor industriale, a depozitelor, a serelor, dar şi pentru alte aplicatii industriale (spalare, pasteurizare, mixare etc.).
Caracteristicile distinctive ale sistemelor de incalzire cu pompe-generatoare de caldura, turbionar cavitationale, sunt: eficienta lor economica, inalta siguranta, fiabilitatea, uşurinta de intretinere si compactitatea lor.
Dintre multiplele avantaje ale generatoarelor de caldura cavitationale trebuie aratat si faptul ca ele functioneaza cu apa netratata impotriva duritatii.
Eficienta lor economica inalta este datorata cresterii (in medie de 1,5 ori in conditii de functionare) a eficientei conversiei energiei electrice in caldura, in comparatie cu sistemele de incalzire conventionale, tratarea apei nefiind necesara. Acolo unde exista, este posibil sa se utilizeze tarifele energiei de „noapte”.
Contact:
SC FLUIDTEC SRL
Str. Arinului Nr. 1, Bl. 46, AP. 68, Ploiesti, jud. Prahova
Mobil: 0721.060.325
Tel.: +40 24 453 76 54
Fax: +40 24 453 76 54
E-mail: juncugelu@gmail.com
Web: www.fluidtec.ro
…citeste articolul integral in Revista Constructiilor nr. 139 – august 2017, pag. 29
Daca v-a placut articolul de mai sus
abonati-va aici la newsletter-ul Revistei Constructiilor
pentru a primi, prin email, informatii de actualitate din aceeasi categorie!
Lasă un răspuns