«

»

ROMFRACHT: Armarea structurala a pardoselilor. Fibre marca Romfracht

Share

Deja un renume pe plan intern si international, Romfracht investeste in tehnologia de productie, precum si in imbunatatirea proprietatilor fibrelor din polipropilena sau metalice pentru armarea dispersa a betoanelor.

Asa cum am dovedit de-a lungul timpului, pastram trendul ascendent in extinderea capacitatilor de productie, cu intentia vadita de a ajunge lideri si in alte state din Comunitatea Europeana si nu numai.

Alaturi de presedintele companiei, dl. Vladimir Mitroi, am reusit sa aducem fabrica la parametri ridicati de functionare, iar echipamentele noi pe care urmeaza sa le achitam doar in aceasta toamna depasesc o jumatate de milion de euro.

Vorbind de armarea structurala dispersa, mentionam ca am ajuns sa lucram la proiecte de anvergura, cum ar fi extinderea pistei de la Aeroportul Otopeni sau construirea depozitelor Jumbo in Grecia.

Domeniile de utilizare incep sa se diversifice si la noi in tara. Desi mai timid, iata ca armarea dispersa cu fibre RoFero incepe sa fie folosita la planseele cu cofraje pierdute din tabla cutata. Aici, fibrele din polipropilena exceleaza, sunt usor de aplicat, iar efectele in beton sunt spectaculoase. Vorbim despre turnarea pe planseu a unui beton gata armat, iar dispersia fibrei este net superioara. Faptul ca se pompeaza usor este unul dintre atuurile acestui tip de fibra.

Constructia prefabricatelor din beton armat cu fibre este abia la inceput in Romania, dar sunt, deja, cateva firme cu renume, cum ar fi SW Umwelttechnik, care cunosc beneficiile pe care le confera armarea prefabricatelor cu fibre din polipropilena si economiile ce se pot obtine pe aceasta cale.

Acest tip de dale pentru trafic greu se armau in trecut cu 6 kg fier-beton, iar in prezent se armeaza cu cca 150 grame fibre RoFero. Economiile sunt evidente nu doar din prisma armarii, ci si a manoperei. Usurinta cu care se lucreaza si eliminarea manoperei pentru confectia metalica aduc si rapiditate in executie.

In pardoseli industriale, iata ca fibrele din polipropilena isi arata, dupa 12 ani de exploatare, calitatile de armare in toate proiectele unde am fost furnizori. Durabilitatea pardoselilor este evidenta, iar lipsa defectelor structurale ne bucura, atat pe noi, furnizorii fibrelor, cat si pe beneficiarii lor.

Nou la Romfracht este fibra fibrilata RoNet de 54 mm, fibra ce poate fi folosita cu succes la suprabetonari sau chiar la betonari usoare. Costul relativ redus, in comparatie cu solutiile clasice sau cu fibra metalica, face ca aceasta fibra sa fie solicitata de clientii nostri.

Este important ca beneficiarii sau utilizatorii fibrelor sa ceara de la reprezentantii nostri de vanzari, care sunt foarte bine pregatiti si cu multa experienta, informatii privind know-how-ul necesar realizarii pardoselilor.

Suntem prezenti in toamna aceasta la Big 5 Dubai, precum si la World of Concrete Paris. Cresterea exporturilor este un  semn pozitiv iar prin prezenta la targuri avem posibilitatea unui contact mai eficient cu partenerii nostri de afaceri.

Autor:
Florin Florian – director departament Fibre – Betoane, ROMFRACHT

Contact:
ROMFRACHT
www.fibre-polipropilena.ro
www.fibre-metalice.ro
www.hidroizolatiibeton.ro
Tel.: 021.256.12.08

…citeste articolul integral in Revista Constructiilor nr. 141 – octombrie 2017, pag. 20

 Daca v-a placut articolul de mai sus
abonati-va aici la newsletter-ul Revistei Constructiilor
pentru a primi, prin email, informatii de actualitate din aceeasi categorie!
Share

Permanent link to this article: https://www.revistaconstructiilor.eu/index.php/2017/10/01/romfracht-armarea-structurala-a-pardoselilor-fibre-marca-romfracht/

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicata.