Sistemele de fatada MB-TT50 si MB-SR50N HI+ au primit cea mai mare clasa posibila de eficienta: A+ pentru produsele destinate caselor pasive
Sistemele de fatada MB-TT50 si MB-SR50N HI+ sunt concepute pentru construirea fatadelor vitrate de mari dimensiuni in cladiri de utilitate publica, precum banci, institutii, cladiri de birouri sau sali de sport. Pot fi folosite, de asemenea, pentru acoperisuri, luminatoare si alte structuri spatiale. Permit crearea unor arii vitrificate mari in cladiri, asigurand, totodata, un nivel crescut de izolare, care a fost apreciat de institutul PHI din Darmstadt.
Avand in vedere acest aspect, produsele certificate pot fi folosite pentru construirea cladirilor pasive. In momentul de fata, numai 3 sisteme de fatada au primit la Institutul Caselor Pasive din Darmstadt certificatul cu clasa A+, inclusiv cele doua sisteme Aluprof mentionate. Anterior, Institutul a acordat certificate pentru rulourile din portofoliul Aluprof SP si SP-E cu casetele de 165 mm, precum si pentru sistemul de ferestre MB-104 Passive, in doua variante: SI si AERO.
„Ne bucuram foarte mult ca Institutul Caselor Pasive din Darmstadt a apreciat urmatoarele produse din gama noastra, acordandu-le suplimentar cea mai ridicata clasa, A+” – declara Bożena Ryszka, director departament marketing si PR din cadrul Aluprof.
„Sistemul MB-TT50 este propunerea cea mai avansata din punct de vedere tehnic din oferta noastra. In acest sistem am folosit o abordare noua in realizarea profilelor si accesoriilor responsabile de etanseitate, obtinand un nivel de izolare termica de la 0,5 W/m2K.
Al doilea produs premiat din oferta noastra, MB-SR50N HI+, este un sistem popular de fatade, in varianta cu nivel ridicat de izolare termica – incepand cu 0,7 W/m2K. Ne straduim sa cream solutii care vor corespunde perfect nevoilor constructiilor cu economisire de energie si pasive, iar certificatul acordat este cea mai buna confirmare” – adauga Bożena Ryszka.
Institutul Caselor Pasive din Darmstadt este un institut independent de cercetare, care lucreaza asupra conceptelor, instrumentelor si materialelor de constructii destinate structurilor cu necesar redus de energie. Centrul a avut un rol important in elaborarea conceptului de casa pasiva, fiind edificata in anul 1990 la Darmstadt prima casa multifamiliala din Europa, al carei necesar de energie sa nu depaseasca 15 kWh/(m2a).
…citeste articolul integral in Revista Constructiilor nr. 140 – septembrie 2017, pag. 10
Daca v-a placut articolul de mai sus
abonati-va aici la newsletter-ul Revistei Constructiilor
pentru a primi, prin email, informatii de actualitate din aceeasi categorie!
Lasă un răspuns