«

»

IGSU: Termenul pentru obtinerea autorizatiei de securitate la incendiu a fost prorogat pana la data de 30 septembrie 2017

Share

MINISTERUL AFACERILOR INTERNE
DEPARTAMENTUL PENTRU SITUATII DE URGENTA
INSPECTORATUL GENERAL PENTRU SITUATII DE URGENTA

 

COMUNICAT DE PRESA Nr. 76 din 30 iunie 2017

Termenul pentru obtinerea autorizatiei de securitate la incendiu a fost prorogat pana la data de 30 septembrie 2017.

Conform prevederilor Legii nr.146/2017 privind aprobarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 17/2016 pentru modificarea si completarea Legii nr. 307/2006 privind apararea impotriva incendiilor, termenul pentru obtinerea autorizatiei de securitate la incendiu a fost prorogat pana la data de 30 septembrie 2017.

Pana la aceasta data, cei care detin obligatia obtinerii acestui act administrativ nu vor fi sanctionati contraventional, pentru nedetinerea acestuia.

* * *

In primele cinci luni ale anului 2017, s-au depus eforturi sustinute pentru solutionarea celor 7.703 solicitari in vederea emiterii avizelor de securitate la incendiu si a altor 4.282 solicitari pentru eliberarea autorizatiilor de securitate la incendiu. In urma verificarii documentatiilor tehnice si a lucrarilor din teren, la nivel national au fost emise 2.034 avize de securitate la incendiu si 1.260 autorizatii de securitate la incendiu.

De asemenea, in perioada 01 ianuarie – 31 mai a.c., inspectorii de prevenire au derulat 17.883 actiuni de indrumare si control, pe timpul carora au aplicat 5.967 amenzi in cuantum de 7,6 milioane lei.

Pentru a veni in sprijinul beneficiarilor, personalul specializat a acordat asistenta tehnica de specialitate in 12.475 cazuri, persoanele responsabile primind indrumare asupra aspectelor ce trebuie indeplinite pentru a intra in legalitate.

Totodata, institutia noastra a elaborat o platforma on-line, sub forma unui ghid practic, prin intermediul careia, persoanele interesate pot verifica necesitatea obtinerii actelor administrative, respectiv documentele necesare pentru eliberarea acestora.

Pregatirea factorilor responsabili, asistenta tehnica de specialitate si asigurarea capacitatii de raspuns a comunitatii raman actiunile noastre prioritare, iar prin cresterea gradului de implicare a populatiei in gestionarea urgentelor civile, IGSU isi consolideaza pozitia de factor motor in domeniu.

SERVICIUL INFORMARE SI RELATII PUBLICE al IGSU

Cititi aici comunicatul integral.

 Daca v-a placut articolul de mai sus
abonati-va aici la newsletter-ul Revistei Constructiilor
pentru a primi, prin email, informatii de actualitate din aceeasi categorie!
Share

Permanent link to this article: https://www.revistaconstructiilor.eu/index.php/2017/08/01/igsu-termenul-pentru-obtinerea-autorizatiei-de-securitate-la-incendiu-a-fost-prorogat-pana-la-data-de-30-septembrie-2017/

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicata.