«

»

Securitatea la incendiu in Romania (I)

Share

Stimati colegi care activati in domeniul securitatii la incendiu,

Este prima data cand domeniul securitatii la incendiu din Romania beneficiaza de  o asemenea mare oportunitate – aceea de a avea o tribuna pentru exprimarea si prezentarea unor pozitii si discutii profesionale. Este aceasta o sansa pentru noi toti de a ne expune parerile, opiniile, punctele de vedere, viziunile de viitor ale domeniului, in cadrul unui vector media de maxima forta pe piata de specialitate din Romania, care este REVISTA CONSTRUCTIILOR.

Daca pana acum, discutiile de acest gen se purtau doar la nivel personal sau cu ocazia unor evenimente profesionale, iata, avem o cale deschisa, cu acoperire nationala, oferita acum tuturor specialistilor domeniului care vor sa isi prezinte punctul de vedere. Acest domeniu este o lume vie, cu contradictii si cu multe probleme grave (pe care le cunoastem cu totii) – in care ideile si disputele profesionale pot fi extrem de interesante si aducatoare de mari beneficii nivelului general de securitate la incendiu din Romania.

Stimulat de evenimentul nefericit de la Londra, continutul acestui numar al revistei este centrat pe problema comportarii la foc a fatadelor – o problema stringenta si la noi.

In acest sens, va supunem astazi dezbaterii un comentariu despre incendiul recent de la Londra si ecoul lui in Romania.

Tot in acest numar mai puteti citi:

  • Un articol de cercetare aplicativa despre comportarea la foc a lemnului lamelar. La noi, lemnul lamelar este inca un subiect putin cunoscut si controversat, asupra caruia speram sa clarificam acum lucrurile si sa putem oferi proiectantilor un material cald, aspectuos si cu o excelenta comportare la foc;
  • Rubrica INFO FIRE, in care prezentam, ca de obicei, unele noutati legislative (prorogare termen autorizatii ISU / ghid IGSU / formare profesionala etc.);
  • Inauguram, totodata, astazi si o noua rubrica – dezbatere de tip „masa rotunda” cu tema „Securitatea la incendiu – incotro?”. Am alcatuit un chestionar ale cariu raspunsuri ar trebui sa sintetizeze problemele actuale ale domeniului si la care sunteti invitati sa raspundeti direct sau sa comentati raspunsurile altora.

Iata intrebarile pe care le supunem judecatii dumneavoastra:

  1. Situatia actuala din Romania (ce ar trebui facut acum la noi?)
  2. Unde sesizati disfunctionalitatile majore actuale ale domeniului securitatii la incendiu in Romania?
  3. Ce ar trebui facut acum pentru remedierea situatiei si alinierea Romaniei la trendul mondial?
  4. Unde vedeti, dumneavoastra, raportul actual dintre stat/domeniul privat al securitatii la incendiu peste 10 ani? Dar dupa 20? 
  1. Perspectiva globala de viitor
  2. Va mai exista aceeasi structura a cerintei de securitate la incendiu in urmatorii 10 ani? Dar in 25?
  3. Cum va evolua cererea de piata, avand in vedere evolutia tehnologica a societatii in general?
  4. Se vor putea adapta firmele romanesti la noile cerinte ale pietei? Care va fi pretul? 

Primul set de raspunsuri vi-l prezentam in acest numar. Asteptam si alte raspunsuri, dar si comentariile dumneavoastra.

Iata, asadar, cateva provocari pe care le lanseaza acest numar si la care va asteptam reactiile. Va invit, asadar, pe toti sa animam aceasta prima platforma nationala a securitatii la incendiu cu materiale referitoare la domeniul nostru de specialitate – domeniu pe care, toti, il vrem cat mai modern si mai eficient.

Asteptam, cu nerabdare, materialele dumneavoastra, precum si comentariile, care sper sa poata structura chiar si o noua rubrica: „Opinia specialistului”.

Autor:
arh. Horia Mihai NICOLESCU
septembrie 2017 

…citeste articolul integral in Revista Constructiilor nr. 140 – septembrie 2017, pag. 14

 



Daca v-a placut articolul de mai sus
abonati-va aici la newsletter-ul Revistei Constructiilor
pentru a primi, prin email, informatii de actualitate din aceeasi categorie!
Share

Permanent link to this article: https://www.revistaconstructiilor.eu/index.php/2017/09/01/securitatea-la-incendiu-in-romania-i/

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicata.