«

»

TOP GEOCART aduce in Romania Leica BLK 360. Cel mai mic si mai usor laser scanner disponibil

Share

Tehnologia de scanare laser 3D a permis inginerilor atingerea unor obiective de precizie, rapiditate si fidelitate a informatiilor nemaiintalnite pana atunci.

Practic, aceasta tehnologie a permis captarea realitatii si transpunerea ei intr-un mediu CAD propice pentru specialistii in constructii si masuratori terestre.

A devenit, asadar, naturala si anticipabila o colaborare intre cel mai de prestigiu producator mondial de echipamente de scanare 3D, Leica Geosystems, si liderul pe piata de software CAD, Autodesk.

Echipamentele de scanare 3D, costisitoare si cu dimensiuni considerabile, si-au gasit piata si clienti, insa toata lumea astepta aparitia unei solutii mai ieftine si mai usor de deplasat.

Leica BLK360 surprinde lumea care ne inconjoara cu imagini panoramice pline de culoare, suprapuse pe un nor de puncte de inalta precizie. Usor de utilizat, doar cu o apasare a unui buton, BLK360 este cel mai mic si mai usor aparat de acest gen.

Oricine poate sau stie sa foloseasca un iPad, poate acum sa surpinda lumea inconjuratoare cu imagini panoramice 3D de inalta precizie.

Folosind aplicatia pentru mobil ReCap Pro, BLK360 transmite imagini si date ale norului de puncte catre iPad. Aplicatia filtreaza si inregistreaza datele scanarii in timp real. Dupa captare, ReCap Pro permite transferul norului de puncte catre un numar de aplicatii CAD, BIM, VR si AR. Integrarea BLK360 si Autodesk accelereaza dramatic procesul de captare a realitatii, deschizand, astfel, aceasta tehnologie si pentru persoanele din domenii conexe geomaticii.

Leica BLK360 este un scanner laser. Spre deosebire de alte scanere laser de pe piata, este atat de mic si usor (incape intr-o geanta tip mesager, tipica) si poate fi transportat aproape oriunde (cantareste aprox. 1 kg).

BLK360 surprinde lumea ce ne inconjoara cu imagini panoramice pline de culoare, suprapuse pe un nor de puncte de inalta precizie. Gama de scanare BLK360 de 60 m este ideala pentru proiectele de dimensiuni mici si mijlocii.

Aplicatia mobila ReCap 360 Pro va servi drept interfata pentru controlul BLK360. Utilizatorii pot sa efectueze scanari, sa le inregistreze automat si sa vizualizeze datele din teren. Ei pot, de asemenea, sa marcheze, eticheteze si sa coroboreze datele scanate in timp ce se afla pe teren.

Sunt important de mentionat cateva caracteristici cheie ale noului echipament:

Laser scanner BLK360

  • Permite scanarea la rezolutii inalte, standard si rapide
  • Greutate 1 kg / Dimensiune: 165 mm inaltime x 100 mm diametru
  • Scanare full in mai putin de 3 minute (rezolutie standard) si generare imagine sferica 150 MP
  • Scanare laser 360.000 pts/sec

TOP GEOCART vine, asadar, in intampinarea nevoilor si dorintelor specialistilor in domeniu si va lansa in curand acest echipament in Romania. In acest moment, producatorul a anuntat deja posibilitatea efectuarii de precomenzi. 

Contact:
TOP GEOCART
BUCURESTI – SEDIUL CENTRAL
Adresa: Str. prof. Ion Maiorescu 67, Sector 2
Telefon: (+4) 021 253 05 30
Fax: (+4) 021 252 12 15
E-mail: office@topgeocart.ro
Web: www.topgeocart.ro 

…citeste articolul integral in Revista Constructiilor nr. 139 – august 2017, pag. 16

 Daca v-a placut articolul de mai sus
abonati-va aici la newsletter-ul Revistei Constructiilor
pentru a primi, prin email, informatii de actualitate din aceeasi categorie!
Share

Permanent link to this article: https://www.revistaconstructiilor.eu/index.php/2017/08/01/top-geocart-aduce-in-romania-leica-blk-360-cel-mai-mic-si-mai-usor-laser-scanner-disponibil/

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicata.