«

»

SOLDEC: Cum, cand si de ce este necesara uscarea unei constructii? Folosirea dezumidificatoarelor profesionale in constructii

Share

Bucuria unui camin nou este, adeseori, umbrita de problemele care pot sa apara din cauza umiditatii ridicate. Pe parcursul executiei, in sape, tencuieli sau glet intra cantitati mari de apa care, daca nu sunt eliminate la timp, pot provoca degradari costisitoare finisajelor si pot conduce la un disconfort resimtit puternic de catre beneficiar. 

Fiecare beneficiar al unei constructii noi trebuie sa fie constient de faptul ca, in procesul tehnologic, sute de litri de apa sunt introdusi in tencuieli, sape, glet, zugraveli etc. O asemenea cantitate de apa nu se poate elimina, pe cale naturala, decat intr-un timp indelungat. Umiditatea este cauza principala a condensului,  aparitiei mucegaiului, umflarii parchetului, mucegairii mobilei si chiar a unor probleme de sanatate.

Inainte de montarea parchetului, in cazul in care sapa nu este uscata suficient, apar deformatii sau chiar mucegairea parchetului pus in opera.

Durata procesului de uscare depinde de urmatorii factori: temperatura, valoarea umiditatii, continutul de umiditate al materialului de constructie, capacitatea dezumidificatorului, viteza de „cedare” a umiditatii din constructie etc.

Cu cat incaperea ce urmeaza a fi uscata este mai calda, cu atat procesul de uscare este mai usor.

Din experienta acumulata pe santiere, de pe o suprafata de 100 mp, in 2 saptamani de folosire a dezumidificatoarelor profesionale, dintr-o constructie noua se extrag aprox. 500 litri de apa. Este o cantitate mare care nu trebuie neglijata.

Uscarea sapelor, tencuielilor, gletului are loc la temperaturi de cel putin 18 grade, inaintea montarii parchetului si a zugravelii, cu cate un dezumidificator profesional corect ales in functie de volumul fiecarei incaperi.

Uscarea folosind dezumidificatoarele profesionale nu este un procedeu fortat, structura constructiei neavand de suferit.

 

Cum functioneaza un dezumidificator?

Cu ajutorul unui ventilator incorporat, aerul umed este absorbit, trecut peste un element racit cu ajutorul agentului frigorific, unde umiditatea ingheata.

Prin functia de dezghetare, apa este colectata in recipientele aparatelor sau evacuata direct la canalizare. Aerul uscat este eliberat in incapere cu 1-2 grade mai cald.

 

Cine beneficiaza de o locuinta uscata?

In primul rand proprietarul, care constata ca investitia in finisaje: parchet, tapet, lavabil, mobilier etc., este justificata, apoi constructorul, care isi poate preda lucrarea la un nivel normal de umiditate si poate asigura garantia lucrarii si, nu in ultimul rand, mesterul care poate grabi executia prin uscarea tencuielilor, gletului si sapelor.

Neplacerile si degradarile care pot aparea din cauza umiditatii sunt cunoscute de majoritatea locatarilor: condens in exces, mucegai, probleme respiratorii la copii, deformarea parchetului, mucegairea mobilierului, aer umed greu de incalzit si greu de respirat etc.

Un alt aspect important este eliminarea surselor suplimentare de umezeala: aerisire functionala la baie si bucatarie, o hidroizolatie corect executata etc.

Specialistii nostri va ofera consultanta pentru fiecare aplicatie in parte, fie ca este vorba de eliminarea umiditatii dintr-un apartament sau de uscarea unui complex de blocuri.

In functie de necesitati, echipamentele de dezumidificare profesionale se pot achizitiona sau se pot inchiria. Alegerea echipamentului potrivit se face in functie de volumul fiecarei incaperi care se doreste a fi uscata si de temperatura aerului interior.

Mai multe informatii puteti obtine la:
SOLDEC
www.soldec.ro
www.soldec-shop.ro
mobil: 0740 775696
e-mail: info@dezumidificare.ro
Bucuresti, Cluj Napoca

…citeste articolul integral in Revista Constructiilor nr. 141 – octombrie 2017, pag. 42

 



Daca v-a placut articolul de mai sus
abonati-va aici la newsletter-ul Revistei Constructiilor
pentru a primi, prin email, informatii de actualitate din aceeasi categorie!
Share

Permanent link to this article: https://www.revistaconstructiilor.eu/index.php/2017/10/01/soldec-cum-cand-si-de-ce-este-necesara-uscarea-unei-constructii-folosirea-dezumidificatoarelor-profesionale-in-constructii/

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicata.