«

»

BOSCH: Sisteme de detectare a incendiilor. Mentinerea sigurantei persoanelor reprezinta prioritatea noastra

Share

In proiectarea tuturor produselor sale Bosch este preocupata nu numai de siguranta vietii utilizatorilor, ci si de salvarea rapida si eficienta a vietilor acestora.

In acest sens, un raspuns rapid din partea sistemului de detectare a incendiilor este crucial pentru alertarea serviciilor specializate si obtinerea ajutorului. De asemenea, deoarece toate produsele noastre se pot combina, este posibila construirea unei solutii complete dintr-o singura sursa. 

Limitarea incendiului

Cu peste 80 de ani de experienta in domeniul sistemelor de alarma la incendiu, oferim produse pentru toate aplicatiile. Seria de detectoare automate include si variante multi-criteriu si cu montare incastrata, care asigura o detectie aproape invizibila. Adaugam la aceste produse, panouri de control foarte flexibile, accesibile pentru utilizator, precum panoul modular de detectie a incendiilor seria 5000 pentru coordonarea alarmelor de incendiu si a altor mesaje legate de evenimente. Designul unic al panoului va ofera protectie perfect adaptata. Declansatoarele manuale, sirenele, stroboscoapele si modulele de interfata completeaza solutia.

Transmiterea mesajului

Evacuarea unui numar mare de persoane, raspandite pe un amplasament larg, necesita personal local instruit si un sistem EVAC (comunicare de alarme vocale in situatii de urgenta) cu siguranta intrinseca. Bosch ofera o gama larga de produse EVAC foarte robuste, destinate locatiilor de toate dimensiunile, pentru evacuari mai rapide, mai eficiente si mai sigure.

Siguranta, securitate si eficienta

Intretinerea preventiva reprezinta cheia pentru eliminarea alarmelor false costisitoare si pentru asigurarea detectarii la timp a incendiilor. Remote Connect, Remote Maintenance si Remote Alert permit tehnicienilor sa fie mai eficienti in cazul apelurilor de service, prin diagnosticarea de la distanta, economisind costuri si salvand bunuri si vieti.

 

Sistem de detectie a incendiilor: fiabil, flexibil si specific clientilor

Fiabil – Bosch va ofera un portofoliu larg de produse si sisteme certificate EN pentru detectare si avertizare precisa si fiabila in caz de incendiu. Solutiile noastre asigura informatii precise, care salveaza vieti. De aceea, in momente critice puteti conta pe noi.

Flexibil – Bosch va ofera oportunitatea de a va configura propriul sistem in conformitate cu nevoile dvs. specifice, pe baza principiului modularitatii. Sistemul se adapteaza la natura si dimensiunea aplicatiei unitatii dvs., deci vi se asigura flexibilitate in deciziile de achizitionare.

Specific clientilor – Bosch va ofera suita unica de kituri de dezvoltare software (SDK), cea care contine toate instrumentele pentru proiectarea sistemelor specifice clientului, de gestionare a sigurantei la incendii si modificari de software. 

Observati-l inainte sa se raspandeasca

Pentru siguranta si securitate suplimentare in medii sensibile, aveti nevoie uneori de mai multe perechi de ochi. Cea mai noua tehnologie asigura detectia timpurie, chiar si atunci cand conditiile nu sunt ideale.

Mai rapid si mai exact:

Noul sistem de detectie a incendiilor de la Bosch, bazat pe imagini video, reprezinta o noua generatie in ceea ce priveste capacitatile de detectie a amenintarilor. Utilizand un model unic de detectie fizica, testat stiintific, tehnologia Bosch detecteaza incendiile si perturbarile, estimeaza comportamentul pentru a reduce alarmele false si mareste timpul de reactie, ajutandu-va sa eliminati amenintarile inainte sa se raspandeasca.

AVIOTEC IP starlight 8000 este alegerea perfecta pentru facilitatile folosite in industrie, transporturi, depozite si furnizori de utilitati, precum energia, pentru a minimiza timpul de detectie cu rate reduse ale alarmelor false.

Imbunatatirea raspunsului din lantul de salvare, prin detectia rapida si constientizarea situatiei, protejeaza vietile si minimizeaza pagubele.

Superior in fiecare element al sistemului

Bosch are o gama extinsa de produse adresabile si conventionale in domeniile detectarii incendiilor, al alarmelor vocale si gestionarii riscurilor. Aceste produse va permit sa realizati un concept personalizat si cuprinzator pentru aproape orice proiect, fara a neglija estetica, standardele sau cerintele de piata.

Nu toate incendiile sunt la fel

Din momentul izbucnirii unui incendiu, in mediul inconjurator apar unele schimbari. In conditiile ambientale aceste schimbari poarta numele de „semnaturi ale incendiului” si se manifesta sub forma de fum, caldura, lumina si gaz. In consecinta, veti avea nevoie de un sistem de detectare in conformitate cu situatia dvs. specifica. Acesta este motivul pentru care oferim o gama larga de detectoare automate pentru diferite sensibilitati si tipuri de incendii. Echipat cu eSmog, tehnologia cu raza dubla si cu procesarea inteligenta a semnalelor (ISP), AVENAR detector 4000, recunoaste incendiile mai rapid ca niciodata si minimizeaza aparitia alarmelor false, pentru cele mai ridicate niveluri de protectie si fiabilitate in fiecare mediu. Tehnologia magistralei LSNi de la Bosch poate fi folosita pentru a conecta AVENAR detector 4000, impreuna cu toate celelalte periferice pentru incendiu.

Solutii care depasesc asteptarile

Peste tot in lume, solutiile de securitate Bosch depasesc asteptarile clientilor. Experienta si cunostintele integratorilor nostri de sisteme si calitatea tehnologiei noastre confera siguranta chiar si celor mai complexe medii.

Teatrul Bolsoi, Rusia

Teatrul Bolsoi este principalul teatru national al Rusiei, pastrator al traditiilor culturii muzicale si al artei interpretative rusesti.

Competenta tehnica Bosch a contribuit la clasificarea teatrului Bolsoi ca fiind una dintre cladirile de teatru cel mai bine echipate, din punct de vedere tehnic, din lume.

Aeroportul Antalya, Turcia

Acest aeroport modern a fost echipat cu 3.500 detectoare automate de incendiu, conectate la sase panouri modulare pentru detectia incendiului.

Sistemul de detectie a incendiilor creeaza o interfata cu sistemele de sunet complet digitale PRAESIDEO, pentru adresare publica si pentru evacuare de urgenta. Sistemul poate trimite alerte catre toate cladirile terminalului, pentru a oferi instructiuni precise si tintite in caz de urgenta.

Centrul Serdika, Bulgaria

Serdika este unul dintre cele mai mari centre comerciale din Bulgaria.

Bosch a instalat aici o tehnologie de siguranta integrata, care a asigurat, in mod fiabil, cel mai bun nivel de protectie pentru angajati, clienti si proprietati, prin monitorizarea zonelor critice, precum substatiile si puturile de ventilatie.

Contact:
Robert Bosch srl
Str. Horia Macelariu 30-34
Sector 1, Bucuresti
Persoana contact:
Tiberiu Nicolae – sales manager Romania si Rep. Moldova
Tel.: +40 730 623 146
E-mail: boschsecurity@ro.bosch.com

…citeste articolul integral in Revista Constructiilor nr. 140 – septembrie 2017, pag. 16

 Daca v-a placut articolul de mai sus
abonati-va aici la newsletter-ul Revistei Constructiilor
pentru a primi, prin email, informatii de actualitate din aceeasi categorie!
Share

Permanent link to this article: https://www.revistaconstructiilor.eu/index.php/2017/09/01/bosch-sisteme-de-detectare-a-incendiilor-mentinerea-sigurantei-persoanelor-reprezinta-prioritatea-noastra/

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicata.