«

»

SOLETANCHE BACHY FUNDATII sarbatoreste 25 de ani de activitate in Romania!

Share

Numele de Soletanche Bachy este echivalent cu al antreprenorului general in domeniul geotehnicii şi ingineriei civile, parte a grupului Soletanche Freyssinet si a grupului Vinci Construction.

Soletanche Bachy este rezultatul fuziunii a doua antreprize: Bachy (infiintata in 1927) şi Soletanche (infiintata in 1947), avand azi peste 10.000 de angajati in 70 de tari, cu peste 60.000 contracte onorate in 100 de tari.

Lansat ca specialist in tehnologii de injectare a pamanturilor, Soletanche Bachy şi-a insusit, in timp, o gama completa de metode si tehnologii specifice ingineriei geotehnice, fundatiilor speciale, lucrarilor subterane si marine, lucrarilor de imbunatatire a terenurilor sau de tratare si control al poluarii.

Proiecte cu rezonanta internationala sunt, de exemplu: fundatia turnurilor Petronas din Kuala Lumpur; stabilizarea nisipului maritim de la cele doua insule-palmier din Dubai; lucrarile portuare de la Port 2000 din Le Havre; incinta de la Ground Zero – WTC New York; cel mai adanc ecran de etansare din lume la reabilitarea barajul Mud Mountain, SUA; cea mai mare cantitate (25.000 m3!) de betonare continua din lume, la construirea Muzeului „Al Doilea Razboi Mondial” din Gdansk, Polonia.

Avand 12 subunitati specializate si departamente dedicate cercetarii si dezvoltarii, in care sunt implicati experti, in contact direct cu realitatile practice ale specialitatii lor, si bazandu-se, totodata, pe parteneri externi cum ar fi laboratoare, institute de cercetare si universitati, s-a creat un mediu extrem de fertil pentru promovarea de idei noi.

Dedicat inovatiilor tehnice, Soletanche Bachy investeste anual 2% din cifra de afaceri in programe de cercetare din Uniunea Eurpoeana si din tarile unde este prezent prin filialele importante.

Toate acestea au facut ca societatea sa detina un portofoliu total de peste 500 licente, din care cca 35 inregistrate in fiecare an, licente care au contribuit la obtinerea a peste 15 premii de inovatie acordate de FNTP (Federatia Nationala de Lucrari Publice din Franta) pentru tehnologii şi solutii, cum ar fi sistemul de etansare CWS, procedeul Hidrofreza, metoda Geomix, tehnologia T.pile, metodele JetPlus, Proccope, Starsol, Colmix, Springsol.

Prezenta in Romania din 1992 – aniversand astfel 25 de ani de la infiintare – filiala SBR a participat de-a lungul anilor la realizarea unor proiecte provocatoare, mai ales in domeniul constructiilor civile si industriale, precum Casa Radio, Park Lake Plaza, Siniat Turceni, The Office Cluj, Green Court – C, Azomures, City Business Excellence Center Timisoara, Trade Center Oradea, Stadionul Ion Oblemenco Craiova, Victoria Office Business, Freelo Bucuresti, Bosch Rexroth Blaj, Promenada Mall Novi Sad.

In aceeasi masura, expertiza grupului Soletanche Bachy ofera solutii globale pentru noile provocari aparute prin investitiile in infrastructura de transport navala din Romania, care vizeaza edificarea de obiective noi si consolidarea structurilor existente, avand ca scop largirea facilitatilor logistice.

Contact:
SBR Soletanche Bachy Fundaţii
Str. Traian, nr. 234, Ilion office, et. 6
Bucureşti, RO-024046
Tel: +40-31-102 37 01
Fax: +40-31-102 37 02
E-mail: sbr@sbr.ro
Web: www.sbr.ro

…citeste articolul integral in Revista Constructiilor nr. 141 – octombrie 2017, pag. 6

 Daca v-a placut articolul de mai sus
abonati-va aici la newsletter-ul Revistei Constructiilor
pentru a primi, prin email, informatii de actualitate din aceeasi categorie!
Share

Permanent link to this article: https://www.revistaconstructiilor.eu/index.php/2017/10/01/soletanche-bachy-fundatii-sarbatoreste-25-de-ani-de-activitate-in-romania/

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicata.