«

»

Jumatate de secol in slujba podurilor!

Share

Recent a avut loc, intr-un cadru festiv, aniversarea varstei de 75 de ani a dlui dr. ing. Victor Popa si lansarea, cu aceasta ocazie, a volumului scris de reputatul specialist: „Jumatate de secol in slujba podurilor”.

Absolvent al liceului din Slatina, d-l Victor Popa s-a inscris la Facultatea de Poduri si Drumuri din Bucuresti pe care a absolvit-o cu brio. Incepand chiar din primul an de studii, podurile (proiectare, executie, performante, calcul, estetica etc.) au devenit pasiunea sa pentru tot restul vietii.

Iata, in sinteza, ce l-a determinat pe autor sa dea publicitatii o asemenea lucrare:

„Cand am planuit aceasta carte, doream sa fie un tratat pentru proiectarea podurilor, folosind experienta mea indelungata in aceasta activitate.

Pana la urma a rezultat o lucrare, o culegere de invataminte si sfaturi desprinse din indelungata activitate a unui proiectant de poduri, care s-a straduit sa puna la dispozitia beneficiarilor solutii de poduri sigure, economice, functionale, estetice, iar la dispozitia constructorilor – proiecte eligibile, complete, fezabile.

De aceea, am socotit ca ar fi util sa adun intr-un volum tot ceea ce am scris pana acum despre poduri, volum care sa fie pus la dispozitia tinerilor proiectanti si nu numai, asa cum si eu mi-am imbogatit cunostintele, la randul meu, din materialele publicate de catre inaintasii mei.

Volumul se adreseaza, in primul rand, tinerilor ingineri care lucreaza sau doresc sa proiecteze poduri, studentilor care au inclinatii spre conceptie, spre creatie, dar si tuturor inginerilor constructori proiectanti sau executanti de poduri, care doresc sa afle si alte pareri si sa le compare cu propriile lor idei.”

Cartea cuprinde doua parti principale:

Partea I-a: Descrierea succinta a principalelor lucrari de poduri concepute, proiectate si coordonate de catre autor;

Partea a II-a: Articole publicate in reviste de specialitate si prezentari la evenimente tehnico-stiintifice nationale si internationale.

Pretiosul volum „Jumatate de secol in slujba podurilor” poate fi obtinut de la Libraria AGIR: B-dul DACIA nr. 26, Sector 1, Bucuresti, Cod postal 010413, Tel.: 0040.21.319.4945, E-mail: libraria@agir.ro sau prin
COMANDA ONLINE

 Daca v-a placut articolul de mai sus
abonati-va aici la newsletter-ul Revistei Constructiilor
pentru a primi, prin email, informatii de actualitate din aceeasi categorie!
Share

Permanent link to this article: https://www.revistaconstructiilor.eu/index.php/2017/08/23/jumatate-de-secol-in-slujba-podurilor/

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicata.