«

»

Proiecte de anvergura si atragerea de fonduri europene la ArchiTECHture Conference & Expo – 17 noiembrie, Cluj-Napoca

Share

Arhitecti recunoscuti pe plan international in domeniul arhitecturii vin in 17 noiembrie la ArchiTECHture, conferinta care imbina tehnologia cu traditionalul la Centrul de Interes, cel mai nou spatiu din Cluj-Napoca care aduce la un loc artistii din toate domeniile de activitate.

Primii speakeri internationali (Olanda si Belgia) confirmati

Bruno Vanbesien, architect sef – Bruno Vanbesien Architects, este absolvent al KU Leuven departement Architecture Sint Lucas din Bruxelles. A lucrat cu Pascal Francois in Alast pana in 2005, cand si-a deschis propriul birou de arhitectura, Bruno Vanbesien Architects.

Incepand cu anul 2009, Bruno este membru jurat in instituții de arhitectura precum: Scoala de arte Luca din Ghent, KU Leuven Design Interior si Arhitectura de Interior sau La Cambre ULB Universitatea din Bruxelles.

Thomas Offermans este din 2012 director la Jo Coenen Architects & Urbanists, fiind implicat in proiecte ca Sediul avocatilor Stibbe din Amsterdam, remodelarea Bibliotecii Publice din Amsterdam sau cladirea noua a Teatrului, Operei si Conservatorului Regal ale Olandei din Haga.

 

Thomas va participa la ArchiTECHture Conference & Expo impreuna cu colegul sau Willem Lucassen, architect si urbanist in cadrul Jo Coenen Architects, ce are peste 10 ani experienta in domeniu. In prezent este implicat in proiecte precum: Innovatower din Floriade, sala de evenimente Utrecht Tivoli Vredenburg, Stadsbaantunnel din  Leidsche Rijn Centre, Spuikwartier si OCC din Haga. Ca urbanist s-a implicat in supervizarea planului urbanistic al Leidsche Rijn Centre, iar in cadrul evenimentului va aborda un studiu de caz pe acest subiect.

 

„Ciugud to be true”

Gheorghe Damian, primarul comunei Ciugud, participa la eveniment in cadrul sectiunii Geometria Satului. Ciugud este comunitatea rurala din Romania care a reusit sa atraga cele mai multe fonduri europene in exercitiul financiar trecut. Aflat la cel de-al cincilea mandat, edilul din Ciugud poate spune ca a gasit „reteta” prin care poti transforma administrativ o comuna intr-o localitate cu adevarat europeana.

In cadrul evenimentului ArchiTECHture, Gheorghe Damian va arata cum se poate dezvolta o comunitate rurala cu viziune si cu idei de arhitectura inteligente. Alaturi de Caroline Fernolend – Director executiv Fundatia Mihai Eminescu, Serban Tiganas – Dr. Conf. Univ. & Presedinte Dico&Tiganas sau Dorin Boila – BIA, vor discuta pe marginea tematicii evenimentului despre provocari, colaborari si proiecte concrete.

Zgarie nori si arhitectura traditionala

Prin tematica abordata, ArchiTECHture aduce in prim plan teme complexe care apar tot mai des in aria de interes a celor care activeaza in arhitectura si domeniile conexe. „De la orasele inteligente la geometria satului!” este tema principala a evenimentului care propune un dialog despre componenta tehnologica a arhitecturii, intre cei 4 piloni: arhitecti, autoritati, furnizori si societatea civila.

Speakeri internationali si nationali de renume vor prezenta in 17 noiembrie studii de caz si proiecte concrete care imbina arhitectura traditionala cu cea moderna si interdependenta lor.

ArchiTECHture Conference & Expo 2017 are loc in data de 17 noiembrie la Centrul de Interes din Cluj-Napoca. Peste 300 de arhitecti si specialisti din domeniu vor fi prezenti la eveniment. Inscrierile continua pe site-ul oficial: www.architectureconf.ro

Companiile care au inteles importanta arhitecturii pentru comunitatea lor si care sustin aceste evnimente sunt:
Partener Gold Orașele Inteligente: Alukonigstahl
Partener Silver Orașele Inteligente: Grohe
Parteneri: Rigips Saint-Gobain, White Design, Kanuf Insulation, Desjoyaux Piscine, Reynaers, Antares, Euro GSM, Brikstone, PM Furniture, Fakro, MACO
Mașina Oficială: AutoWorld

______

Cristiana Techeres – Junior Project Manager Libero Events
E-mail: cristiana@liberoevents.com
Tel.: 0773 392 394

 Daca v-a placut articolul de mai sus
abonati-va aici la newsletter-ul Revistei Constructiilor
pentru a primi, prin email, informatii de actualitate din aceeasi categorie!
Share

Permanent link to this article: https://www.revistaconstructiilor.eu/index.php/2017/10/13/proiecte-de-anvergura-si-atragerea-de-fonduri-europene-la-architechture-conference-expo-17-noiembrie-cluj-napoca/

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicata.